45 bin TL render için yarı profesyonel sistem önerisi

rtcolak

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. Halihazırda laptop ile iş geldikçe 3D render işleri yapmaktayım ama hem render kalitesi hem de render önizlemesindeki kasmalardan dolayı zorluk çekiyorum artık. Rendera uygun olacak orta halli bir sistem arıyorum.

Bu bütçede ekran kartı 4070 Super olan bir sistem en mantıklı seçim.

Böyle bir şey buldum.

Hangi programlarda 3D render alıyorsun? İşlemci ile mi GPU ile mi 3D render yapacaksın?

Keyshot ve vray kullanıyorum. GPU'da daha gerçekçi render alıyorum (i7 10. nesil ve 1650 Ti dizüstü bilgisayarda) GPU'da sıkıntım 4 GB hafıza hızlı doluyor.

Dosya Ekleri

• IMG_3311.png
    IMG_3311.png
    132,3 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
45bin liraya 4060 Ti mı alınır bana absürt geliyor. 23bin liraya 8 GB modelini aldım. Tamam işlemci vs de iyi olsun ama render alırken en önemli etken GPU değil mi? (çok bilmiyorum) I yüzden o fiyatlara RTX 4070 Super almak sanki daha mantıklı. AMD R5 7500F - RTX 4070 SUPER 12GB - A620M-E DDR5- 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da anakartı 650 yap. Senin için RAM de önemlidir bir tane daha aynı RAM'den alırsın. Bir de güzel bir SSD alırsın tamamdır. Vade farksız 3 taksit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öneriyi yermeden önce bir bak arkadaş oyun için sistem istememiş ve GPU ile 3D render alacak ve benim önerdiğim GPU 16 GB bellek miktarına sahip ve bu da çok Poligon'lu veya yüksek detaylı 3D render için ideal. Ayrıca CPU ile render yapmak isterse önerdiğim CPU gayet yeterli.

Bu arada unutmadan KeyShot render için CPU kullanıyor.

Son düzenleme:
Öneriyi yermeden önce bir bak arkadaş oyun için sistem istememiş ve GPU ile 3D render alacak ve benim önerdiğim GPU 16 GB bellek miktarına sahip ve bu da çok Poligon'lu veya yüksek detaylı 3D render için ideal. Ayrıca CPU ile render yapmak isterse önerdiğim CPU gayet yeterli.

Bu arada unutmadan KeyShot render için CPU kullanıyor.

Keyshotta ilk zamanlarda CPU kullandım. GPU seçeneği var onu seçtiğimde ışıkları daha iyi renderlıyor. 12 GB 16 GB arası olursa GPU daha ne isterim:)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı