4500 TL Sapphire R9 Furyx Sistem

O 1080 p için geçerli.
Doğru ama unutulmaması gereken şey, çözünürlük arttıkça Fury X GTX 980Ti' a yaklaşmıyor, GTX 980Ti' ın performansı azalıyor. Fakat her halükarda 980Ti bu rekabetin galibi çıkıyor. Bunların dışında @BigJoker ' in topladığı sistem bana göre oldukça iyi.

1 yıl içinde kesinlikle monitör ve anakartı değiştireceğim ama anakart performansı düşürmez sadece performans seçeneğini artırır. Furyx de bir özellik duydum önceki mesajlarda bahsedilmiş vsr diye 1080 p monitörü 4 k da çalıştırabiliyor sanırım çok güçlü olduğu için. 2 ekran kartı olayını pek duymadım galiba onun için güçlü bir anakart gerekiyor. Sadece oyun için uzun süre dayanacak bir sistem düşünüyorum haziranda alacağım inşallah belirli bir süredir araştırıyorum.

Ama unutulmaması gereken şey aradaki fiyat farkı ve üstüne üstlük bazı konularda daha iyi bir kart furyx. Sıcaklık testlerinde neredeyse hep düşük olarak gördüm daha iyi bir oc yapılabilir.

VSR 390X ile de kullanılıyor. Aynı Nvidia teknolojisi olan DSR gibi. Çok güçlü olup olması önemsiz, bütçeye göre sistem alınması önemli. Üstelik anakartı sonradan değiştirmek sıfırdan sistem toplamak demektir. Bununla uğraşırım ve birkaç yıl içinde sistem zaten toplanır diyorsanız alın. Ama ben ısrarla R9 390X öneriyorum. Fury X gereksiz bir kart bana göre.

O 1080 p için geçerli.
Öncelikle yazın alacaksanız yaza kadar 5987434546 kere daha fikriniz değişecektir. Ben mart ayında sistem alıcam net ve her gün 100 defa fikrim değişiyor.
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi sırf ekran kartına yüklenip, diğer bileşenlerden kısmak çok saçma. O zaman ben de pc toplayacağım zaman 1500 TL'ye işlemci, anakart, ram vs. sığdırayım sonra 2500 TL'ye ne sığdırabiliyorsam ekran kartı olarak sığdırayım. R9 390x almak daha mantıklı olacak. Neden? i3 6100 şimdi darboğaz yapmayacak belki ama ileriki zamanlarda yeni ekran kartlarında illaki darboğaz yapacaktır. Ayrıca işlemciyi ve anakartı üst düzey tutarsan ileride SLI veya CF yapma şansın olacak insanlar artık ekran kartları yeterli gelmediğinde yeni ekran kartı alacak sense gidip aynı ekran kartından alacaksın ve daha ucuz olmuş olacak ve (teorik olarak) daha performanslı olacak.

Diyelim ki ileride SLI düşünmüyorsun veya CF. Şimdi ekran kartına yükleneceksin i3 işlemciyi alıcaksın di mi? İleride yeni nesil ekran kartı aldığında i3'ün darboğaz yapması büyük ihtimal. Dengeli sistem önermemizin sebebi de budur.

Şimdi 4500 TL'ye sırf FPS dizip 3-4 sene sonra (tahmini) gene 4500 TL verip yeni sistem almak mı daha doğru, yoksa 4500 TL verip dengeli bir sistem kurup ileride aynı ekran kartından alıp SLI yapmak veya yeni nesil ekran kartı alıp darboğaz yaşanmadan devam etmek mi?

Seçim senin.

Ama unutulmaması gereken şey aradaki fiyat farkı ve üstüne üstlük bazı konularda daha iyi bir kart furyx. Sıcaklık testlerinde neredeyse hep düşük olarak gördüm daha iyi bir oc yapılabilir.
Sıvı soğutmasıyla ilgili o durum. Aslında o kadar çok ısınıyor ki, MSI ya da ASUS soğutmaları buna yetmez. Sıvı soğutma ile çalışan diğer kartlar 40' ı geçmezken bu kartın 65' i geçmesi kabul edilemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…