4500 TL sistem toplama

Bütçe
4.500TL

KShieda

Hectopat
Yer
Ümraniye
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir masaüstü bilgisayar almak istiyorum ama bilgisayar toplamada yeniyim. Bilgisayar bileşenlerine pek aşina değilim ve şöyle 3 sistem topladım kendimce.

1. Sistem

2. Sistem

3. Sistem

Kasa için 4.500 bütçem var ve her kafadan farklı bir fikir çıkıyor. Hangi sistemi almam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca 3. sistem bana güzel gözüktü ama 4.500 TL'ye tamamlamak istiyorum ve bileşenleri geliştirmemde yardım gerekiyor. Son sistemde HDD ve PSU eklemedim kasa PSU kasa ve pek bir şeyler depolayan birisi değilim, genelde oyun oynarım bilgisayarda. Ayrıca 1. sistemde monitörde gözüküyor ve hangi sistemi alırsam alayım şu an o ekranı kullanacağım.

Dipnot: Belgelerde fiyatların sağ taraflarında o fiyatı bulduğum siteyi attım, bakmak isterseniz oradan bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci - 632 TL
Anakart - 428 TL
Bellek - 240 TL
Ekran Kartı - 1980 TL
SSD - 250 TL
Kasa + psu - 581 TL
Monitör - Senin attığın 548 TL
Toplam - 4659 TL
Bütçeni esnetemezsen ekran kartını MSI 1650 SUPER Gaming X ile değiştir.

İşlemci - 632 TL
Anakart - 428 TL
Bellek - 240 TL
Ekran Kartı - 1980 TL
SSD - 250 TL
Kasa + psu - 581 TL
Monitör - Senin attığın 548 TL
Toplam - 4659 TL
Bütçeni esnetemezsen ekran kartını MSI 1650 SUPER Gaming X ile değiştir.
Evet bütçeyi esnetemiyorum, ram 8 gb dimi?
(belgede ram fiyatı yanlış olmuş 500TL yazıcaktım 16GB yapmıştım o sisteme

Ekran Görüntüsü (23).png

(sinerji)

Monitör yine:

SSD eklemedim. İki sebebi var: birincisi, ekleseydim 240GB SSD ekleyebilirdim. 240GB da çok az bir rakam yetmez. İkincisi, ileride bir 8 GB daha eklenirse, dediğim gibi 240 GB yetmeyecek ve bir SSD/HDD alınması gerekecek. 1 TB HDD yeter, ileride sadece 8 GB RAM alırsınız ve muhteşem bir sistem olur.

Eki Görüntüle 493591
(sinerji)

Monitör yine:

SSD eklemedim. İki sebebi var: birincisi, ekleseydim 240GB SSD ekleyebilirdim. 240GB da çok az bir rakam yetmez. İkincisi, ileride bir 8 GB daha eklenirse, dediğim gibi 240 GB yetmeyecek ve bir SSD/HDD alınması gerekecek. 1 TB HDD yeter, ileride sadece 8 GB RAM alırsınız ve muhteşem bir sistem olur.
Kasa için bütçem 4500TL monitörü içine katmana gerek yoktu ama teşekkürler, 480GB ssd alıp ramide 8gb eklersem olur mu? yoksa SSD daha yüksek mi gerekiyor

Eki Görüntüle 493591
(sinerji)

Monitör yine:

Valla bu kasayı ben toplayayım dedim fiyat çok farklı çıktı sinerjide

Valla bu kasayı ben toplayayım dedim fiyat çok farklı çıktı sinerjide
Ben şimdi sinerjiden toplamayı denedim dediğin doğru mu diye, sistem parçalarını tam olarak yazdığı şekilde bulman lazım herhangi bir 1660 super modelini seçemezsin mesela. Ayrıca güç kaynağı ve fan seçmemen gerekiyor kasada 3 4 fan ve 550W 80+ psu var Montaj hizmetini seçtim ve 4.084TL gibi bir fiyat ortaya çıktı neredeyse aynı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı