4100 TL PC toplama

Hocam bence bunu alın 5300 TL'ye fiyatlar düzelince iyisinden bir işlemci ve ekran kartı alır rahatınıza bakarsınız bence çünkü soketiniz AM4 yani buraya AMD Ryzen 5 3600 de takarsınız ileride isterseniz 24 GB RAM de yaparsınız 2060 ekran kartıda takarsınız. Tabii PSU değiştirmek şartıyla takarsınız 2060'ı :D
Çok yüksek güç tüketen bir işlemci almazsa bence PSU yu da değiştirmeye kalmaz. Şahsen imzamdaki sistemde 350W dandik everest PSU ile 125W ve 110W lık tüketimi olan ekran kartı ve işlemci kullanıyorum. PSU biraz ısınıyor ama başka problem yok. Kaldı ki tavsiye ettiğim PSU gayet kaliteli. Bir problem olacağını sanmam. Tabi bayağı iyi bir para biriktirirse arkadaş 600W ya yükseltilebilir. 24 GB RAM gerek yok bence çünkü dual channel bozulur hem de 16 GB hala yeterli bir değer.
O APU sistem de güzel ama arkadaşın işini pek görmez gibi duruyor şimdilik. GT 1030 ile GTX 1050 Ti ın arasında everest dağı var. :D

Çok yüksek güç tüketen bir işlemci almazsa bence PSU'yu da değiştirmeye kalmaz. Şahsen imzamdaki sistemde 350W dandik Everest PSU ile 125W ve 110W'lık tüketimi olan ekran kartı ve işlemci kullanıyorum. PSU biraz ısınıyor ama başka problem yok. Kaldı ki tavsiye ettiğim PSU gayet kaliteli. Bir problem olacağını sanmam. Tabi bayağı iyi bir para biriktirirse arkadaş 600W ya yükseltilebilir. 24 GB RAM gerek yok bence çünkü Dual Channel bozulur hem de 16 GB hala yeterli bir değer.
O APU sistem de güzel ama arkadaşın işini pek görmez gibi duruyor şimdilik. GT 1030 ile GTX 1050 Ti'ın arasında Everest dağı var. :D

Sonda Haklı konuşmuşaunu hocam haklısınız. :D ancak RTX 2060 takıp işlemciyi Ryzen 5 3600 yaparsa PSU değiştirilmesine gerek duyar bunu söylemiştim sadece ileride değişiklik yapmazsa istediği oyunları oynar tabii yeni çıkacak AAA oyunları da bilemem ama.

@tolgatoksoy14 hocam bizde zaten 1 tane kasa varda bu kasaya koyabilir miyiz parçaları.
Denemeye değer, bir toplamayı deniyorum.
CPU: AMD Ryzen 3 1200 İşlemci Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Anakart: https://www.hepsiburada.com/gigabyt...atx-anakart-p-HBV000012E9ES?magaza=Techburada
RAM (bundan 2 tane): XPG XPG 8GBX1 3000MHZ Single DDR4 Red Gammix Ram
Kasa: GAMETECH Colder Mesh 4x120mm Fanlı Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası Psu Yok Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
PSU: https://www.hepsiburada.com/high-po...UfshGAHI5-F6oGyX9xBhVSkmbRi8zS1caAqrVEALw_wcB
SSD: Apacer Panther AS340 480GB 550/520 MB/s 2.5" SATA 6Gb/s SSD Disk - AP480GAS340G-1 - incehesap.com
Ekran kartı: TEMIZ KUTULU GALAX GTX 1050 TI - Galax Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 944186890 @Silinen üye
İşlemci düşük kaldı ama ekran kartı GTX 1050 Ti, sizin işinizi düşük ayarlarda da olsa GT 1030'dan daha iyi göreceğini düşünüyorum. Ayrıca sistem yükseltme e bayağı açık bir sistem. Böyle idare edersiniz, piyasa düzelince işlemci ve ekran kartı çekersiniz güzel. Piyasa biraz zor düzelir bu yüzden sizin işinizi şu anlık görecek bir sistem yapmayı planladım.
Daha iyi önerisi olan arkadaşları beklerim.
GTX 1050 Ti'ın Cyberpunk performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
eğer yeterli gelirse bu PC'yi alabilirsiniz. Not: PC yaklaşık 5300 tuttu.

Hocam bütün ürünleri 2.el'den seçip hesaplama yaptım, ve sistemin aynısı 3691 liraya topladım. Sizce de güzel bir kear olmadı mı? 2. El'den almak şartıyla daha güzel parça eklemeleri yapmak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
@tolgatoksoy14 hocam bizde zaten 1 tane kasa varda bu kasaya koyabilir miyiz parçaları.

Hocam bütün ürünleri 2.el'den seçip hesaplama yaptım, ve sistemin aynısı 3691 liraya topladım. Sizce de güzel bir kear olmadı mı? 2. El'den almak şartıyla daha güzel parça eklemeleri yapmak mümkün mü?

Temiz 2. el topla hepsini param güvende ile sahibinden almanı öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı