@ulaşcan3
Dediğiniz mantık yanlış. İnsanlar bu paraları döküyorsa aynı zamanda uzun ömürlü olmasını ister. Aynı şekilde bende zamanında böyle bir hesap yaptım. Şu an 2013 yılında aldığım GTX780 ekran kartı kullanıyorum ve bana hiçbir sıkıntı yaratmıyor. Bunun sebebi ise zamanında güçlü bir ekran kartı almamdan dolayıdır. Ama dediğiniz gibi yeni yeni VRAM yetersizliği yaşıyorum. Fakat bu sorunu tam 4 yıl sonra gördüm. Yani bana 4 yıl bir sorun çıkarmadı.
Monitör olayında ne demek istediğiniz anlamadım. Dediğiniz frekans sınırları Vsync açıldığında ortaya çıkıyor. Kapattığınız takdirde 200-300 kare bile alabilirsiniz ki, şu an ben 1080p de bu kareleri alıyorum. Aynı zamanda yüksek ekran kartına, yüksek çözünürlük olayını da karşıyım. 2K ve 4K seçenektir. Ben 1080p monitörde CS:GO oynarken 1024x768 çözünürlükte oynadığım bile oluyor. He arkadaş istiyorsa bütçesini arttırsın alsın, dediğim gibi bu bir seçenektir. Ama diyelim ki bugün 1080p seçti, ama ileride 2K, 4K monitör istiyor, o zaman işte GTX1080 ekran kartının faydasını görecektir.