4500-5000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Görmeyeli sistem önerileri ne kadar değişmiş. :) Herkes ekran kartının önceliğini unutmuş.

öneri.jpg

Görmeyeli sistem önerileri ne kadar değişmiş. :) Herkes ekran kartının önceliğini unutmuş.

Eki Görüntüle 220984
Sistem tavsiyelerinde genel performans önemlidir. Sırf ekran kartını GTX 1080 yapmak için işlemciyi İ5 7400 yapmak, birde yetmezmiş gibi RAM i 8 GB seçmek pek doğru değil. Zaten 1080p de tam olarak performans alamazsın GTX 1080 ile.

@ulaşcan3

Darboğaz mı? i3 demedim i5 dedim. Ekran kartını O.C yapmadıkça darboğaz oluşmayacaktır ve 1080p de gayet iş görecektir. Ayrıca elbetteki yüksek seviye işlemci koymak mantıklı ama öncelik bütçe. Fakat aynı zamanda daha yüksek bir işlemci ve daha düşük bir ekran kartı bu kombinasyondan daha fazla performans vermeyecektir.

@Lactuca

8GB RAM şu an birçok oyun için yeterlidir. Ama tabi ki 16GB daha iyi olacaktır. Fakat burada bir bütçe var ve 8GB RAM'in eksikliğini hissetmezsin ama GTX 1080'den daha düşük bir kart aldığında farkı görürsün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@ulaşcan3

Darboğaz mı? i3 demedim i5 dedim. Ekran kartını O.C yapmadıkça darboğaz oluşmayacaktır ve 1080p de gayet iş görecektir. Ayrıca elbetteki yüksek seviye işlemci koymak mantıklı ama öncelik bütçe. Fakat aynı zamanda daha yüksek bir işlemci ve daha düşük bir ekran kartı bu kombinasyondan daha fazla performans vermeyecektir.

@Lactuca

8GB RAM şu an birçok oyun için yeterlidir. Ama tabi ki 16GB daha iyi olacaktır. Fakat burada bir bütçe var ve 8GB RAM'in eksikliğini hissetmezsin ama GTX 1080'den daha düşük bir kart aldığında farkı görürsün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTX1080'in 2560x1440 veya üzeri bir çözünürlüklü veya yüksek yenileme hızlı bir monitör kullanılmayacaksa tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Oyun performansını düşünürsek, i5 işlemci güçsüz kaldığı için bazı oyunlarda oluşacak takılmaları görmezden geldik. RAM de aynı şekilde yetersiz kalacağı için oluşacak takılmaları da yine görmezden geldik. (RAM sonradan eklenip dual yapılacaksa idarelik 8GB tercih edilebilir)

Monitör size neyi gösterirse onu görürsünüz. Monitörümüz 60Hz frekansında ama grafik kart saniyede 120 kare gönderebiliyorsa 60 karelik bir israfımız var demek oluyor. Detayları kökleyip FPSi düşürürsek de sadece kendimizi avutmuş oluruz. Zaten monitör o detayları göstermesi gerektiği kalitede gösteremeyecek. 144Hz frekansta çalışacak bi monitör ile israfın önüne geçebiliriz ki bütçeyi çok çok aşıyor. Zaten çoğu oyun o kadar yüksek frame detayı desteklemiyor.

GTX 1080 ileri dönük olması için olsa bile bu fiyat aralığında kötü bi tercih. GTX1080 ne kadar güçlü olursa olsun ilerde VRAM'i belki yetmeyecek. Şu an nasıl GTX780 3GB öneremiyorsak ilerde de GTX 1080 aynı engele takılacak.

Ryzen 5 serisini beklemenizi öneririm.

Bu arada Ryzen 5'ler duyurulmuş. 11 Nisanda satışa çıkacaklarmış. 1 ay bile yok, beklemeye değer (y)

@ulaşcan3

Dediğiniz mantık yanlış. İnsanlar bu paraları döküyorsa aynı zamanda uzun ömürlü olmasını ister. Aynı şekilde bende zamanında böyle bir hesap yaptım. Şu an 2013 yılında aldığım GTX780 ekran kartı kullanıyorum ve bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Bunun sebebi ise zamanında güçlü bir ekran kartı almamdan dolayıdır. Ama dediğiniz gibi yeni yeni VRAM yetersizliği yaşıyorum. Fakat bu sorunu tam 4 yıl sonra gördüm. Yani bana 4 yıl bir sorun çıkarmadı.

Monitör olayında ne demek istediğiniz anlamadım. Dediğiniz frekans sınırları Vsync açıldığında ortaya çıkıyor. Kapattığınız takdirde 200-300 kare bile alabilirsiniz ki, şu an ben 1080p de bu kareleri alıyorum. Aynı zamanda yüksek ekran kartına, yüksek çözünürlük olayını da karşıyım. 2K ve 4K seçenektir. Ben 1080p monitörde CS:GO oynarken 1024x768 çözünürlükte oynadığım bile oluyor. He arkadaş istiyorsa bütçesini arttırsın alsın, dediğim gibi bu bir seçenektir. Ama diyelim ki bugün 1080p seçti, ama ileride 2K, 4K monitör istiyor, o zaman işte GTX1080 ekran kartının faydasını görecektir.

@ulaşcan3

Dediğiniz mantık yanlış. İnsanlar bu paraları döküyorsa aynı zamanda uzun ömürlü olmasını ister. Aynı şekilde bende zamanında böyle bir hesap yaptım. Şu an 2013 yılında aldığım GTX780 ekran kartı kullanıyorum ve bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Bunun sebebi ise zamanında güçlü bir ekran kartı almamdan dolayıdır. Ama dediğiniz gibi yeni yeni VRAM yetersizliği yaşıyorum. Fakat bu sorunu tam 4 yıl sonra gördüm. Yani bana 4 yıl bir sorun çıkarmadı.

Monitör olayında ne demek istediğiniz anlamadım. Dediğiniz frekans sınırları Vsync açıldığında ortaya çıkıyor. Kapattığınız takdirde 200-300 kare bile alabilirsiniz ki, şu an ben 1080p de bu kareleri alıyorum. Aynı zamanda yüksek ekran kartına, yüksek çözünürlük olayını da karşıyım. 2K ve 4K seçenektir. Ben 1080p monitörde CS:GO oynarken 1024x768 çözünürlükte oynadığım bile oluyor. He arkadaş istiyorsa bütçesini arttırsın alsın, dediğim gibi bu bir seçenektir. Ama diyelim ki bugün 1080p seçti, ama ileride 2K, 4K monitör istiyor, o zaman işte GTX1080 ekran kartının faydasını görecektir.
Tercihler farklıdır fakat eğer sizin dedikleriniz doğru olsa sistem tavsiyelerinde 4500-5000 TL bandında sürekli GTX 1070-1080 bulunmalı. Bunu yapmıyorlarsa bir bildikleri var.

@Lactuca

Çünkü sistem tavsiyelerinde fiyatları genelde çok tanınmış yerlerden alır ve piyasaya göre biraz pahalı olur. Aynı zamanda aslında ideal olan 250GB SSD, 16GB RAM ve fiyatı ortalamanın biraz üstünde olan Monitörler seçiliyor. Bu yüzden 4500-5000 fiyat bandında ekran kartına bütçe fazla kalmadığı için düşük seçilmek zorunda kalınıyor. Sen 120GB SSD, 8GB RAM ve ortalama bir monitör aldığın zaman bunların sıkıntısını çok az göreceksin, hatta abartıldığı kadar görmeyeceksin bile. İleride istediğin zaman ekleme ve değiştirme fırsatın olacak. Ama bu süre zarfında o ekran kartı sana bütün işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaratmayacak.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı