4500 TL Sistem Toplama

@kusursuzkusur Sony Vegas ile ara ara video düzenliyorum.

Düzenli olarak adobe photoshop kullanıyorum.

İşlemciyi O.C yapmak frekansı yükseltmek dışında bir etkisi yok, erişim hızına etkisi yok, ön bellek büyümüyor. Esnaf olayı burada devreye giriyor, kendisini akıllı sanan birileri çıkıp, i7 den daha ucuz olan i5 alıyor O.C edip i7'yi geçtim diyerek havalara uçuyor. Ama esasında öğle bir şey hiç olmadı, sana şöyle izah edeyim. Satıcıya gittin, satıcıda 2 tane araba var, birisi BWM diğeri TOYOTA, şimdi sana diyor ki ben TOYOTA'nın hız sınırlandırmasını kaldırdım istediğin hızda gidebilirsin. Bak şimdi, BMW yüksek hızlarda savrulmayacak ve tekeri kopmayacak şekilde tasarlanmış. Üstelik lüks aksesuarları konforu da cabası.

Öncelikle emeğin için teşekkür ederim dostum. Lakin topladığın sistemle bahsettiğim sistem arasındaki bikaç farkla alakalı tekrar sorum olacak. Ben mantıksız konuştuğunu iddia etmiyorum. Ama sen de neyin neden olduğunu bana açıklamıyosun. Bu yüzden sanki bi çekişme gibi oluyo durum :D

Mesela Asus H170 yerine Asus Z170 tercih edip neden OC imkanım olmasın?(Aynı fiyatta iki anakart)
Neden 100 lira daha verip çarpan kilidi açık bi işlemci almıyım?
Son sorum yine başta sorduğum sorulardan birinin aynısı. Blender, 3d modelleme vb. işlemlerle ilgili ne kadar bilgin var ve ekran kartı hakkında olan fikrin bu bilgilerine mi dayanıyo yoksa yalnızca senin tahminin mi?

@kusursuzkusur Şimdi ben sana sorayım.

Her hangi bir işlem yapıyorsun, bu işlemin bitmesi 56 dakika sürüyor. Sen şimdi bu 56 dakika yerine 54-55 dakikada bitsin diye, tonlarca paramı harcamak istiyorsun?

Anakart tercihinde fiyat farkı yok/fark 0 tl
İşlemci farkında fiyat farkı çarpan kilidi için bence değer/100 tl
Evet yılda 3 saat kazanmak için 100 tl harcamak istiyorum

@kusursuzkusur
Çarpan kilidi açık işlemci aldın, 200 lira masraf artı.
Çarpan kilidi açık işlemci aldın, 250 lira soğutma masrafı arttı. Deli frekans değerlerine ulaşmak için çok daha fazlası gerekir.
Çarpan kilidi açık işlemci aldın, 50 lira anakart masrafı artı en az. Deli frekans değerlerine ulaşmak için çok daha fazlası gerekir.
Çarpan kilidi açık işlemci aldın, anakartla birlikte, ego tatmin etmek yada daha hızlı bilgisayar hayali adına. Yüksek frekanslı bellek aldın. Masraf 250 lira artı.
Çarpan kilidi açık işlemci aldın, her şeyi yaptın render alırken ekran kartının ısındığını ve GPU kullanımının %100'e ulaştığını fark ettin. Keşke minimum 750 lira masraf yapmamış olsaydın.
Toplam 750 lira minimum masraf yaptın, ne için sadece 60 dakikada 2-3 dakika kazanmak için. :D

Çarpan kilidi açık işlemci aldın, ilk başlarda otomatik O.C yaptın, daha sonra gaza geldip şunu bir kurcalayıp hızını yükselteyim dedin, her şey normal derken voltajı fazla vermişsin :( anakart işlemciyi yedi.
Bu senaryo olmasın diye H170 var orada. Ayrıca dediğim gibi otomatik O.C moda 4.2 GHZ den 4.8 GHz değerine çıksan ne olacak. Bunu 6 GHz değerine çıkartamayınca ne anlamı var. Evet bunu da yaparsın git al 1500 liraya anakart 500-600 lira soğutucuya masraf yap, yaparsın. O sırada bile belki 1151 pinden bir tanesi yeterince temas etmiyorsa ve sen abartayım frekansı dediğinde o sorun patlak verir sonra dersin bu marka bozuk anakart bozuk değe. :D O.C yapınca garanti dışına çıkıyorsun.

@kusursuzkusur O kadar basit olsaydı, herkes gider Pentium G3258 alıp 10Ghz frekans değerine O.C yapardı değil mi? Yapsa bile çekirdek teknolojisi bambaşka farklı olduğu için, bir i5 asla ve asla olamaz. En fazla kendi hızını aşar. Bak kardeşim senin işlemci yükseltmeye ihtiyacın olduğu zaman, inan ki o ihtiyacı O.C yaparak yok edemezsin.

Intel i5 6600K işlemciyi şuanki i7 6700K olarak var sayalım. Sen bu i5 işlemciyi bir süre kullandın sonra yeni nesil çıktı ihtiyacını görememeye başladı ve O.C yaptın. Sonra ne oldu biliyor musun? Yeni nesil işlemciye yaklaşamadığını fark ettin. :D Tıpkı i5 6600K O.C ile 5 GHz frekans değerine çıkartılarak bile bir i7 6700 değil i7 6700T bile olamıyorsa, sen neden bu kadar kafayı takıyorsun.

O topladığım sistemde GTX 960 olmasının sebebi, sana yeteceği için değildir. Yeni mimariler çıkana kadar bu 1 yılı belki aşar, işte o zamana kadar seni taşısın diye. Sen yeni mimari kartlardan birini aldığında, bilgisayarın bu işler için daha çok yetenek kazanacak. İşte o zaman 60 dakikada O.C yapılarak kazanılan 2 dakika değil, 10 belki 15 dakika kazandıracak.

Bak hocam şurayı farketmemişsin. Sen şu an overclock yapıp şu an yüksek frekanslı ram takıcam sanıyosun sanırım. Konuyu açtığımda ilk mesaj üzerinde zaten ram tercihimi daha sonradan değiştireceğimi yazdım(yaklaşık bi yıl sonra 4x16 şeklinde değiştiricem eğer planladığım şekilde para kazanabilirsem). Asus H170 ve Asus Z170 arasında 10 tl fark var bu arada. Şu bi yıl içerisinde de 200 liralık bi soğutucu oc yapılmamış bi işlemciye yetecektir diye düşünüyorum. İlk yılın sonunda da ekran kartıyla birlikte soğutucu, ram olayını da çözerim.

Bu arada sanırım şu noktada anlaşılmamış olabilirim. Bu bilgisayar hazirandan sonra benim ekmek kapım olacak hocam iç mimarlıktan mezun olacağım için. Şu an da hali hazırda 3d modelleme işinden asistanlık yaparak para kazanıyorum çok çok ufak bi miktar da olsa. Temmuz itibariyle toplamda 500 liranın bana günlük 45 dakika kazandırmasana razı olabilirim diye düşünüyorum. Bu nedenle böyle şeker de şeker diye tutturan çocuk gibi tutturuyorum :D Yoksa söylediklerinin tamamında haklı olduğunu kabul ediyorum.

-------------------------------------------------------
Yani sen diyosun ki kısaca O.C. gereksiz 0.5 ghz'lik değişim için(son yazdığın mesaj için)

----------------------------------------------------
Bi sorum daha olacak söylediklerine ve bilgine güvenerek. Peki o zaman sence geleceğe yatırım yapıp 2011 soket sistem toplamam daha doğru olur mu? Bunu başka yerlerden kısıp 1 yıl idare edecek bi sistem toplayıp daha sonra üzerine yeni parçalar ekleyerek yapıcaz yalnız. Başlangıç bütçesi aynı. 1 yıl sonra yapacağım masraf çok önemli değil benim için. Bunu göz önünde bulundurursan cevaplarken daha iyi olur.

Yarın detaylıca yeniden düşüneceğim.

Sen eğer tabiri caizse ölmeyeceksen AMD Ze işlemcileri bekle. Muhtemelen çok çekirdekli olacaklar. Senin çok çekirdeğim muazzam gücüne ihtiyacın var kanısına vardım. O kadar beklentilerin yüksek ki, i7 ler seni kesmeyecek belliki 2011 soketten bahsetmeye şimdiden başladın. İyi geceler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı