45.000 TL'ye 2K ekranlı laptop önerisi

Bütçe
45000
link atar mısın?
Hepsiburada'nın indirim günlerinde düşmüştü hocam. Nitro 16'nın 4060'lı olanı da 40.9'dan 37'ye inmişti. Şu an eski fiyatta ikisi de.

Hocam merak ettim. Pişman mı oldunuz? Tam çözemedim olayı. Her şekilde istediğiniz performansı yakalayacaksınız zaten o Legion da. İşlemci tam performanslı bir 12700H. 12700H Cinebench rekoru o ürün ve aynı kasa aynı seri muadil 3060 üründe. 19k gibi bir puanı 100 - 113 W almış bir de. 200W daha kaliteli MSI Stealth bile aynı işlemcide 17500k civarı alıyor. 11800H ile en baba 12200k aldım. Ortalamanın bile üstü sayılır. Sizdeki 12700H ile fark olur.
Bendeki 3070(105W) MUX yok 9500 Ti'me spy, sizdeki 10k zorlar. En baba 4070 12700K, ortalama 4070 11800k. Yine bendeki 3070(105W) 21-22K yakın fire Strike alırken 4070 28-30k alıyor. Bendeki testler 4K ve 105 W belirtirim. Sizde durum daha farklı olacak. İşlemci ve GPU yanında elzem bir performans kaybı yaşamayacaksınız. Bu bütçede çoğu ürün zaten plastik. Sizdeki metal ve alüminyum alaşım abs plastik. Gözle görülür daha kaliteli. Şu performans işlemci ve 140W CPU GPU sıcaklığı çoğu üründen çok daha serin. Ayrıca MUX gibi bir avantajın bile var. O GPU puanları daha oynar o yüzden. 2'5 yıla yakın 3070 11800H 4K OLED 16RAM DDR4 kullanıyorum. O ekran kartı mis gibi 4K besliyor daha ne diyeyim. Her zaman DLSS kapalı şekilde Ghost of Tsushima 4K Ultra - yüksek 60 K, Valhalla, Odyssey 4K 45-55 2K 70FPS+ civarı. God of War 4K 40-50 2K 60, Valorant meraktan denedim 4K 250+ üstü alıyorum yani daha örneğe gerek yok bence. İsterseniz testlerim var yani. Bendeki işlemci sizden düşük ve düşük W GPU bu performansı verirken sizdeki 12700H 3070 140W 2K ne performans verir? kendim render ve hafif tasarım da yapıyorum. Bendeki 3070 105W olduğu halde bir kez üzmedi. Zaten kendim 4060-70 kullandım. 12500H 4060 140W DDR5 sistem 1080 360Hz performans biliyorum. Keza 4070 yine biliyorum. Ekran kartı ve işlemci tarafında özellikle kasa, soğutma ve kaliteli 2K paneli üzmez sizi. Bence 45k ya en uygun donanımı en üst seviye kaliteden aldınız. Oynadığınız oyunlar belli. 2 sene idare etsin yeter dediniz. Fazlasıyla bile yeterli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
örnek olması açısından.
Valhalla, Odyssey testim vardı Drive yer kalmadığı için sildim. YouTube video yüklemek Rusya da çok zor. Malum ambargo yüzünden 2-6 GB dosya için sattlerce bekliyorum. 100Mbps olduğu halde. Bile isteye işlemiyorlar dosyayı. Dilerseniz yine 10 dk Valhalla Odyssey oynar en fazla 2K çözünürlük Drive falan atmaya çalışırım.

Anladım hocam, kısmet değilmiş. 45k üstüne çıkamadım.
Aynen öyle hocam. Eninde sonunda her şeyi yine bizim bütçemiz belirliyor her ne kadar daha iyisini istesek de.

Hocam sizde hangi PC var ki 3070'e 4K ekran koymuşlar? Yoksa siz harici ekrana mı bağlıyorsunuz?

Bu arada önerdiğiniz PC güzel. Ona lafım yok. Performans olarak bir tık daha iyisi vardı azıcık daha pahalısına. Keşke onu alabilseydi ama olmadı. Olay bu. Bence PC'den memnundur kendisi.

Hocam sizde hangi PC var ki 3070'e 4K ekran koymuşlar? Yoksa siz harici ekrana mı bağlıyorsunuz?

Bu içerik üretimi için hocam o yüzden 4K OLED panel var. Cayır cayır oyunda açıyor. Gigabyte Aero 15 OLED XD model bu.

Bu içerik üretimi için hocam o yüzden 4K OLED panel var. Cayır cayır oyunda açıyor. Gigabyte Aero 15 OLED XD model bu.
Ayarları bayağı kısıyorsunuz herhalde? Normalde 4060 bile 2K'da zorlanıyor. 1080P kartı diye geçiyor. DLSS+FG falan yüksek ayarlarda ancak iş görüyor. Siz 3070 ile maşallah 4K'da akıyorsunuz.

Ayarları bayağı kısıyorsunuz herhalde?

Hiç ön ayar yok. Aldığımdan beri fan temizliği macun bile değiştirmedim. Hatta Turbo fan bile açmıyorum hocam. Gaming mod ya da yapay zeka ile sonuç bu. GPU frekans oynasam 3-5 FPS daha artar ama hiç gerek yok. Panel zaten 60Hz. DLSS kullanmıyorum. Bende görüntü çamur oluyor. Fg sözüm yok. Onun içinde en az 60-65 FPS lazım
Haklısınız 4060 hak ederi 1080. ekstrem FPS derdin yoksa 2K bile harika sonuçlar veriyor. 4070 şahsen 2K için fazlasıyla yeterli. Kişisel görüşüm olmakla birlikte 4080 altı fg hariç fazla tercih sebebim olmaz.

Aksine hocam çok mutluyum aldığım cihazdan bir iki güne daha detaylı inceleyeceğim. İş güçten fırsat gelmedi şuan. Sadece 4070-4080 cihazları ülkede bu fiyatlarda görmek beni üzüyor. Kartı koyup FHD panelleri yapıştırıyorlar. Bu fiyatlara 2k cihaz bulmanın zorluğunun üzüntüsündeyim. Zaten dediğim gibi iki sene beni götürsün yurt dışından son sınıf bir cihaz almayı düşünüyorum. Ekran çözünürlüğü ve ekran kartı benim için yeterli, işlemci de orta ayar olmasında sıkıntı yok. Dediğim gibi eski oyunları oynayacağım zaten. Benim eski külüstür laptopun bile açabileceği oyunlar

Cidden 2K bulmak zor, 17 inç bulmak daha da zor. Laptoplara gitgide daha rezil paneller koymaya başladılar. Yok mat ekrandır yok %45 NTSC'dir. Biraz daha uyguna satalım diye yaptıkları şeye bakın. Biz OLED ekranlar standartlaşsın diye bekliyoruz adamlar hala daha değişik değişik paneller kullanıyorlar.

Ayardan kastım oyun içi ayardı. Donanımsal bir OC ya da diğer bir modlama değildi. Ekranınız da zaten 60 HZ'ymiş. Yüksek grafik takıntınız yoksa 4K'da iş görür ama DLSS ve FG kullanmadan yine çok zor geldi bana. 3070'te 8GB VRAM yok muydu? 2K için bile sıkıntılı bir değer bu. 4K'da ayarlar çok düşürülmeden DLSS ve FG olmadan oyun oynamak çok zor gibi. Tabi kastettiğim hafif oyunlar (FIFA vb.) değil CP77 gibi oyunlar.

Son düzenleme:
Aslında çok iyi panellere sahip laptoplar var yurtdışında fakat ülkemize 3.sınıf ürünler geliyor. 1300 dolara QHD+ 240hz Rtx 4070 laptop buldum. Son anda arkadaşımın buraya seyahati iptal oldu ve getiremedi. 1920x1080 144hz ekranlı laptoları ülkemizde 1100-1600 dolar civarında satıyorlar resmen. Başka konulara da bakıyorum ara sıra 4080 ekran kartlı laptoplar için bile 1080p ekranlı ürünler öneriyorlar. Gerçekten gerek yok karta yazık, performansını tam anlamıyla göremezler o panellerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…