45000-50000 TL mühendislik programları için laptop önerisi

Macbook Air M2, sadece mühendislik programları için kullanacaksanız size kesinlikle tavsiye edebileceğim bir seçenek. Ancak, mezuniyet sonrasında bu programları ücretli şekilde kullanmanız gerekecek. Diğer (Windows) cihazlarla ilgili güncel bilgim yetersiz, bu konuda size yardımcı olamayacağım.
Mac düşünmüyorum hocam, kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum.

Eğer boşta RAM slotu var ise 32 GB RAM'e yükseltmek en doğrusu olacaktır. Cam-CAD programları ileri GPU'ya ihtiyaç duymaz genelde. Yüksek işlem ve hafıza kapasitesi performansı belirler. Solid ve Fusion360 kullanıyorum ve gördüğüm durum açıkça bu. 4060'lı 13.nesil bir cihaz da fazlasıyla iş görecektir. 32 veya 64 GB RAM işinizi çok rahatlatır. Ancak 4070'te VRAM'i sayesinde işinizi kolaylaştırır. Özetlemem gerekirse cihazın RAM slotu var ise RAM alınıp modifiye edilip kullanılması kanımca doğrusudur. Eğer yok ise 4060'lı bir cihaz bakılabilir programlarca sorun yaşatmayacaktır.
Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Yanlış bakmadıysam 2 slot 8 gbx2 olarak kullanılmış öbür türlü olsaydı yükseltme konusunu düşünebilirdim.

hocalarım zahmet olmaz ise bu ürünler hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim






 
Son düzenleme:
Mac düşünmüyorum hocam, kusura bakmayın belirtmeyi unutmuşum.

Önerileriniz için teşekkür ederim hocam. Yanlış bakmadıysam 2 slot 8 gbx2 olarak kullanılmış öbür türlü olsaydı yükseltme konusunu düşünebilirdim.

Hocalarım zahmet olmaz ise bu ürünler hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?







Omen'ı tavsiye ederim. Dell modelleri problemli olabiliyor.

Mesajımı tekrar gözden geçirmenizi öneririm. Saygılarımla.

Ben iş için aynı cihazı kullanıyorum, bu süreçte herhangi bir zorlanma durumu yaşamadım. Ancak, konu sahibinin bütçesi göz önünde bulundurulduğunda, 0 olarak o fiyata önerebileceğim cihaz bu. Tabii ki, bütçe el veriyorsa, güzel bir fırsat yakalanmışsa ya da temiz ikinci el bir MacBook Pro modeli bulunmuşsa daha tercih edilesi. Diğer (Windows) cihazları hakkında şu an güncel bilgi sahibi değilim, o yüzden konu sahibi arkadaşa tavsiyede bulunmak istemedim fakat değerlendirilebilir elbette.

Eğer iş yazılım vb grafik birimini çok gerektirmeyen bir iş olsaydı katılırdım. Ancak 3D render konusunda problem yaşayabilen bir cihaz Mac Air.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı