45 TL'ye alınan Comodo güvenilir midir?

WrOwLed

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçen gunlerde Trendyol alışveriş sitesinden Comodo internet Security Pro lisansını neredeyse bedavaya 45 TL'ye aldım. Ucuz etin yahnisi yenmez dedim, adam keyin ve CD'nin fotoğrafını yolladı. Son sürüm olmayabilir dedi ama dene dedi. Acaba bu işte bir hırsızlık vb. olayı var mı? Aydınlatırsanız sevinirim, sizce denemeli miyim? Bilgisayara yükleyeceğim, cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Geçen gunlerde Trendyol alışveriş sitesinden Comodo internet Security Pro lisansını neredeyse bedavaya 45 TL'ye aldım. Ucuz etin yahnisi yenmez dedim, adam keyin ve CD'nin fotoğrafını yolladı. Son sürüm olmayabilir dedi ama dene dedi. Acaba bu işte bir hırsızlık vb. olayı var mı? Aydınlatırsanız sevinirim, sizce denemeli miyim? Bilgisayara yükleyeceğim, cevaplarınızı bekliyorum.

Kaspersky, Bitdefender, ESET gibi antivirus
Piyasanın en iyilerini tercih edeceğine gitmişimsin nereden bulmuşsun, Comodoyu . Comodon antivirüs güvenilirdir fakat piyasanın en kötülerin den hiç değilse Windows Defender kullan, Windows Defender daha iyi bir antivirüsdür emin ol.

Kaspersky, Bitdefender, ESET gibi antivirus
Piyasanın en iyilerini tercih edeceğine gitmişimsin nereden bulmuşsun, Comodo'yu. Comodon antivirüs güvenilirdir fakat piyasanın en kötülerinden hiç değilse Windows Defender kullan, Windows Defender daha iyi bir emin ol.

Hocam hepsini kullandım Comodo kullanmadığım kaldı değişiklik olsun diye kullanmak istiyorum ama bu işte bir sakatlık mı var onu merak ettiğimden konu açtım.

Comodo, aslında firewall ve diğer güvenlik yazılımı alanlarında çalışıyordu.
Sonra, bir de antivirus ekledi.
Fakat uzun süre bunu güncellemediler, fakat bir antivirus yazılımı için güncelleme şarttır.
Sonuç olarak, AV-TEST gibi, antivirus yazılımlarını test eden firmalar bunu listelerinden çıkardılar, artık testlere bile almıyorlar. Listede Windows Defender var ve testleri de hiç fena değil.
Listede 6-6-6 (tam puan) alan ürünler tavsiye edilir.

Comodo, aslında firewall ve diğer güvenlik yazılımı alanlarında çalışıyordu.
Sonra, bir de antivirus ekledi.
Fakat uzun süre bunu güncellemediler, fakat bir antivirus yazılımı için güncelleme şarttır.
Sonuç olarak, AV-TEST gibi, antivirus yazılımlarını test eden firmalar bunu listelerinden çıkardılar, artık testlere bile almıyorlar. Listede Windows Defender var ve testleri de hiç fena değil.
Listede 6-6-6 (tam puan) alan ürünler tavsiye edilir.
Hocam kurmalı miyim tehlikeli midir ?

Comodo, güvenilir bir firma, ama asıl işleri antivirus değil, her zaman güncel olmuyor.
Antivirus alanı da, güncelliğe çok bağlı bir iş.

Ben sizin yerinizde olsam, Comodo AV'yi kurmam, Windows Defender ile devam ederim, en azından ne olduğu belli.
Size gönderdiğim listeye bakarsanız, puanları da iyi, hatta "top product" rozetine sahip.

Günümüzde çoğu atak, tarayıcıdan/kullanıcının boş bulunmasından geliyor.
Tarayıcınızı da şunu kurun: BitDefender Traffic Light (ücretsiz)
Arkada da Windows Defender olacak.

Tekrar bir AV alacaksanız, Bitdefender, Kaspersky, ESET, Norton vs gibi büyüklerden gidin. Size gönderdiğim sayfadaki "top product" olanlardan kullanın.

Comodo, güvenilir bir firma, ama asıl işleri antivirus değil, her zaman güncel olmuyor.

Ben sizin yerinizde olsam, Comodo AV'yi kurmam, Windows Defender ile devam ederim, en azından ne olduğu belli.
Size gönderdiğim listeye bakarsanız, puanları da iyi, hatta "top product" rozetine sahip.

Tekrar bir AV alacaksanız, Bitdefender, Kaspersky, ESET, Norton vs gibi büyüklerden gidin. Size gönderdiğim sayfadaki "top product" olanlardan kullanın.

Hocam dediklerini çok iyi anladım ama kafama takılan soru bu keyi satan bana bu keyi PCmde hırsızlık vb virüs vb lisans ile sokmaya çalışıyor mu 45 TL'ye veriyor kişisel bilgilerimi çalabilir mi kafamda sorular bunlar.

Comodo hakkında sıkıntı yok keyi satan kişi hırsız mı onu bilmiyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı