4500-5000 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

@Lactuca

Çünkü sistem tavsiyelerinde fiyatları genelde çok tanınmış yerlerden alır ve piyasaya göre biraz pahalı olur. Aynı zamanda aslında ideal olan 250GB SSD, 16GB RAM ve fiyatı ortalamanın biraz üstünde olan Monitörler seçiliyor. Bu yüzden 4500-5000 fiyat bandında ekran kartına bütçe fazla kalmadığı için düşük seçilmek zorunda kalınıyor. Sen 120GB SSD, 8GB RAM ve ortalama bir monitör aldığın zaman bunların sıkıntısını çok az göreceksin, hatta abartıldığı kadar görmeyeceksin bile. İleride istediğin zaman ekleme ve değiştirme fırsatın olacak. Ama bu süre zarfında o ekran kartı sana bütün işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaratmayacak.
Düşüncene saygı duyarım. Benim düşüncem herşeyi ile dengeli bir sistem toplamak.

@ulaşcan3

Dediğiniz mantık yanlış. İnsanlar bu paraları döküyorsa aynı zamanda uzun ömürlü olmasını ister. Aynı şekilde bende zamanında böyle bir hesap yaptım. Şu an 2013 yılında aldığım GTX780 ekran kartı kullanıyorum ve bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Bunun sebebi ise zamanında güçlü bir ekran kartı almamdan dolayıdır. Ama dediğiniz gibi yeni yeni VRAM yetersizliği yaşıyorum. Fakat bu sorunu tam 4 yıl sonra gördüm. Yani bana 4 yıl bir sorun çıkarmadı.

Monitör olayında ne demek istediğiniz anlamadım. Dediğiniz frekans sınırları Vsync açıldığında ortaya çıkıyor. Kapattığınız takdirde 200-300 kare bile alabilirsiniz ki, şu an ben 1080p de bu kareleri alıyorum. Aynı zamanda yüksek ekran kartına, yüksek çözünürlük olayını da karşıyım. 2K ve 4K seçenektir. Ben 1080p monitörde CS:GO oynarken 1024x768 çözünürlükte oynadığım bile oluyor. He arkadaş istiyorsa bütçesini arttırsın alsın, dediğim gibi bu bir seçenektir. Ama diyelim ki bugün 1080p seçti, ama ileride 2K, 4K monitör istiyor, o zaman işte GTX1080 ekran kartının faydasını görecektir.

Haklılık payınız var tabi ama GTX 1060 6G veya RX480 8G de 1080p çözünürlükte en az 4 yıl sıkıntı çektirmez. Oyunlarda da tam yükü üzerine alır.

Şu test de gözden geçirilmeli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sınırlar monitörle alakalı. Monitöre kendi sınırından fazla veya az kare gönderildiğinde ne yapacağını şaşırabilir. V-Sync veya Freesync gibi teknolojiler bunu önlemek için geliştirilmiştir.

Son düzenleme:
@Lactuca

Çünkü sistem tavsiyelerinde fiyatları genelde çok tanınmış yerlerden alır ve piyasaya göre biraz pahalı olur. Aynı zamanda aslında ideal olan 250GB SSD, 16GB RAM ve fiyatı ortalamanın biraz üstünde olan Monitörler seçiliyor. Bu yüzden 4500-5000 fiyat bandında ekran kartına bütçe fazla kalmadığı için düşük seçilmek zorunda kalınıyor. Sen 120GB SSD, 8GB RAM ve ortalama bir monitör aldığın zaman bunların sıkıntısını çok az göreceksin, hatta abartıldığı kadar görmeyeceksin bile. İleride istediğin zaman ekleme ve değiştirme fırsatın olacak. Ama bu süre zarfında o ekran kartı sana bütün işlemlerinde hiçbir sıkıntı yaratmayacak.
Ekran kartına odaklanmak konusunda size katılıyorum. Lakin 1080 harbi i5 7500 e ve 1080p60hz e fazla belki 1070 düşünülebilinir.
Gtx 780'den bahsetmişşiniz lakin şunu sormak isterim 780'i aldığınız zaman en grafik kasan oyunda ultra'da tüm ayarlar açık 1080p'de kaç fps alıyordunuz? Çünkü bu 1070'de oldukça yüksek 1080'de hayli hayli.
Ayrıca bütçe de bir diğer problem..

@ulaşcan3

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bence gönderdiğiniz testte 6400 gayet başarılı. Aynı zamanda monitörlerde dediğiniz gibi şaşırma söz konusu yok. NVIDIA tarafında G-SYNC ve AMD tarafında Freesync teknolojilerinin üretilmiş olmasının sebebi ''Tearing'' yani ekrandaki yırtılmaları önlemek içindir ve şuan ki Vsync teknolojisinden daha ileridedir. Eğer ki Tearing rahatsız ediyorsa haliyle ekran kartı GTX1080 olduğu için G-SYNC bir monitör alınarak bu sorun ortadan kalkabilir. Fakat G-SYNC monitörler neredeyse bir 4K monitör fiyatı kadar vardır.

@Lander

Testlerde gördüğüm kadarıyla i5 gayet işin üstesinden geliyor. Elbetteki bir i7 değil. Ama aynı zamanda darboğaz da söz konusu değil. GTX 780 ile çoğu oyunlarda Ultra ayarlarda minimum 50-60 Fps arası alabiliyordum. Tabi bu bugünlerde oldukça azaldı.

Bu arada bütün bunlarla beraber Ryzen işlemciler benimde aklımda. Yani R7 serisinde i7 işlemcileri tokatladığı gibi R5 serisinde de aynı durumu yaşatırsa, bu muhabbetlerin hiçbirine gerek kalmayacaktır. :)

@ulaşcan3

Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bence gönderdiğiniz testte 6400 gayet başarılı. Aynı zamanda monitörlerde dediğiniz gibi şaşırma söz konusu yok. NVIDIA tarafında G-SYNC ve AMD tarafında Freesync teknolojilerinin üretilmiş olmasının sebebi ''Tearing'' yani ekrandaki yırtılmaları önlemek içindir ve şuan ki Vsync teknolojisinden daha ileridedir. Eğer ki Tearing rahatsız ediyorsa haliyle ekran kartı GTX1080 olduğu için G-SYNC bir monitör alınarak bu sorun ortadan kalkabilir. Fakat G-SYNC monitörler neredeyse bir 4K monitör fiyatı kadar vardır.

@Lander

Testlerde gördüğüm kadarıyla i5 gayet işin üstesinden geliyor. Elbetteki bir i7 değil. Ama aynı zamanda darboğaz da söz konusu değil. GTX 780 ile çoğu oyunlarda Ultra ayarlarda minimum 50-60 Fps arası alabiliyordum. Tabi bu bugünlerde oldukça azaldı.

Bu arada bütün bunlarla beraber Ryzen işlemciler benimde aklımda. Yani R7 serisinde i7 işlemcileri tokatladığı gibi R5 serisinde de aynı durumu yaşatırsa, bu muhabbetlerin hiçbirine gerek kalmayacaktır. :)

Testlerde i5 6400 overclock edilmiş haliyle bile %100 çalışıyor ki %100 CPU kullanımından oluşan takılmaları RX480 8G'yi 720p monitörle çalıştırdığımda i5 6400 ile yaşamıştım. BF1, GTA5 gibi oyunlarda çok sinir bozucu hale gelebiliyor. CS GO'da bile sıkıntı yaratabiliyor bu durum.

Üzgünüm foruma 2 gün kadar giremedim. Yorumlara göz gezdirdiğim de sanırım monitör tartışması çıkmış. Benim için 24 inç ve 1080p yeterli.

Biraz kendim de sistem denedim ama aklımda 2 soru var.

Teknobiyotik'te Galax 1060 6G modeli ve Sapphire RX 480 8G modeli ile aynı fiyatta sizce hangisini almak daha mantıklıdır. Linkleri buraya koyuyorum.

Rx 480 modeli;
★ Sapphire RX480 8GB 256Bit GDDR5 NITRO+ Ekran Kartı (11260-07-20G)

Galax 1060 modeli;
★ Galax GTX1060 6GB 192Bit GDDR5 O.C Ekran Kartı (60NRH7DSL9OC)

Artı olarak şöyle düşündüm. RX 480 ve freesync 24 inç monitör = 1950 TL

Veya

Gigabyte GTX1060 6GB 192Bit GDDR5X GTX 1060 G1 ROCK Ekran Kartı (GV-N1060G1 ROCK-6GD) bu linkteki ekran kartı ile 600 TL'lik bir monitör ile kullansam mı mantıklı ? Bu 2 soru beni çeliyor.

Üzgünüm foruma 2 gün kadar giremedim. Yorumlara göz gezdirdiğim de sanırım monitör tartışması çıkmış. Benim için 24 inç ve 1080p yeterli.

Teknobiyotik'te Galax 1060 6G modeli ve Sapphire RX 480 8G modeli ile aynı fiyatta sizce hangisini almak daha mantıklıdır. Linkleri buraya koyuyorum.

Rx 480 modeli;

Galax 1060 modeli;

Veya

Gigabyte GTX1060 6GB 192Bit GDDR5X GTX 1060 G1 ROCK Ekran Kartı (GV-N1060G1 ROCK-6GD) bu linkteki ekran kartı ile 600 TL'lik bir monitör ile kullansam mı mantıklı ? Bu 2 soru beni çeliyor.
Forumda RX 480 vs GTX 1060 soruları çok soruluyor. Cevap belli. RX 480.

Rx 480 modeli;

Galax 1060 modeli;

Veya

Ben Sapphire RX480 Nitro+ 8G modelini kullanıyorum ve memnunum. RX480 8G biraz daha uzun ömürlü ama çok büyük bi fark yok aralarında.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı