Daha fazla
Hepsini yanıtlayayım,Ben aklımdaki bütün sorulara cevap verecek biri yok galiba
Ben uzun vadeli kullanmak istiyorum ya diyelim ki sistemi aktif tutmak için ilerde hız aşırtma yapmam gerekti. Şuan sistemi r9 390x e çekmeyi düşünüyorum anakartı ve işlemciyi hız aşırtma yapabileceğim şekilde alırsam. Ne gibi avantajları olur. Crossfire mantıklımıdır? Anakartın mhzsini yükseltip ramide çift mödül alıp üstüne yüksek mhzli alırsak performansda avantaj sağlanır mı? İşlemcide hız aşırtma performans sağlar mı? Sistemi r9 390x e çekersem daha ucuz olabileceği için anakarta para verebilirim ama değer mi? HDD almayıp bütün parasını ssdye vermek mantıklı olur mu?
1-Eğer ilerde ekran kartınızı değiştirip yeni birşey alırsanız işlemciyle darboğaz yaparsa overclock ile darboğazı engellersiniz. Veya işlemcinin gücü sizi tatmin etmezse overclock yaparak bir nebze olsa beklentinizi karşılar.
2-Crossfire yerine göre ve ekran kartına göre mantıklı olabilir. %50 performans artışı olur. Değişebilirde.
3-RAM'ı çift modül almak daha iyi olur performans açısından. Render yaparken özellikle yüksek MHZ değerine sahip RAM'ler render süresini kısaltır.
4-Her şey gibi anakartta önemlidir bir nevi bilgisayarın zeminidir anakart bu yüzden anakartıda yüksek tutmak gerek.
5-Eğer yüksek depolama alanına ihtiyacınız yoksa parayı SSD'ye yatırırsınız.