40bin TL PC toplama

Bütçe
40000
Toplama hocam bu sistem her oyun rahat oynanır mı rekabetçi oyunlarda canavar gibi FPS verir mi?
Sizin attığınız anakart orta seviye mi?
Hocam yukarıda yazmıştım bunu zaten, 4 slotlu bir anakart istediğiniz için başka bir model bulamadım. Giriş seviyesi bir anakart, OC v.s. yapılamaz. Ha birde Wifi alıcısı var, internete kablosuz bağlanabilirsiniz ve anakartda soğutucuda yani VRM'de mevcut. Canavar gibi FPS vermesi şöyle, bu kartlar şuan 2k ekran kartı olarak görünüyor. İlerleyen süreçlerde VRAM yetemeyebilir ve 1080P'de kullanmak zorunda kalabilirsiniz mecburen. Bu olayında 2-3 senesi daha var gibi tahmin ediyorum yani 2k kullanımda. 12GB Vram şimdilik idare eder.
1080P'de yüksek grafiklerde çok rahat 6-7 sene sizi götürür diye tahmin ediyorum.

Ssd de ise kaliteden biraz düşürüp hafızayı artırmak isterseniz:
Kaliteli bir şey isterseniz de:

Toplama yaptığım sistemin birebir aynı olmasada oyun testide şu şekilde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Video da 2k çözünürlükte test yapılıyor, 1080P'de daha fazla FPS alabilirsiniz.)

Gamegarajdan bir sistem paylaşmıştım hocam, dilerseniz yapılması gereken özelleştirmeleri yazayım ona da bir bakın. 42K küsür bir fiyatı oluyor onunda. Toplamaya göre 3k biraz daha uygun fiyatlı o sistem ve montajlı bir şekilde gelir hemde. Toplama yaptığımız sistem için birde montajlama yapılması gerek.

Hocam yukarıda yazmıştım bunu zaten, 4 slotlu bir anakart istediğiniz için başka bir model bulamadım. Giriş seviyesi bir anakart, OC vs. yapılamaz. Ha bir de Wi-Fi alıcısı var, internete kablosuz bağlanabilirsiniz ve anakartda soğutucuda yani VRM'de mevcut. Canavar gibi FPS vermesi şöyle, bu kartlar şu an 2K ekran kartı olarak görünüyor. İlerleyen süreçlerde VRAM yetemeyebilir ve 1080P'de kullanmak zorunda kalabilirsiniz mecburen. Bu olayında 2-3 senesi daha var gibi tahmin ediyorum yani 2K kullanımda. 12 GB VRAM şimdilik idare eder.
1080P'de yüksek grafiklerde çok rahat 6-7 sene sizi götürür diye tahmin ediyorum.

SSD de ise kaliteden biraz düşürüp hafızayı artırmak isterseniz:
Kaliteli bir şey isterseniz de:

Toplama yaptığım sistemin birebir aynı olmasa da oyun testide şu şekilde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Video da 2K çözünürlükte test yapılıyor, 1080P'de daha fazla FPS alabilirsiniz.)

GameGaraj'dan bir sistem paylaşmıştım hocam, dilerseniz yapılması gereken özelleştirmeleri yazayım ona da bir bakın. 42K küsur bir fiyatı oluyor onunda. Toplamaya göre 3K biraz daha uygun fiyatlı o sistem ve montajlı bir şekilde gelir hem de. Toplama yaptığımız sistem için bir de montajlama yapılması gerek.

Ben montajlamayı biliyorum kardeşim beraber topluyoruz. 7500F RTX 4070 Super güzel uyumlu oldu anakart b serisi yok mu acaba o daha iyi gibi.

Ben montajlamayı biliyorum kardeşim beraber topluyoruz. 7500F RTX 4070 Super güzel uyumlu oldu anakart b serisi yok mu acaba o daha iyi gibi.
Bulamadım hocam 4 slotlu VRM soğutuculu başka bir anakart.
Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar onlar. Hayırlı olsun diyeyim ozaman şimdiden, güle güle kullanın.

Ssd modelini yanlış bir link paylaşmıştım önceki mesajımda düzelttim.

Bulamadım hocam 4 slotlu VRM soğutuculu başka bir anakart.
Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlar onlar. Hayırlı olsun diyeyim o zaman şimdiden, güle güle kullanın.

SSD modelini yanlış bir link paylaşmıştım önceki mesajımda düzelttim.

Tamamdır ekim Kasım gibi alırım.

Tamamdır ekim Kasım gibi alırım.
Umarım kafanızda takılan tüm soruları elimden geldiği ve bildiğim kadarıyla cevaplandırıp size yardımcı olabilmişimdir. Son halini satın almadan önce yeni bir konu açın isterseniz bir de, gözümüzden kaçan bir yer olursa diğer arkadaşlar da müdahale ederler hemen.

Anakart:

İşlemci:

RAM:

Ekran kartı:

SSD:

Soğutucu:

(Bu tip soğutuculara kule tipi soğutucu deniyor. Sıvı soğutma isterseniz de yukarıda bir model önermiştim ama nasıl bir model olduğu hakkında bilgim yoktur. Onun için yeni bir konu açın isterseniz veya bu önerdiğim kule tipi soğutucusunu alın direkt. İşlemciyi soğutmaya bu kule tipi soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum.)

Kasa+PSU:

Kule tipi soğutucu ile bu şekilde tüm sistemin fiyatı 46.615₺ oluyor.

@Merdo44
Hocam sistemde yanlış bir ürün paylaştım düzelttim hemen.

Bir de şöyle bir sistem buldum. Gerekli özelleştirmeler yapıldıktan sonra 42.000₺'ye yakın bir şey tutuyor. Buna da bakabilirsiniz.

Hocam SSD linki değiştirmişsiniz acaba 1TB Kingston linkini koyun.

O zaman ben bir tekrar konu açayım yarın insanların cevaplarına bakayım öyle karar vereyim nasıl fikir.
Bence siz en iyisi şöyle yapın. Bütçeyi tamamladıktan sonra yeni bir konu açın, ozaman size daha iyi yardımcı olurlar. Şuan size önerdiğim parçaların aynısını 3-4 ay sonra aynı fiyatta bulmanız çok zor. Belki yeni modeller çıkar, fiyatlar değişir onlardan öneri yaparlar. Siz bilirsiniz tabii, nasıl isterseniz.

Bence siz en iyisi şöyle yapın. Bütçeyi tamamladıktan sonra yeni bir konu açın, o zaman size daha iyi yardımcı olurlar. Şu an size önerdiğim parçaların aynısını 3-4 ay sonra aynı fiyatta bulmanız çok zor. Belki yeni modeller çıkar, fiyatlar değişir onlardan öneri yaparlar. Siz bilirsiniz tabii, nasıl isterseniz.

Tamam öyle yapayım hocam.
Şu an dediklerim boş bütçe olunca tekrar açarım iyi günler hocam beni bilgilendirdiniz için PC donanımdan anlarım ama böyle ayrıntılı anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı