4500 TL'ye Ekran kartı önerisi

Bütçe
4500

atestuna1

Hectopat
Selam,

GTX 980/980 Ti, RTX 3050, RTX 2060 veya GTX 1660 Super arasından birini seçmeniz gerekse hangisini seçerdiniz?

Bütçem maksimum 4500 civarı olur, hepsi 2.el kartlar. Benim için VRAM miktarı önemli o yüzden GTX 980 Ti'ın 6 GB'lık modeli ilgimi çekti, hem de gayet güçlü fakat 2015-2016 çıkışlı. Ücret olarak en ucuz ve en performanslı kart GTX 980 ama diğerleri de güncel kartlar. RTX 3050 ve RTX 2060'ı alacak olursam şartları iyice zorlamış olurum, bir de şu miningte kullanılmış kartlar piyasada hep, RTX 3050 için değil ama 1660 Super ve 2060 3500 civarına düşmeye başladı 2.elde, birazcık şüpheli yaklaşıyorum o kartlara.

Sadece oyun amaçlı değil, ek olarak Unreal Engine ve diğer AI programlarıyla uğraşıyorum.

Son düzenleme:
AMD pek tercih etmiyorum ama şimdi doğruya doğru hem fiyatı gayet kabul edilebilir hem de performansı RTX 3050'den biraz daha iyi.

Neden AMD tercih etmiyorsunuz eğer sürücü hatası yaşayacağınızı düşünüyorsanız AMD 6000 serisi ekran kartlarında bu sorunu çözdü hata verme oranı çok düşük.

Neden AMD tercih etmiyorsunuz eğer sürücü hatası yaşayacağınızı düşünüyorsanız AMD 6000 serisi ekran kartlarında bu sorunu çözdü hata verme oranı çok düşük.
Onlar çok klişe, onlardan değil. Hayatım boyunca hep Nvidia kullandım, hem biraz daha güven veriyor nedense Nvidia. AMD'nin kötü olup olmamasından veya herhangi bir sebepten değil.
Sürücü hataları milyonda bir oluyor zaten.

Hatta eGPU için kullanacağım bu kartlardan birini MacBook Pro'mda. AMD ile macOS biraz daha uyumlu NVIDIA'ya göre. Sürücüleri kurulu MacOS'ta AMD'nin.

Beklenen cevap hemen gelmiş. Ekran kartları konusunda son yazılan 1 milyon mesajın 999.999'u RX 6600 barındırıyor.
Aynen, biraz öyle olmuş. AMD'yi pek sevmememin sebebi Nvidia AI ve diğer Grafik teknolojilerinde daha önde, doğal olarak kartları daha uyumlu oluyor bu tarz programlara. AMD'nin ise bu tarz teknolojileri pek yok maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı