4266 MHz RAM'ler 2133 MHz'de çalışıyor

bu RAM uyumluluk listesinde mevcut acaba bunlarla değiştirsem daha mı sağlıklı olur. Manuel bir ayar yapmıştım dediğim gibi PC fazla ısındı ve stabil olmadı.
yada önereceğiniz başka yüksek MHZ li ramlere de bakabilirim bu RAM lerin CL değerleri 19
Orjinal problem heryerde bunla ilgili Videolar var bakabilirsiniz
birçok video izledim ama bir sonuca ulaşamadım en sonunda burdan destek almak istedim.
okudum yazılanları ama benim sorunumu çözmedi RAM lerin uyumsuzluğu durumu var sanırım bu sebepten olmuyor.
 

Dosya Ekleri

  • 2.png
    2.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bendede benzer durum var fakat benim anakartım msi bazooka v2 ryzen 5 3600 işlemci ile kullanıyorum. RAM olarak F4-3600C18D-16GTZR kullanıyorum. XMP ve memory try it denedim olmadı. Manuel ayar verdim sürekli memory overclocking fail hatası veriyordu. Bios güncel herkes anakart veya RAM sorunlu demişti. Elimde bulunan ryzen 7 1700 işlemciyi taktım sorunsuz çalışıyor. Yeni ryzen 3000 serisi için sanırım bios beklemek gerekiyor. Sizdeki olan biraz farklı çünkü X570 anakartınız var böyle yapmaması gerekiyor.

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
IMG_20191129_163822_HDR.jpg
 
MSI nin sitesinden baktığım kadarıyla senin de RAM lerin anakartın uyumluluk listesinde bulunmuyor ben sebebin bundan olduğunu düşünüyorum bu sebeple yeni RAM ler sipariş ettim anakartımın uyumluluk listesinde bulunan sonuç değişir umarım.
Bu paylaşmış olduğunuz resimler ryzen 7 ile olan resimler heralde.
 
Son düzenleme:
Dostum gir Biosa orada Ram frekans ayarlarını düzenlemen gerekir overclock kısmından hallet oradan yüksel uyumlu frekansa sonra kaydet gir yine biosa bak olmuş Rica ederim.

yazıyı düzenliyorum
Madem olmuyor Bios ayarlarını sıfırla ve sonradan Ram frekansını yükselt olması gerek.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı