4500 TL Sapphire R9 Furyx Sistem

Benim aklımdaki bütün sorulara cevap verecek biri yok galiba :(
Kardeşim SSD'nin farkı okuma/yazma hızı yüksek olduğundan oyunun geçişleri hızlanıyor. 120Gb sana hayli hayli yeter. Oyunları ona kurarsın. Ekran kartında çift gpu denilen r9 295x2 ve gtx 690 gibi ekran kartlarıdır. r9 295x2'nin içinde 2x290X var. Gtx 690'nın içinde 2xGtx 680. Onlar tek ekran kartı. Senin dediğin Crossfire ya da SLI'dır. Anakart gayet iyidir. O gaming anakartlar O.C, Crossfire, SLI yapacaklar içindir. i5 6500 güçlü ve yeni bir işlemcidir. Hiçbir şekilde darboğaz olmaz. Tavsiyem belleği yüksek bir ekran kartı al. Çünkü oyunlar geliştikçe kullandıkları belleklerde artıyor. Bana sorarsan bir an önce karar ver. Çünkü çok kafa karıştıran bir şey kasa toplamak.

4700 monitor.PNG

1. İşlemci darboğaz yapmaz.

2. SSD yeteri kadar hızlı SSD' de hafıza kalmazsa oyunları HDD' ye kurup rahatlıkla oynarsın.

3. Anakartın sistem performansına doğrudan etkisi yoktur. Ancak Atx ve yeni yonga setine sahip olması daha avatajlıdır.

4. Kasanın şekli güzel ve kaliteli. PSU ise sistemi besleyecek kadar güçlü.

Ben aklımdaki bütün sorulara cevap verecek biri yok galiba :(
Kardeşim SSD'nin farkı okuma/yazma hızı yüksek olduğundan oyunun geçişleri hızlanıyor. 120Gb sana hayli hayli yeter. Oyunları ona kurarsın. Ekran kartında çift gpu denilen r9 295x2 ve gtx 690 gibi ekran kartlarıdır. r9 295x2'nin içinde 2x290X var. Gtx 690'nın içinde 2xGtx 680. Onlar tek ekran kartı. Senin dediğin Crossfire ya da SLI'dır. Anakart gayet iyidir. O gaming anakartlar O.C, Crossfire, SLI yapacaklar içindir. i5 6500 güçlü ve yeni bir işlemcidir. Hiçbir şekilde darboğaz olmaz. Tavsiyem belleği yüksek bir ekran kartı al. Çünkü oyunlar geliştikçe kullandıkları belleklerde artıyor. Bana sorarsan bir an önce karar ver. Çünkü çok kafa karıştıran bir şey kasa toplamak.
Ben uzun vadeli kullanmak istiyorum ya diyelim ki sistemi aktif tutmak için ilerde hız aşırtma yapmam gerekti. Şuan sistemi r9 390x e çekmeyi düşünüyorum anakartı ve işlemciyi hız aşırtma yapabileceğim şekilde alırsam. Ne gibi avantajları olur. Crossfire mantıklımıdır? Anakartın mhzsini yükseltip ramide çift mödül alıp üstüne yüksek mhzli alırsak performansda avantaj sağlanır mı? İşlemcide hız aşırtma performans sağlar mı? Sistemi r9 390x e çekersem daha ucuz olabileceği için anakarta para verebilirim ama değer mi? HDD almayıp bütün parasını ssdye vermek mantıklı olur mu?

A11dsız.png

Bir tane de ben tavsiye edeyim.
Monitörü gaming koydum.
Madem Skylake işlemci koyuyoruz. DDR4'e geçmek lazım.
Kasanın içindeki PSU Seasonic'in 12V'a 744W güç veriyor.
R9 Fury X yerine R9 390x koymamın sebebi. HBM daha yeni bir teknoloji. Daha performanslı ama yeni.
Ben aklımdaki bütün sorulara cevap verecek biri yok galiba :(

Ben uzun vadeli kullanmak istiyorum ya diyelim ki sistemi aktif tutmak için ilerde hız aşırtma yapmam gerekti. Şuan sistemi r9 390x e çekmeyi düşünüyorum anakartı ve işlemciyi hız aşırtma yapabileceğim şekilde alırsam. Ne gibi avantajları olur. Crossfire mantıklımıdır? Anakartın mhzsini yükseltip ramide çift mödül alıp üstüne yüksek mhzli alırsak performansda avantaj sağlanır mı? İşlemcide hız aşırtma performans sağlar mı? Sistemi r9 390x e çekersem daha ucuz olabileceği için anakarta para verebilirim ama değer mi? HDD almayıp bütün parasını ssdye vermek mantıklı olur mu?
Bütün parayı SSD'ye yatırma. Dediğim gibi SSD'nin farkı oyunlarda geçişleri hızlandırır. Çift Gpu yapılırken kullanılan enerjide tasarrufa gidilir. Yani 2x290X Crossfire'da önerilen güç kaynağı 1500W iken R9 295x2'de 850W dır. Gtx 690'da da durum budur. İkisi de eski ekran kartları olsa da hala günümüz ekran kartlarında güçlüdür ya da yarışır. Verdiğim sisteme bak. Çift Gpu iyidir.

Tek bir şey kaldı bazıları i3 6100 dar boğaz yapmaz diyor bazıları yapar diyor. Bu konuda bilgili olan biri yardımcı olabilirse sevinirim.
6100, 1080p'de GTX 960'a bile darboğaz yapıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6100 darboğazı istesede yapamaz. Allah aşkına G3258 bile Titan X' i çalıştırabiliyorken 6100 nasıl GTX 960' ta darboğaz yapsın. Optimizasyon sorunlu oyunlar olmadıkça neredeyse hiçbir işlemci darboğaz yapmaz. Tabi çok eski olmadıkça. Üstelik attığınız video Tomb Raider' ın PC performansı ile ilgili. 6100 GTX 980Ti ile bile kullanılabilir. Tabi o GPU' ya daha iyi bir CPU kullanılmalı. Çözünürlük 4K olursa belki çok az bir FPS düşüşü olur.

Çift cpu olayı güzel ancak fiyattan kar edeyim derken elektirik faturasına eklenen farkla çok daha zararlı çıkabilirsiniz. hbm ddr5 olayına gelirsek hbm aynı grafik için 3gb kullanırken ddr5 4gb kullanıyor verimlilik var tabi ama az hbm 1gb civarı bi avantaj sağlıyor. Hbm'den mucizeler beklemeyin.Bunu da karşılaştırmalara bakarak anlayabilirsiniz hbm li fury x vramın neredeyse tamamını kullanırken gtx 980 ti 5 gb civarı kullanıyor. Fury x daha fazlaperformans veriyor bunu kimse inkar edemez. :) Ama fiyat farkına bakın bide performans farkına. Hiç düşünmeden r9 390x alırım ben olsam. Her konuda dengeli bir kart güç tüketimi, vram miktarı, performans ve fiyat her açıdan da tatminkar.(yazım yanlışı cezası yüzünden ancak yazabildim.) :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı