4500 TL AMD Sistem Toplama

Arkadaşlar vatan kurları 2.69 şuanda hu pc vatanda 5000 lira küsüre geliyor isteyen bakabilir ben bi tanıdıktan alacağım kar frkını az koyduğu için pcde ucuza geliyor.

Bütçe olarak max 4500 liralık bi bilgisayar alacağım. Sistem önerisi yapan arkadaşlar neden o sistemi tercih etmeliyim bunuda açıklarlarsa sevinirim. Şu anda açıklamalı bütün sistem önerilerine açığım ( nedenleriyle birlikte ). Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.

+ AMD yi kötüleyen arkadaşlar neden kötülüyor açıklayabilir mi
+ sistemde değişiklik isteyen olursa onlarda fikirlerini sunarlarsa sevinirim.

Bu konularda fazla bilgim yok yardımlara açığım arkadaşlar. Yorum atan arkadaşlara teşekkürler

@Silinen üye dostum neden o bütçeye amd toplanmazmış sorabilirmiyim ? Amd çok küçük görülüyor,bence ekran kartında gerçekten başarılı olan bir marka,aynı fiyattaki ürünleri Nvidia ile karşılaştırılamayacak kadar iyi.R9 290x 4 k da gtx 980 e yetişebiliyorken Amd'ye kötü demek bence haksızlık olur.
İşlemci olarak İntel'de seçilebilir fakat overclock yapacaksa bence sistem güzel.Yinede bu sisteme 4500 verilmez o sistemi Vatan'dan toplasan daha ucuza geliyor yinede sanırım çok pahalı klavye ve mouse seçtin,böyle bir hata yapma 30-40 TL ile alacağın fare ve klavyeler işini görecektir.
R9 290x 4K da GTX 980 e mi yetişiyor? Hani nerede? Ben göremedim o yüzden. OC yapılınca bile İntele yetişemeyen AMD işlemciyi niye alsın? AMD ya düşük bütçe için yada çok yüksek bütçe için alınır. O yüksek bütçeden kastım R9 295x2

Arkadaşlar vatan kurları 2.69 şuanda hu pc vatanda 5000 lira küsüre geliyor isteyen bakabilir ben bi tanıdıktan alacağım kar frkını az koyduğu için pcde ucuza geliyor.

Bütçe olarak max 4500 liralık bi bilgisayar alacağım. Sistem önerisi yapan arkadaşlar neden o sistemi tercih etmeliyim bunuda açıklarlarsa sevinirim. Şu anda açıklamalı bütün sistem önerilerine açığım ( nedenleriyle birlikte ). Tekrardan yardımlarınız için teşekkürler.

+ AMD yi kötüleyen arkadaşlar neden kötülüyor açıklayabilir mi
+ sistemde değişiklik isteyen olursa onlarda fikirlerini sunarlarsa sevinirim.

Bu konularda fazla bilgim yok yardımlara açığım arkadaşlar. Yorum atan arkadaşlara teşekkürler
AMD almayın dememin sebebi bir kere ekran kartları Nvidia ile yarışamıyor. Benchmarklara bakarak anlayabilirsiniz. Ayrıca illa AMD alacaksanız bekleyin. 3xx serisi fiyatları ne olucak, Türkiye'ye ne kadar fiyatla gelecek onları öğrenin. Ondan sonra duruma göre tercih edilir. AMD nin meşhur işlemcilerini bilmeyen yoktur herhalde. O konuya hiç girmeye bile gerek yok.
Onun dışında sistemi Vatan Bilgisayar'dan alırsanız kazık yersiniz. Vatan: Kazık atan! Dolayısıyla Nova veya Eksen Bilgisayar'ı tercih ediniz. En azından İnventus'u tercih edin.

@Silinen üye Amd'ye karşı resmen kin besliyorsun :D Düşük bütçe için dedin fakat 8350 + R9 290X Bence çok güzel performans veriyorlar.

Amd'yi kötülediğine göre sanırım kullandın,kullandığın işlemci ve ekran kartının markasını sorabilirmiyim ?
Eğer kullanmadıysanız lütfen kötü yorum yapmayın,FX 6300 kullandım ve hiç abartıldığı gibi olmadı,neymiş çok ısınıyormuş ateş gibi oluyormuş evi ısıtıyormuş sıvı soğutmasız olmazmış felan hepsi abartı kullanmadan lütfen konuşmayın.

Bomba işlemci olarak FX 8320 diyebilirim. Ama bence çok iyiydi. Soba yerine kullanılabilmesi sayesinde kalorifer kullanmamıza gerek kalmıyordu. Hatta suyu bile ısıttığı için doğal gaz hiç kullanmıyorduk. Onun dışında Nvidia her oyuna driver çıkarırken nerede bu AMD? Sadece bana mı görünmez oluyorlar? Gerek yazılımsal gerek performans gerekse düşük güç tüketimi olsun Nvidia en az 3 adım önde. Isınması doğru. En azından benim için. İntel işlemcilerde ısınma sorunu duydun mu hiç? Duysan bile genelde kullancının yaptığı hatalardan kaynaklı oluyor. Mesela soğutucuyu oturtamamak gibi. Bunların dışında ekran kartı olarak her nesilde Nvidia önde. En azından şimdilik. Bakalım 3xx serisi bomba mı olucak yoksa cidden iyi bir iş çıkarmayı başarabildiler mi?

Testlerde FX8320-8350 işlemciler i5 4460- 4490 gerisinde kalıyor o zaten aşikar. Ekran kartları konusunda iyi performans veriyor ancak fazla enerji harcama ve biraz ısınma sorunları oluyor ısınma konusunda da testler üzerinden konuşuyorum.

Ekran kartları Nvidia ekran kartlarına göre daha iyi performans vermiyor ki. Fiyata bakarak konuşacak olursak sadece sistemi biraz yükseltmek isteyen yada bütçesi çok olmayan arkadaşlar için güzel ekran kartları var. R9 270X gibi. Fiyata bakınca GTX 960 vs R9 285 var. Onun dışında TitanX vs R9 295x2 muhabbeti var. Yoksa diğer ekran kartlarını Nvidia'nın karşısında çok boş kalıyor. Bunların hepsini de benchmarklara bakarak söylüyorum. İşlemciyi kendim kullandığım için biliyorum zaten ki o konuda da İntel geçiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı