4100 TL PC toplama

@tolgatoksoy14 hocam 1TB HDD bana haydi haydi yeter. SSD çok önemli değil bana göre, bu sistem ileriye dönük olur mu?
Öyle diyorsunuz ancak Windows 10 da boşta iken bile %100, hadi 0 HDD olsa gene %60 %70, üstüne PC nin 20 saniyede kendine gelmesi gibi olaylar gerçekleşebilir. 4100 TL verip bunlarla uğraşılacağına o APU sistem alınır, rahat edilir. Ayrıca Teknobiyotik A3 deki anakart 10. nesil işlemcilerden yukarısını desteklemiyor, yani 1 2 sene sonra upgrade yapmaya kalksanız 2.ellerde tabiri caiz ise sürüneceksiniz. İşin kötü tarafı LGA 775 falan olmadıkça intelin 2. eldeki önceki nesil işlemcileri kazık. (evet az önce i5 3470 öneren ben bunları önemsedi şimdi :D)

@tolgatoksoy14 hocam GT 1030 ile eş değer durumda APU sistem beni korkutuyor, RX 560'a rakip bile değil. İstediğim oyunlar oynanmicaksa para vermeye değmez.
Ben de ilk başta öyle düşündüm ancak cyberpunk u RX 560 da açamaz zaten, ikisi de verimsiz olur. Diğer dediğiniz oyunları GT 1030 da iyi çalıştırır diye düşünüyorum.

Hocam bizim söylediğimiz şey şu anda GPU bulmak zor varsa da RX 560'a falan kalıyorsunuz. Bu yüzden bu dönemde kötü sayılabilecek ancak kuzenlerinden daha iyi GPU almak yerine stokların düzelmesini bekleyip indirimlerle iyi bir GPU almak sizin için daha mantıklı olacaktır. Size bunu söylüyoruz.
Hem oyun testlerinede bakabilirsiniz internetten.

Hocam bizim söylediğimiz şey şu anda GPU bulmak zor varsa da RX 560'a falan kalıyorsunuz. Bu yüzden bu dönemde kötü sayılabilecek ancak kuzenlerinden daha iyi GPU almak yerine stokların düzelmesini bekleyip indirimlerle iyi bir GPU almak sizin için daha mantıklı olacaktır. Size bunu söylüyoruz.
Hem oyun testlerinede bakabilirsiniz internetten.
Zaten RX 560 da aşırı iyi değil her ne kadar GT 1030 u sollasa da. Cyberpunku açmaz. Aslında X58 anakartlar düzgün fiyatta olsa 300 400 civarı X5650 alınabilirdi ama aliexpress ile de uğraşılmaz şimdi...

Aynen uğraşılmaz sonra gönderecekler bir tane Pentium II :D
Aslında türkiyede al sat yapanlar var da çünkü X5650 cidden iş görüyor her ne kadar eski olsa da. RAMler gene 1600 MHz oluyor ama olsun. Eğer fiyatını hakeden bir X58 anakart bulursam (200 250 civarı) imzamdakini 1K ya satıp o anakartın üstüne sistem kuracağım. :D

Hocam APU sistemler ileriye yöneliktir bu sayede ileride ekran kartı alarak geliştirmeye açıktır ama arkadaşın topladığı RX 560 olan sistem günü kurtarmaktır ve geliştirme bakımından çok zorlanırsınız ondan dolayı APU alıp bakın keyfinize.

Hocam APU sistemler ileriye yöneliktir bu sayede ileride ekran kartı alarak geliştirmeye açıktır ama arkadaşın topladığı RX 560 olan sistem günü kurtarmaktır ve geliştirme bakımından çok zorlanırsınız ondan dolayı APU alıp bakın keyfinize.

Çok iyi bir şekilde açıklamışsınız hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı