450 TL bütçeli çok sessiz güç kaynağı tavsiyesi

Bütçe
450

Sleep Dealer

Kilopat
Katılım
25 Şubat 2015
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sessiz guc kaynagi arayisindayim. Ses takıntım var ve PC uyuduğum odada. Ayrıca geceleri açık bırakıyorum fanları durdurup. PC'me yetebilecek bir güç kaynağı arıyorum. PC'de şu an bu güç kaynağı var ancak sesli olduğunu düşünüyorum. Mümkünse yük altında olmadığında fanı dursun. Sanırım bu fiyatı bayağı yükseltiyor ama.
PC özelliklerim:
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
AMD Ryzen 5 2600.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah DDR4 3000MHz CL16.
FSP wındale 6 AC601
RX 470 4 GB.
Aerocool project 7 P7-C1 kasa.
3X SSD 1X HDD.
Ayrıca kasanın ön kısmında kart okuyucu var ve USB 3.0 X2 var.
Kasanın ön kısmında 3 tane fan, egzoz 1 tane fan, üst kısımda 2 tane fan ve ayrıca işlemci soğutucusunda 2 tane olmak üzere toplam 8 tane 120 mm fan mevcut.
2 Metreye yakın LED bağlı kasaya.

Outervision'da yaptığım hesaplamada.
Load Wattage: 416 W.
Recommended PSU Wattage: 466 W
Şeklinde çıktı. Herhalde 550-600 Watt yeterli olacaktır gibi duruyor. Lütfen 450 liralık bütçemden 1 TL bile yüksek öneride bulunmayın, ayrıca kolay ulaşılabilir bir güç kaynağı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu güç kaynağının 500 watt olması beni korkuttu açıkçası. Kaldıracağına emin misiniz? Diyecektim ancak maalesef ürün şuan hiçbir yerde yok. Sizin kullandığınız aerocool hakkında bilgi verir misiniz peki?
 
Bendeki güç kaynağının fanı çok dandik yüke binince gıcık bir sesi vardı. Ben kendim değiştirdim. Benim önerdiğim Sharkoon'a güvenebilirsiniz.
 
Hocam hiç duymadığım bir marka ve pek yorumunu da göremediğim önerdiğiniz model/markanın. Elbet bir bildiğiniz vardır ancak daha ucuz ve daha bilindik ürünler de önerebilir misiniz ekstradan?
 
Açıkçası fiyat olarak çok daha çekici geldi gigabyte'ınki. Peki ses konusunda da önerir misiniz bu gigabyte'ın ürününü?
Ayrıca şöyle bir şey de gördüm sharkhoon'un bu model hakkında da bilgi verirseniz çok sevinirim. Çok yordum sizi ancak.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı