4100 TL PC toplama

Aquarius 3T10-1650 | Game Garaj sizin sistemden bazı konularda geri kalsada işlemci ve ekran kartı bakımından daha iyi bir sistem.
Hocam PC yi güzel toplamışlar ama 8 GB RAM o tüm güzelliğini bozuyor ve arkadaş demiş ki bir kere alacağım, sonradan ekleme yapmak istemiyorum diye. Ancak o RAM eğer 2x4 biçiminde ise iş görür. Fakat tek slot ise o parçalara harbiden yazık olmuş. Adam deseydi ben zaten sonradan parça eklerim şimdilik idare ederim o arkadaşın yukarda APU olarak önerdiği bir PC vardı, onu alırdı, 2 3 sene sonra CPU upgrade edecem diye (sizin pc den bahsediyorum çünkü 2 3 jenerasyon öncesi işlemcilerin çok saçma fiyatları oluyor intelde sıfırda ve 2. elde.) 2.el de eziyet çekmezdi.

@Batman_Dark_Knight biraz bakındım, 4100 liraya sıfır-ikinci el karışık şekilde tahmini olarak RX 560 gibi veya onunla benzer fiyattaki bir-iki nesil öncesinin 950-960 gibi bir ekran kartı ile 1600AF-2600-3100 gibi bir işlemcili kasa toplanabiliyor. Biraz uğraştırır, belki 100-200 bütçeyi zorlayabilir ama konudaki sistemlerden daha iyi olacaktır. Konu linkimi bırakıyorum, ilgilenirsen her aşamada fazlasıyla yardımcı olurum.

Ryzen 3 1200 ve GTX 1060 3G sistem toplanabilir.
-Ryzen 3 1200 AF
-B450M S2H
-GTX 1060 3G (2.el)
-Crucial Ballistix 8 GB 3000 MHz
-WD Blue 250 GB
-Hydro K 500W
-Kasa uzay olabilir birkaç aylığına.

@Batman_Dark_Knight biraz bakındım, 4100 liraya sıfır-ikinci el karışık şekilde tahmini olarak RX 560 gibi veya onunla benzer fiyattaki bir-iki nesil öncesinin 950-960 gibi bir ekran kartı ile 1600AF-2600-3100 gibi bir işlemcili kasa toplanabiliyor. Biraz uğraştırır, belki 100-200 bütçeyi zorlayabilir ama konudaki sistemlerden daha iyi olacaktır. Konu linkimi bırakıyorum, ilgilenirsen her aşamada fazlasıyla yardımcı olurum.
Hocam RX 560 ve Ryzen 3 3100 olarak toplanabilen (sonradan ekleme yapamiyor arkadaş alacaksa 1 kere alacak) 4,1k ya bir PC varsa örnek olarak ücret talep etmek yerine atın da görelim. Eğer cidden toplanabiliyorsa size helal olsun.
Ryzen 3 1200 ve GTX 1060 3G sistem toplanabilir.
-Ryzen 3 1200 AF
-B450M S2H
-GTX 1060 3G (2.el)
-Crucial Ballistix 8 GB 3000 MHz
-WD Blue 250 GB
-Hydro K 500W
-Kasa uzay olabilir birkaç aylığına.
Hocam naptınız? 1. Si darboğaz olacak. 2. Si parçaların linkini atın da görelim.
Not: konuyu tam okumadan lütfen atlamayın yazacak olan arkadaşlar.

1. Si darboğaz olacak.
O kadar da olsun hocam. %80 kullanılsa bile RX 560' tan iyidir.

Güzel PC. Ama şöyle bir şey var uzay kullanabilecek mi arkadaş. Yani tüm donanımları masaya serpiştirmeye yeri var mı?
Ben inanmamıştım pek toplanabilcegine, eğer arkadaşın uzay kullanacak durumu varsa bu PC yi alsın. Ama şöyle de bişey var arkadaş alırsam başka parça sonradan alamam demiş. Yani RAM 8 GB hem de tek slot. Kasa yok, 250 GB depolama kesinlikle yetmiyor. (İmzamdaki PC için bile yetmedi ben de Xbox 360 dan HDD i çıkartıp D olarak kullanıyorum topladığınız PC ye hiç yetmez)

Güzel PC. Ama şöyle bir şey var uzay kullanabilecek mi arkadaş. Yani tüm donanımları masaya serpiştirmeye yeri var mı?
Ben inanmamıştım pek toplanabilcegine, eğer arkadaşın uzay kullanacak durumu varsa bu PC yi alsın. Ama şöyle de bişey var arkadaş alırsam başka parça sonradan alamam demiş. Yani RAM 8 GB hem de tek slot. Kasa yok, 250 GB depolama kesinlikle yetmiyor. (İmzamdaki PC için bile yetmedi ben de Xbox 360 dan HDD i çıkartıp D olarak kullanıyorum topladığınız PC ye hiç yetmez)
Ona yapacak bir şey yok hocam. Bütçe baya kısıtlı.

Hocam RX 560 ve Ryzen 3 3100 olarak toplanabilen (sonradan ekleme yapamiyor arkadaş alacaksa 1 kere alacak) 4,1k ya bir PC varsa örnek olarak ücret talep etmek yerine atın da görelim. Eğer cidden toplanabiliyorsa size helal olsun.
Çoğunluğun yapamadığı sistemleri yaptığım için zaten ücretli iş yapıyorum, ücretimin hakkı oradan geliyor. Harçlık sayılabilecek bir ücrete gerekirse bir hafta koşturuyorum ve kimsenin yapamadığı sistemleri yapıyorum. Yoksa bu fiyata APU'dan başkası toplanmaz diyip bırakabilirdim ben de.
Ücretli yapmamın nedeni de bilgisayarcılar gibi sadece kar amacı güttüğümden veya milletten para araklamaya çalıştığımdan değil, harcadığım mesainin ve yeteneğimin boşa gitmediğinden emin olmak için ve bu sırada da okul masraflarımı hafifletmek için. O yüzden ben seçenek olarak bıraktım, isteyen forumdakilerle yetinir isteyen bana gelir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı