4300 TL sistem toplama

@A5C9 Güzel sistem olmuş. Anakartı Gaming PLUS alsanız daha iyi olurmuş lakin iş görür :) . Hayırlı olsun.

Hocam günaydın. Yukarıda bahsettiğim sisteme monitör de alacağım doğal olarak. 27 inch monitör istediğim için 144 hz olan monitörler 1500 TL bandında oluyor ancak o kadar kaynak ayıramıyorum şu an için.

Aşağıdaki monitör 27 inch ve 75 hz, hz ile inch karşılaştırmasında büyük bir şey beklemek doğru olmayacak sanırım. Yorumunuz nedir? Böyle bir ekran mı yoksa en fazla 1100 civarında bir 24 inch 144 hz ekrana mı yönelmeliyim?

27' 1080P'de pikselleşme görülüyor. 24' tercih et. Onun için iki önerim var.

24G2U veya C24G1...

C24G1 olan beni hemen al diye ekrandan konuşuyor zaten. Gamepower'ın 27 inchlik modelini 1300 TL gibi bir rakama buldum, bu 24 inchler yerine gamepower 27 inch 144 hz 1 ms olanı almak nasıl sizce hocam? Yorumları ve düşünceleri baya araştırdım ama belki siz farklı bir durumdan haberdarsınızdır.

Ah bu bütçe sıkıntısı hepimizin başında. Aslında 144hz 1ms 24" ve 27" o kadar çok monitör var ki. En üst seviye pahalısını sormadıktan sonra hepsine eleştiri yapabilecekler olacaktır. Bu konuda ben de çok kararsızım. Zaman zaman uzanıp film izlerim, bu durumda 27" güzel olacaktır. Sürekli oyun başında durulacaksa 24 yeterli olabilir tabi ama 27 kullananlarda zamanla alışıldığını ve güzel olduğunu söylüyorlar.

Aslında bu saatten sonra alınacak monitörün 10 yıl kullanılacağı düşünüldüğünde 2k ve 144hz olmadan alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Son tahlilde VA Samsung panelli 1300 TL 27" 144 Hz 1ms James Donkey marka monitör incelenebilir. Casper 27" 2K 144Hz 1ms Freesync monitörü 1600 TL civarı olduğunu hatırlatayım.

Ah bu bütçe sıkıntısı hepimizin başında. Aslında 144hz 1ms 24" ve 27" o kadar çok monitör var ki. En üst seviye pahalısını sormadıktan sonra hepsine eleştiri yapabilecekler olacaktır. Bu konuda ben de çok kararsızım. Zaman zaman uzanıp film izlerim, bu durumda 27" güzel olacaktır. Sürekli oyun başında durulacaksa 24 yeterli olabilir tabi ama 27 kullananlarda zamanla alışıldığını ve güzel olduğunu söylüyorlar.

Aslında bu saatten sonra alınacak monitörün 10 yıl kullanılacağı düşünüldüğünde 2k ve 144hz olmadan alınmaması gerektiğini düşünüyorum.

Son tahlilde VA Samsung panelli 1300 TL 27" 144 Hz 1ms James Donkey marka monitör incelenebilir. Casper 27" 2K 144Hz 1ms Freesync monitörü 1600 TL civarı olduğunu hatırlatayım.

James Donkey ürünler ile ilgili çok fazla olumsuz yorum okudum ve hakikaten bir güven vermedi maalesef. Casper ürünün 5-6 aylık kullanılmış versiyonu 1400 TL'ye de bulunabiliyor ama 2K monitör benim yeni topladığım bilgisayar konfigürasyonu için nasıl olur bilemiyorum. Ağırlıklı olarak PUBG oynayacağım için 1080p konfigürasyonda oynayabilirim diye düşünüyorum.
GamePower markasının hiçbir ürününü alma. Buna monitör de dahil. Dediğim monitör çok beğeniliyor :) .
Hocam selamlar,

Güzel bir kaynaktan C24G1 denk getirdim ve muhtemelen alacağım ama aynı zamanda Casper'ın şu modeli aklıma takıldı. İncelemelerde de pek olumsuz yorum göremedim açıkcası, bazı önemsiz problemler haricinde.

Ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
James Donkey ürünler ile ilgili çok fazla olumsuz yorum okudum ve hakikaten bir güven vermedi maalesef. Casper ürünün 5-6 aylık kullanılmış versiyonu 1400 TL'ye de bulunabiliyor ama 2K monitör benim yeni topladığım bilgisayar konfigürasyonu için nasıl olur bilemiyorum. Ağırlıklı olarak PUBG oynayacağım için 1080p konfigürasyonda oynayabilirim diye düşünüyorum.

1660 Super low ayarlarda 100 fps üstü alan youtube videoları var. Ayrıca monitör bugün için değil ilerisi için de değerlendirilmesi gerekir. Belki seneye ikinci el bir 2070 super alıp takarsın o zaman 2k 144hz rahatlıkla oynayabilirsin.

Kalitesini ya da başka konuları bilemem ama mevcut sistem için fazla gelir diyerek 2K'dan vazgeçmemek lazım. Ama ileri de bütçe ayarlarım 2K daha kaliteli monitörler de ucuzlamış olur o zaman alabilirim diye de düşünülebilir.

Ben de şahsen ileriye erteleye erteleye ağız tadıyla oyun oyanamıyorum o da ayrı :)

GamePower markasının hiçbir ürününü alma. Buna monitör de dahil. Dediğim monitör çok beğeniliyor :) .
Hocam merhaba,

Bir sorum olacak. Bottleneck Calculator üzerinden hesaplama yaptığımda 1660 super ile ryzen 5 3500x ve 16 gb ram olarak belirttiğimde, %13'lük bir oran çıkıyor ve ekran kartının işlemci için zayıf olacağını belirtiyor. Pek çok sitede bu sonuçların güvenilmez olduğu yazıyor ama bunu tam olarak öğrenebileceğim bir yer var mıdır ya da siz bu sistemde darboğaz ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı