4200 TL i5 6500 ve GTX 970 Sistem Tavsiyesi

Hımm anladım elden toplamak çok daha iyi olacaktır. Bana kalırsa direk oradaki insanlarla konuş onlar daha sağlam bilgi vereceklerdir yani ellerindeki stoklara göre. Sonuçta 4200 az değil. Ben de bu fiyat dolaylarında toplayacağım. Senin gibi monitör dahil. Aklımda bir sistem var tabi.

Hımm anladım elden toplamak çok daha iyi olacaktır. Bana kalırsa direk oradaki insanlarla konuş onlar daha sağlam bilgi vereceklerdir yani ellerindeki stoklara göre. Sonuçta 4200 az değil. Ben de bu fiyat dolaylarında toplayacağım. Senin gibi monitör dahil. Aklımda bir sistem var tabi.
Evet görüştüm fakat ana kart ve işlemcinin oc konusunda uyumsuz olduğunu daha yeni öğrendim. İşlemciyi ben ocsiz seçtim fakat anakartı orda ki beyefendi önerdi. Sorun olmayacaksa toplayacağınız pcyi yazabilirmisimiz ?

Screenshot_2.png
Screenshot_4.png

Tabi dostum ben ssd yi 500 gb ekran kartını da r9 380 seçtim. Benim için oyunları gereksiz derecede ultra ayarlarda oynama gibi bir zorunluluğum yok. :) Yani normal ayarlarda 1080p uzun süre tüm oyunları oynamak her türlü yeter. SSD yi 240 ve bu sistemi vatan dışında başka bir yerde toplarsa 300 tl daha aza alabilirsin. Tabi bu benim sistemim. Sen ekran kartını daha yüksek tutuyorsun. Benim ekran kartı senin istediğinin bir kademe altıdır onu da hesaba kat.

Eki Görüntüle 119791 Eki Görüntüle 119794

Tabi dostum ben ssd yi 500 gb ekran kartını da r9 380 seçtim. Benim için oyunları gereksiz derecede ultra ayarlarda oynama gibi bir zorunluluğum yok. :) Yani normal ayarlarda 1080p uzun süre tüm oyunları oynamak her türlü yeter. SSD yi 240 ve bu sistemi vatan dışında başka bir yerde toplarsa 300 tl daha aza alabilirsin.
nerden topluyorsunuz acaba bilgisayarı ?

nerden topluyorsunuz acaba bilgisayarı ?

Netten sistem toplamaya karşı olsam da hani kargo olayındaki sakat olma ihtimali için sen istanbulda olduğundan Eksen, Webdenal, Teknobiyotik gibi sitelerde sistemi toplayabilirsin. İçinde bazı parçaları da değiştirebilirsin hani kingston ram ya da işlemci soğutucu falan aldığın yerdeki fiyatlara göre değişebilir. Bunu da unutma dostum çünkü bazen aynı sınıftaki ürün başka iyi markada daha uygun fiyata gelebilir.

Eki Görüntüle 119796
önerileriniz ile sistemi bu hale getirdim. ama hala kararsızım ekran kartı konusunda.

Yani dostum ekran kartı en az gtx 970 anlaşılır sonuç olarak daha iyi bir kart ama PSU gücü en az 80+ Bronce olsun derim çünkü sonuçta elektrik tasarrufu da önemli olacak. Ekran kartı sonuç olarak benimkinden 500 daha fazla. :) Ona göre bir yerlerden kısman gerek tabi. İşlemci soğutucusunu da unutma ama. Stok soğutmadan daha iyisi önemli olacak sistemi soğutmana. Daha alana kadar çok düşüneceksin hep öyle olmuştur :D Şimdiden hayırlı olsun.

Yani dostum ekran kartı en az gtx 970 anlaşılır sonuç olarak daha iyi bir kart ama PSU gücü en az 80+ Bronce olsun derim çünkü sonuçta elektrik tasarrufu da önemli olacak. Ekran kartı sonuç olarak benimkinden 500 daha fazla. :) Ona göre bir yerlerden kısman gerek tabi. İşlemci soğutucusunu da unutma ama. Stok soğutmadan daha iyisi önemli olacak sistemi soğutmana. Daha alana kadar çok düşüneceksin hep öyle olmuştur :D Şimdiden hayırlı olsun.
Haydaa kasa 80+ bronce değilmiş şimdide. Gerçekten zor iş ya bu. Dostum ben soğutma sistemini sordum satış danışmanına işlemcinim kutusunda var o yeter falan dedi. Ama bu işlemci ile kurulan bütün sistemlere soğutucu ekliyorlar. Sebebi ne acaba?

Haydaa kasa 80+ bronce değilmiş şimdide. Gerçekten zor iş ya bu. Dostum ben soğutma sistemini sordum satış danışmanına işlemcinim kutusunda var o yeter falan dedi. Ama bu işlemci ile kurulan bütün sistemlere soğutucu ekliyorlar. Sebebi ne acaba?

Şöyle anlatayim, bu tarz sistemlerde alınan ekran kartları oyunları yüksek ayarlarda oynamak demek. Yüksek ayarda oyun da işlemciyi yorar ve ısınmasına neden olur. Haliyle stok soğutucu soğutsa da dahili daha iyi bir soğutucuyla işlemci sıcaklığı oyunda sorun yaşamamanı kolaylaştırır. 4000 gibi yüksek sistemlerde bundan iyi bir soğutucu almak gerekir. Hatta hava soğutma yerine sıvı soğutma alındı mı tadından yenmez sistemin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı