45.000-50.000 TL'ye sistem önerisi

Bilgisayarın bütçesinden kısıp, ekipmana bütçe ayırmak gelecekte seni çok pişman eder. 4070 Super veya 7600 XT'li sistemlere bak. 17k ekipmana verilmez para israfı olur.
Ya çok bakmıcan zaten beni bi 9 10 yıl götürsün yeter sizin hazır sistem tavsiyeniz varsa alabilirim

Sebebini de açıklarsan doğruları anlatma şansımız olur belki.
Nvidia daha stabilize geliyor amd işlemci harici almayı pek düşünmüyoruö

Kazık.

Sistem ve ekipmanlar için ayrı ayrı bütçe söyler misiniz?
30 35k sistem 15k ekipman

Ya çok bakmıcan zaten beni bi 9 10 yıl götürsün yeter sizin hazır sistem tavsiyeniz varsa alabilirim

Gibi geliyor? Böyle bir yere varamayız.
AMD'nin yeni nesil kartları gayet stabil. Eski fosil kartlar gibi değil. 4070 Super'den de daha iyi bir ekran karti 7900GRE. Icinde sogutucu da dahil o islemciye yetecek şekilde.

30 35k sistem 15k ekipman
Dostum 15K ekipman çok abartı. Zaten 4060'lı bir sistem seni 10 yıl asla götürmez. 7900GRE'de götürür denemez. 10 yıl sonra bu kartlarla o senenin oyunlarini en yuksek ayarlarda oynama şansın olacağını hiç sanmıyorum. Bu örneğin 4080 Super için de geçerli.
10 yıl çok fazla bir süre.

Gibi geliyor? Böyle bir yere varamayız.
AMD'nin yeni nesil kartları gayet stabil. Eski fosil kartlar gibi değil. 4070 Super'den de daha iyi bir ekran karti 7900GRE. Icinde sogutucu da dahil o islemciye yetecek şekilde.

Dostum 15k ekipman çok abartı. Zaten 4060'lı bir sistem seni 10 yıl asla götürmez. 7900GRE'de götürür denemez. 10 yıl sonra bu kartlarla o senenin oyunlarini en yuksek ayarlarda oynama şansın olacağını hiç sanmıyorum. Bu örneğin 4080 Super için de geçerli.
10 yıl çok fazla bir süre.

Hocam ekran kartında NVIDIA düşünüyorum ya AMD taraftarı değilim belki çok farkı vardır ama senin tavsiye sistemin ve ekipmanlar varsa almayı düşünebilirim teşekkür ederim cevaplarsanız eğer

Sinerji Ryu sisteme bak.
Ben anlatamıyorum herhalde bazı şeyleri.
Hocam, adam özellikle belirtiyor NVIDIA istiyorum diye, hala AMD derdindesiniz. Daha önce farklı konularda da gördüm bu tutumu, genel olarak forumda NVIDIA isteyene enayi gözüyle bakılıyor. AMD yazılım tarafında şu an stabil olabilir, ona hiçbir lafım yok ancak daha önceki deneyimlerim şahsen çok kötüydü. Teknoloji yatırımı ve yazılım açısından NVIDIA'nın maalesef çok gerisinde. Keşke daha iyi olsa da rekabet olsa ancak yok şu an.

Şahsen ekran kartı gibi pahalı bir parçayı ileride değiştirmek çok zor olacağından, yapacağım herhangi bir işte beni üzmeyecek marka/model almak isterim, fiyat farkına rağmen. Piyasada tekel oldukları için bazı konularda özellikle son kullanıcıyı mağdur ettiklerinin de farkındayım, mesela VRAM konusunda. Ancak tekel olmalarının da bir sebebi var, teknoloji konusunda gerçekten iyiler.

Emin olun, insanların çoğu sistem almadan önce bir ton araştırma yapıyordur ve aşağı yukarı kafasında neye yöneleceği belirlemiştir. İnatla NVIDIA’yı kötülemenin bir anlamı yok, önerinizi yaparsınız, istemezse diretmenin anlamı yok, para sizin cebinizden çıkmıyor.

Hocam, adam özellikle belirtiyor NVIDIA istiyorum diye, hala AMD derdindesiniz. Daha önce farklı konularda da gördüm bu tutumu, genel olarak forumda NVIDIA isteyene enayi gözüyle bakılıyor. AMD yazılım tarafında şu an stabil olabilir, ona hiçbir lafım yok ancak daha önceki deneyimlerim şahsen çok kötüydü. Teknoloji yatırımı ve yazılım açısından NVIDIA'nın maalesef çok gerisinde. Keşke daha iyi olsa da rekabet olsa ancak yok şu an.

Şahsen ekran kartı gibi pahalı bir parçayı ileride değiştirmek çok zor olacağından, yapacağım herhangi bir işte beni üzmeyecek marka/model almak isterim, fiyat farkına rağmen. Piyasada tekel oldukları için bazı konularda özellikle son kullanıcıyı mağdur ettiklerinin de farkındayım, mesela VRAM konusunda. Ancak tekel olmalarının da bir sebebi var, teknoloji konusunda gerçekten iyiler.

Emin olun, insanların çoğu sistem almadan önce bir ton araştırma yapıyordur ve aşağı yukarı kafasında neye yöneleceği belirlemiştir. İnatla NVIDIA’yı kötülemenin bir anlamı yok, önerinizi yaparsınız, istemezse diretmenin anlamı yok, para sizin cebinizden çıkmıyor.
Tamam. Konuyu dağıtmak yerine arkadaşa yardımcı olmanı öneriyorum. Hepsi mi bizi bulur arkadaş.

Tamam. Konuyu dağıtmak yerine arkadaşa yardımcı olmanı öneriyorum. Hepsi mi bizi bulur arkadaş.
Yardım için değil bende f/p fırsatı var mı diye konu açmadan önce araştırayım diye geldim. Konu dağıtmalık bir olay yok adamı darlıyosun amd amd diye konudan sapan sensin adam bir kere belirtmiş oldu bitti. Sen farklı bi modelsin demekki yapacak bi şey yok 😂 İyi forumlar.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı