4200 TL Sistem Toplama

Serpenos

Kilopat
Katılım
15 Ağustos 2014
Mesajlar
3.257
Makaleler
2
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522193036
Selam. Yeni bir bilgisayar toplayacağım ve bütçemin en çok dibine kadar zorlanacağı sayı 4300. Daha üstüne çıkamam.

Bilgisayar mühendisliği okuyorum bu yüzden (çoğu sıradan bilgisayarın bu konuda işimi göreceğini biliyorum ama Java falan uğraşırsam sorun olmamasını isterim) güçlü bir şeyler almak istiyorum. Oyun oynamayı da seviyorum. Bilgisayar mühendisliğinde ne kadar render işleriyle uğraşılır bir fikrim yok bu yüzden oyun odaklı ama masastünde de gayet hızlı olacak bir sistem toplamak istiyorum. Oynadığım oyunlar inanılmaz ekran kartları isteyen oyunlar değil:

- Fortnite
- GTA V
- Minecraft
- Witcher 3
- Battlefield 1

Yani muhtemelen bir RX580 bana yeterli gelecektir. Zaten öyle Ultra delisi birisi değilim. Monitörüm 1080P 75Hz FreeSync destekli. Hazır sistemlere bakıyorum ama o kadar çok var ki hangisinde yükseltme yapsam daha uyguna gelir, hangisinde 16 GB RAM var beynim durdu artık.

Aradığım birkaç şey var ek olarak. Atacağınız/toplayacağınız sistemlerde HDD ve SSD beraber olmalı. Topladıysanız eklemeli hazır attıysanız yükseltme yaptığımda bütçemi aşmamalı. Aynısı 16 GB RAM için de geçerli. Rica ediyorum 8 GB olup 16 yaptığımda bütçemi aşacak şeyler önermeyin. Ek olarak kasa ve özellikle PSU'da Corsair, Cooler Master, High Power, Seasonic gibi markalar önermenizi istiyorum. Yok Hiper yok gameboost gibi markalı PSU önerirseniz affedersiniz mesajınızı ciddiye bile almam. Teşekkür ederim.

Ha bir de şöyle bir şey var. Diyelim ki GTX 1660'lı veya 1660 Ti içeren bir sistem önerdiniz. Bu sistemin fiyatı 3-4 yılda TDP değeri yüzünden RX 580/590'dan daha elektrik faturası getirecek ve aradaki farkı kapatacaksa bunları da alternatif olarak düşünebilirim. Lakin bunun matematiğini yapıp da sunarsanız sevinirim. Çünkü TDP değeri az olduğu için daha az elektrik harcayacağı kesin. Ama bu faturama kaç TL yansıyacak belirtmenizi istiyorum.
En mantıklı sistem bu olacak sanırım: DADG2/AMD Ryzen 5 2600/GIGABYTE RX590 GAMING 8GB/16GB DDR4/240GB SSD/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA
Parçaları daha kaliteli. SSD'yi değiştireceğim muhtemelen. Bilmiyorum ne yapacağımı.
sistem.PNG


Şu nasıl olmuş? İleride SSD ve RAM takviyesi yapılması kaydıyla?
 
Son düzenleme:
Gayet hoş bir sistem. İleride de SSD ve RAM takviyesi yaptığınızda daha da iyi olur ancak ben olsam anakartı 4 RAM slotu olan bir model tercih ederdim. Gün gelecek 16 GB bile yeterli gelmeyecek :D
 
Gayet hoş bir sistem. İleride de SSD ve RAM takviyesi yaptığınızda daha da iyi olur ancak ben olsam anakartı 4 RAM slotu olan bir model tercih ederdim. Gün gelecek 16 GB bile yeterli gelmeyecek :D
Hocam o gün gelene kadar sistem eskir zaten ya komple yenilerim sanırım :D

Vatan'da parçaları böyle ucuza bulmak çok şaşırttı beni. Bakalım umarım devam eder böyle şu 1-2 hafta içinde almayı planlıyorum.
 
Pc yi tıka basa doldurmadan kullanıyorsanız, HDD yerine 240 GB SSD almanızı tavsiye ederim. Aralarında ciddi performans farkı var. Zamanla SSD takviyesi yerine HDD takviyesi yaparsınız.
 
Pc yi tıka basa doldurmadan kullanıyorsanız, HDD yerine 240 GB SSD almanızı tavsiye ederim. Aralarında ciddi performans farkı var. Zamanla SSD takviyesi yerine HDD takviyesi yaparsınız.
Hocam dolduruyorum biraz ya. Fortnite, Battlefield 1, ETS, Payday 2 falan muhtemelen direk indiriyorum. E etti mi size nerden baksanız 200GB. 30 da sistem 230GB oldu. E 500GB SSD lazım o zaman. 480 veya 512 de dahil. Kaliteli bir şey 400-500TL. Şuan olabildiğince az masraf yapmaya çalışıyorum.
Şöyle bir kaç değişiklik yaptım, böyle almayı planlıyorum:
sistem2.PNG

Bir 8GB RAM daha alırım 2-3 ay sonra. Tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı