en iyi f/p olarak hangi monitörü bulabilirim 75 hz 1ms düşünüyorum da açıkçası panellere pek bakmadım en ucuzu olanı listeye ekledim. 8 gb rami daha sonra eklemeyi düşünüyorum çok gecikmeyecek ama bu alışverişte onu eklemem çok zor olur.Nacizane görüşüm; sistem fena değil ama RAM 8 GB. RAM'i 16 GB seçince fiyat 5.362 ₺ oluyor. PSU'su 80 Plus Bronze sertifikalı dahi değil gördüğüm kadarıyla. 80 Plus White sertifikalı olabilir.
CLEAResult Plug Load Solutions
Yukarıdaki listede de bulamadım.
Benim attığım listede sadece RX 580 8 değil, 4 GB ve fiyat 4.600 civarı. Bence arada ödemeye değmeyecek bir fiyat farkı var.
Monitöre gelecek olursak TN panel mi, VA panel mi, IPS panel mi almak istiyorsunuz? Önce bunu bir araştırıp karar vermenizi öneririm. Aradaki farkları bilmiyorsanız, görüntü kalitesi açısından karşılaştırmaları incelemediyseniz direkt olarak TN panel monitör almanız bence yanlış olur.
İlginiz için teşekkür ederim.@TRBozkurt Sizin yaptığınız seçimleri ben göremiyorum, bileşenleri liste olarak atarsanız inceleyebilirim. Monitör konusunda YouTube'a girip, "IPS vs TN" - "VA vs TN" gibi aramalar yaparak aradaki görüntü kalitesi farklarını inceleyebilirsiniz. Ya da Google'dan aratarak bu konudaki makaleleri okuyabilirsiniz. Ek olarak aşağıda bu panellerin renk paleti ve monitöre bakış açıları hakkında bir görsel var, onu da inceleyebilirsiniz. Bütçeyi netleştirip, panel tipini de belirlerseniz model seçiminde yardımcı olmaya çalışabilirim.
Eki Görüntüle 341803
8 gb rami bir yada iki ay sonradan üzerine ekleme yapacağım çok gecikmesi olmayacak nakit olarak almayı düşündüğüm için değiştirmesi zor olan kaliteli ürünleri ilk alışverişimde almak istiyorum rx580 8 gb diye düşünmem bu yüzden yoksa 16 gb ram tabikide şuan ki oyunlar daha iyi monitör olarakta 1 ve 2 neden 60 hz yazıyordu o yüzden öyle bir yorumda bulundum. Bu ay içinde büyük bir ihtimal konuyu açarım hem sistem hem monitörle ilgili düşüncelerinizi tekrardan değerlendiririm. Şuan daha denkleşmeyen bütçede bu kadar erken konuşmak mantıklı değil belki bütçem artar belki fiyatlar bir anda düşer 16 gb ramli bir sistem alırım belli mi olur@TRBozkurt Ben sizin yerinizde olsam RX 580 8 GB'a ayıracağım bütçeyi RAM'i 16 GB'a yükseltmek için kullanırdım ama karar sizin tabi, içinize nasıl sinerse o şekilde davranın.
Ben İtopya'daki hazır sistem yerine Sinerji'den toplatın derim. Black friday indirimleri de geliyor onları da takip etmenizi öneririm.
Monitör konusuna gelince; CS:GO, LoL gibi hızlı ve rekabetçi oyunları en azından yarı profesyonel seviyede oynuyorsanız rakibe karşı avantaj kurma adına sınırları zorlamak için 1 ms TN panel monitör tercih edilebilir. Eğer sizin böyle bir durumunuz yoksa IPS, VA ya da 3.sıradaki Samsung model PLS panel monitör seçmek bence daha mantıklı görüntü kalitesi ve daha yüksek renk doğruluğu açısından. 1 ms ve 5 ms arasında pratikte çokta fark göreceğinizi düşünmüyorum. Tabi siz bunu farklı kaynaklardan da bir araştırın, monitörü alırken kafanızda soru işareti kalmamış olur.
75 hz monitör hali hazırda önerdim, 1. ve 2. sıradaki monitörler 75 hz tazeleme hızına sahip.
.362 ₺ o
Rx 580, 1050 ti göre daha iyi. biraz arastırma yaptım. fps değeri olarak ortalama 30 fps daha fazla alabiliyosun rx580 den. Ama nedense kimse önermiyor AMD'yi. Sebebi nedir ?DH-A1/Ryzen 5 2600/MSI RX580 Armor OC 8GB/8GB DDR4 RGB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA Bu PC'yi öneririm. 300 TL farkla RX580 sahibi olacaksınız. Bir de SSD alırsınız tam 5000 TL olur.
Rx 580, 1050 ti göre daha iyi. biraz arastırma yaptım. fps değeri olarak ortalama 30 fps daha fazla alabiliyosun rx580 den. Ama nedense kimse önermiyor AMD'yi. Sebebi nedir ?