40bin TL PC toplama

Bütçe
40000
RTX 4070, 4070s 4070 Ti Super ile Ryzen 7 7800x3D, 2K çözünürlükte darboğaz yapmaz. Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Baktımda 4070 Super 4070 Ti Super baktım aralarında pek fark yok gibi 16 GB VRAM olması çok iyi uzun ömürlü olsun.
Zaten oynayacağım oyunlar zaten.
FPS rekabetçi oyunlar.
Skyrim oynamak çok istiyorudum.
Başka oyunlarda oynamayı düşünüyorum.
Bütçe 49.000 olacak sizce yeterli mi öbür parçalara acaba.

Ryzen 7 7800x3D.
4070 Ti Super.
M.2 SSD alacağım.
RAM 32 GB yeterli.
Anakart 4 slot olması lazım upgrade edilmesi için.

Kaç watt PSU gerekli acaba
Hava soğutma, sıvı soğutma

Son düzenleme:
Anakart:
(4 Kanal bellekli bir anakart istediğiniz için bu anakartı paylaştım, VRM soğutucu da olan, B ve üstü serili bir anakart bulamadım ve bu anakart da OC özelliği yoktur)

2.alternatif:

İşlemci:

Ram:

2.alternatif:

Ekran kartı:

2.alternatif:
Veya

Ssd:

Sıvı soğutucu:
(bu soğutucu, kasanıza sığması lazım. Bu model hakkında açıkcası pek bilgim yoktur. Daha iyisi vardır belki, satın almadan önce diğer arkadaşlarında görüşünü alın veya bunun için yeni konu açın.)

2.alternatif:
Kule tipi soğutucu:

PSU:Amazon.com.tr

Kasa:

Hocam 2.alternatiflere bakmadan, direk bu şekilde 67.700₺ oluyor. 2. Alternatifler ile alınırsa da eğer 51.700₺ oluyor.
Parçaları en kaliteli ve en uygun fiyatlı olanlardan seçim yapmaya çalıştım, umarım bir hata yapmamışımdır, varsa bir hatam düzeltin lütfen.

Şöyle bir öneride bulunabilirim size, bana kalırsa 2. Alternatifler ile kurun sistemi, işlemciyi de Ryzen 5 7500F'e düşerin ve ekran kartınıda Rtx 4070Ti Super yaparak alın.

50.700₺ oluyor bu şekilde. Zaten 2k monitör kullanacağım diyorsunuz, 2K çözünürlükte oynarsanız eğer çok fazla bir darboğaz yaşamazsınız bence yani performansı ciddi bir şekilde etkilyecek durumu olmaz. Sadece kartın tam verimini alamazsınız. Bütçe arttıktan sonra da ram yükseltmesi yaparsınız ve işlemciyide, elinizde ki 7500F'i satıp 7800X3D'ye geçersiniz. Duruma göre de sıvı soğutma kullanmaya başlarsınız. Önerdiğim kule tipi soğutucu ile kullanan da var 7800X3D işlemcisini. Yani sistemin genel amacı oyun oynamak olduğu için ağırlık ekran kartına verilmeli diye düşünüyorum.

Son yaptığım öneriyi bütçeyi şimdilik fszla zorlamamak adına yaptım, yoksa sizin istediğiniz bir hazır sistem ( Ryzen 7 7800X3D ve Rtx 4070 Ti Super) 67.000₺ oluyor. En son yaptığım öneri ile 50k civarı bir şey ediyor, şimdilik o şekilde kullanabilirsiniz, daha sonra istediğiniz parçaları takarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart:
(4 kanal bellekli bir anakart istediğiniz için bu anakartı paylaştım, VRM soğutucu da olan, b ve üstü serili bir anakart bulamadım ve bu anakart da OC özelliği yoktur)

2.alternatif:

İşlemci:

RAM:

2.alternatif:

Ekran kartı:

2.alternatif:
Veya.

SSD:

Sıvı soğutucu:
(Bu soğutucu, kasanıza sığması lazım. Bu model hakkında açıkçası pek bilgim yoktur. Daha iyisi vardır belki, satın almadan önce diğer arkadaşlarında görüşünü alın veya bunun için yeni konu açın.)

2.alternatif:
Kule tipi soğutucu:

PSU:Amazon.com.tr

Kasa:

Hocam 2.alternatiflere bakmadan, direk bu şekilde 67.700₺ oluyor. 2. alternatifler ile alınırsa da eğer 51.700₺ oluyor.
Parçaları en kaliteli ve en uygun fiyatlı olanlardan seçim yapmaya çalıştım, umarım bir hata yapmamışımdır, varsa bir hatam düzeltin lütfen.

Şöyle bir öneride bulunabilirim size, bana kalırsa 2. alternatifler ile kurun sistemi, işlemciyi de Ryzen 5 7500F'e düşerin ve ekran kartını da RTX 4070 Ti Super yaparak alın.

50.700₺ oluyor bu şekilde. Zaten 2K monitör kullanacağım diyorsunuz, 2K çözünürlükte oynarsanız eğer çok fazla bir darboğaz yaşamazsınız bence yani performansı ciddi bir şekilde etkilyecek durumu olmaz. Sadece kartın tam verimini alamazsınız. Bütçe arttıktan sonra da RAM yükseltmesi yaparsınız ve işlemciyide, elinizde ki 7500F'i satıp 7800x3D'ye geçersiniz. Duruma göre de sıvı soğutma kullanmaya başlarsınız. Önerdiğim kule tipi soğutucu ile kullanan da var 7800x3D işlemcisini. Yani sistemin genel amacı oyun oynamak olduğu için ağırlık ekran kartına verilmeli diye düşünüyorum.

Son yaptığım öneriyi bütçeyi şimdilik fszla zorlamamak adına yaptım, yoksa sizin istediğiniz bir hazır sistem ( Ryzen 7 7800x3D ve RTX 4070 Ti Super) 67.000₺ oluyor. En son yaptığım öneri ile 50k civarı bir şey ediyor, şimdilik o şekilde kullanabilirsiniz, daha sonra istediğiniz parçaları takarsınız.

4070 Super almak daha mantıklı fiyat daha ucuz ona göre sistem toplayabilir misiniz acaba 4070 Ti Super güzel ama çok pahalı.
4070 Super ona göre işlemci darboğaz olmasını istemiyorum
Onunla 2K oynanılır mı?

4070 Super almak daha mantıklı fiyat daha ucuz ona göre sistem toplayabilir misiniz acaba 4070 Ti Super güzel ama çok pahalı.
4070 Super ona göre işlemci darboğaz olmasını istemiyorum
Onunla 2K oynanılır mı?
Oynanır hocam 2K'da. 2 farklı sistem topladım zaten size. Mesajımı okumadınız mı?

Dostum kusura bakma kafam karıştı bana sadece.
4070 Super sistem toplama yapabilir misin?
RAM 32 GB.
İşlemci 7500F.
4slot anakart.
Hava soğutma kaliteli olsun pahalı olmasın.
M.2 SSD 1TB.
PSU.
Kasa.
Kafam karıştı dostum tekrardan sistem toplama linki paylaşırmışım acaba.

Son düzenleme:
Anakart:

İşlemci:

Ram:

Ekran kartı:

Ssd:

Soğutucu:

(Bu tip soğutuculara kule tipi soğutucu deniyor. Sıvı soğutma isterseniz de yukarıda bir model önermiştim ama nasıl bir model olduğu hakkında bilgim yoktur. Onun için yeni bir konu açın isterseniz veya bu önerdiğim kule tipi soğutucusunu alın direkt. İşlemciyi soğutmaya bu kule tipi soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum.)

Kasa+PSU:

Kule tipi soğutucu ile bu şekilde tüm sistemin fiyatı 46.615₺ oluyor.

@Merdo44
Hocam sistemde yanlış bir ürün paylaştım düzelttim hemen.

Birde şöyle bir sistem buldum. Gerekli özelleştirmeler yapıldıktan sonra 42.000₺'ye yakın bir şey tutuyor. Buna da bakabilirsiniz.

Anakart:

İşlemci:

RAM:

Ekran kartı:

SSD:

Soğutucu:

(Bu tip soğutuculara kule tipi soğutucu deniyor. Sıvı soğutma isterseniz de yukarıda bir model önermiştim ama nasıl bir model olduğu hakkında bilgim yoktur. Onun için yeni bir konu açın isterseniz veya bu önerdiğim kule tipi soğutucusunu alın direkt. İşlemciyi soğutmaya bu kule tipi soğutucunun yeterli olacağını düşünüyorum.)

Kasa+PSU:

Kule tipi soğutucu ile bu şekilde tüm sistemin fiyatı 46.615₺ oluyor.

@Merdo44
Hocam sistemde yanlış bir ürün paylaştım düzelttim hemen.

Bir de şöyle bir sistem buldum. Gerekli özelleştirmeler yapıldıktan sonra 42.000₺'ye yakın bir şey tutuyor. Buna da bakabilirsiniz.

Hocam SSD 1TB olunca kaç TL oluyor toplam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı