45.000-50.000TL PC önerisi

Bütçe
45-50 bin tl
R5 7600X alırsanız çok daha fazla ısınır 7600 almanız daha doğru. Sıvı soğutucuyla bile 80 derecelere çıkabiliyor 7600X. 7900 XTX almanız çok daha mantıklı 4070 ve Ti'dan. Rakip kartlar bile değiller. NVIDIA Reflex dediğimiz özellik çok önemli bir şey değil. Hatta hiç değil neredeyse. DLSS 3.0 rakibi olarak da AMD'nin bu sene FSR 3.0 çıkarması bekleniyor. Ayrıca DLSS açılsa bile 4070, Ti gibi kartlar 7900 XTX'i yakalayamıyor. VRAM açısından da 7900 XTX ciddi şekilde avantajlı.

4080 1K daha pahalı. Ayrıca kas gücü anlamında daha güçsüz VRAM'i daha az. 4080 alınmamalı bu yüzden.

4080 ve 7900XTX kas gücü bakımından eşit gibi 7900XTX'in VRAM'i mi daha önemli yoksa NVIDIA'nın sağladığı teknolojiler mi?

Bence bunu alın işlemci kalsın bir sıvı soğutucu alırsınız buna 1700 tl ye ram artırın 32 gb olsun
ssd yi kingston 1tb kc3000 yapın
Bu kadar monitörde şunu öneriyorum

Bence bunu alın işlemci kalsın bir sıvı soğutucu alırsınız buna 1700 tl ye ram artırın 32 gb olsun
ssd yi kingston 1tb kc3000 yapın
Sistem gereksiz pahalı. Monitör de aynı şekilde. Hem 1080p hem de TN panel monitör alıp da 9k ödemek saçmalık.

Bende oyle dusunuyorum ama @NNUE hocam 7900XTX'i bayağı ovdu arasdirip bir karar vermeyi dusunuyorum.
İnternetten testlere bakmanızı tavsiye ederim hocam. Daha net anlayabilirsiniz. O kart 4080 ile kapışıyor ve çoğu oyunda da geçiyor.

360Hz monitör önermiyorum 240 yeterl.

Benim dediklerimi alın memnun kalırsınız.

Hocam 360Hz takintim var oraya girmesek iyi olur 🙂

Sistem gereksiz pahalı. Monitör de aynı şekilde. Hem 1080p hem de TN panel monitör alıp da 9K ödemek saçmalık.

İnternetten testlere bakmanızı tavsiye ederim hocam. Daha net anlayabilirsiniz. O kart 4080 ile kapışıyor ve çoğu oyunda da geçiyor.

Hocam moni hiç arastirmiyorum şu an ASUS'un 1080p 360Hz'lik monitorunu alacağım buyuk ihtimalle.

Bence bunu alın işlemci kalsın bir sıvı soğutucu alırsınız buna 1700 TL'ye RAM artırın 32 GB olsun.
SSD'yi Kingston 1TB KC3000 yapın.
Bu kadar monitörde şunu öneriyorum.

Hocam teşekkür ederim ama kasa biraz pahali geldi bence daha iyisini toplayabiliriz bu paraya.

Hocam moni hiç arastirmiyorum şu an ASUS'un 1080p 360Hz'lik monitorunu alacağım buyuk ihtimalle.

Hocam teşekkür ederim ama kasa biraz pahali geldi bence daha iyisini toplayabiliriz bu paraya.

Bence bunu alın işlemci kalsın bir sıvı soğutucu alırsınız buna 1700 TL'ye RAM artırın 32 GB olsun
SSD'yi Kingston 1TB KC3000 yapın

Hocam bir de şey RTX 4070'li bir sistem toplarsam 7600 le darboğaz yapmaz değil mi?

360 Hz yerine 240 Hz almanız daha iyi olur aslında. 360 Hz inanılmaz pahalı. İlla 360 Hz olacaksa ve ASUS zorunlu değilse bu monitöre bakabilirsiniz.

ASUS istiyorsanız bu var;

Ama dediğim gibi bu fiyatlar çok pahalı. 2K 240 Hz IPS 1 ms bir monitör almanız daha iyi olur.

360 Hz yerine 240 Hz almanız daha iyi olur aslında. 360 Hz inanılmaz pahalı. İlla 360 Hz olacaksa ve ASUS zorunlu değilse bu monitöre bakabilirsiniz.

ASUS istiyorsanız bu var;

Ama dediğim gibi bu fiyatlar çok pahalı. 2K 240 Hz IPS 1 ms bir monitör almanız daha iyi olur.

Hocam tavsiyeniz icin cok teşekkür ederim evet buyuk ihtimalle 360 Hz alacağım ama sizin atdiginiz Alienware monitoru pek duymadim daha cok ASUS duydum sizce guzel midir bu Alienware markali monitor?

Hocam tavsiyeniz icin cok teşekkür ederim evet buyuk ihtimalle 360 Hz alacağım ama sizin atdiginiz Alienware monitoru pek duymadim daha cok ASUS duydum sizce guzel midir bu Alienware markali monitor?

Herhangi bir ghosting sorunu yok. Kaliteli bir IPS paneli var 400 CD parlaklığı da bayağı iyi. Kısacası kaliteli bir monitör.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı