Hocam, adam özellikle belirtiyor NVIDIA istiyorum diye, hala AMD derdindesiniz. Daha önce farklı konularda da gördüm bu tutumu, genel olarak forumda NVIDIA isteyene enayi gözüyle bakılıyor. AMD yazılım tarafında şu an stabil olabilir, ona hiçbir lafım yok ancak daha önceki deneyimlerim şahsen çok kötüydü. Teknoloji yatırımı ve yazılım açısından NVIDIA'nın maalesef çok gerisinde. Keşke daha iyi olsa da rekabet olsa ancak yok şu an.
Şahsen ekran kartı gibi pahalı bir parçayı ileride değiştirmek çok zor olacağından, yapacağım herhangi bir işte beni üzmeyecek marka/model almak isterim, fiyat farkına rağmen. Piyasada tekel oldukları için bazı konularda özellikle son kullanıcıyı mağdur ettiklerinin de farkındayım, mesela VRAM konusunda. Ancak tekel olmalarının da bir sebebi var, teknoloji konusunda gerçekten iyiler.
Emin olun, insanların çoğu sistem almadan önce bir ton araştırma yapıyordur ve aşağı yukarı kafasında neye yöneleceği belirlemiştir. İnatla NVIDIA’yı kötülemenin bir anlamı yok, önerinizi yaparsınız, istemezse diretmenin anlamı yok, para sizin cebinizden çıkmıyor.