450SR alınır mı?

Semih732

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm. Konuya direkt gireceğim. Ben 20 yaşında 183 boylarında bir erkeğim 100-110 kiloyum vitesli motor ile çok bir tecrübem yok ilk okuldan beri scooter tarzı motorlar kullandım şimdi 200 bin TL nakit param var. Üstüne kredi çekip 2025 model 450 sr almayı düşünüyorum şu an 330 bin TL civarında fiyatları taksit ile 370'e kadar çıkıyor benim sorum 2. el R25 mi sıfır SR450 mı yoksa eski kasa 600RR bir motor mu almalıyım? CF 450SR çok hoşuma gidiyor ama korkuyorum, herkes çok kötülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamünaleyküm. Konuya direkt gireceğim. Ben 20 yaşında 183 boylarında bir erkeğim 100-110 kiloyum vitesli motor ile çok bir tecrübem yok ilk okuldan beri scooter tarzı motorlar kullandım şimdi 200 bin TL nakit param var. Üstüne kredi çekip 2025 model 450 sr almayı düşünüyorum şu an 330 bin TL civarında fiyatları taksit ile 370'e kadar çıkıyor benim sorum 2. el R25 mi sıfır SR450 mı yoksa eski kasa 600RR bir motor mu almalıyım? CF 450SR çok hoşuma gidiyor ama korkuyorum, herkes çok kötülüyor.
İlk defa vitesli bir motor kullanacaksanız kredi çekip yüksek modellere bakmanızı önermiyorum. Vitesli motoru tecrübe edeceğiniz daha bütçenize uygun modeller bence tercih edilebilir. Yüksek kilometreler de çok sorun çıkartıyor ve parça zor bulunuyor.

Pulsar RS 200 bakabilirsiniz.

İlk defa vitesli bir motor kullanacaksanız kredi çekip yüksek modellere bakmanızı önermiyorum. Vitesli motoru tecrübe edeceğiniz daha bütçenize uygun modeller bence tercih edilebilir. Yüksek kilometreler de çok sorun çıkartıyor ve parça zor bulunuyor.

Pulsar RS 200 bakabilirsiniz.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim konuya gelirsek ablamın Dominar 250 motorunu güzel kullanabiliyordum bundan dolayı çok ta zor olmaz benim için diye düşündüm, ve RS 200 tip olarak çok kötü duran bir motor sr 450 seçme nedenim tipi ve hızı, bilgili bir motorcu olsam sr 450 alınır mıydı sizce.

Bende aynı konuyu açtım fakat alma cevabını aldım ama kendi düşüncem gayet alınabilir bir motor fiyat/performans bakımından A2 sınıfında üstüne motor görmedim. R25 ile kıyaslıyorlar fakat şöyle 15 20 dk kullanma fırsatım oldu ivmelenmesi, sesi, hissi R25'in 5 katı zevk veriyor ama tabii ki şöyle bir şey var ki parça bulunabilirliği tartışılır. Yani diyelim vites pedalı yamuldu 1 günde bulanda var 2 ay bekleyende onun için kesin bir şey söyleyemem. Ama tavsiyem scooterdan geçiyorsanız sağ elinize hakim olmanız gereksiz triplere girip gazı gereksiz ani açarsanız kendinizi yerde yatarken bulabilirsiniz.

Bende aynı konuyu açtım fakat alma cevabını aldım ama kendi düşüncem gayet alınabilir bir motor fiyat/performans bakımından A2 sınıfında üstüne motor görmedim. R25 ile kıyaslıyorlar fakat şöyle 15 20 dk kullanma fırsatım oldu ivmelenmesi, sesi, hissi R25'in 5 katı zevk veriyor ama tabii ki şöyle bir şey var ki parça bulunabilirliği tartışılır. Yani diyelim vites pedalı yamuldu 1 günde bulanda var 2 ay bekleyende onun için kesin bir şey söyleyemem. Ama tavsiyem scooterdan geçiyorsanız sağ elinize hakim olmanız gereksiz triplere girip gazı gereksiz ani açarsanız kendinizi yerde yatarken bulabilirsiniz.

Ahahha teşekkür ederim cevabın için, evet evet R25'ten daha iyi hissettiren bir motor ikinci el sr alacaktım ama güvenemedim rodaj iyi yapılmamış falandır diye sıfır alacağım umarım hayırlı olur.

450sr alabilirsin de 2.el düşük km al bence çok değer kaybediyor en azından 2.el satarken üzmeyecek bir fiyattan al ve daha önce scooter falan sürmüşsün zaten sana A2 ehliyet veriyorlar sende bunun ehliyeti var süremeyecek olsan ehliyetini de alamazsın herhalde ki Avrupa'da herkesin başlangıç saydığı motorlar sr 450, CBR 500r, ninja 400,500 burada abartılıyor sanki canavarmış gibi ha 600rr abartı olur başlangıç için orası ayrı 100beygir üstü bir motorla başlama.

Yoksa eski kasa 600 rr bir motor mu almalıyım?

Bolca sanayi tostu yemek istiyorsan neden olmasın.

CFMOTO ben önermiyorum kardeşim kusura bakma, forumda iki üç tane CFMOTO sahibi var her bu tarz konuda beni bulup karşıt cevap yazıyorlar, o çocuklar daha dünyada bile yokken ben motosiklet üzerindeydim orası da ayrı gerçi, CFMOTO dediğin marka evet direk fason Çinliler gibi değil, belirli standartlara göre üretiliyor fakat, Servisleri çok bilgisiz ve iş yaptırman çok zor. Parçaları çok pahalı, zaten bu markalar öyle para kazanıyor, Motoru ucuza satar, Mekanik veya kaporta kalitesi düşüktür, Kişinin başına bir şey gelince mecbur yaptırmak zorunda kalır yoksa motorunu satmak istese satamaz, hurdalığa da atamayacağına göre, lanet eder gider yaptırır, güzel de fatura çıkar ne ya bu İtalyan makinesi mi mübarek der. Çin'in stratejisi budur. Öyle tatsız durumlar yaşanabilir. Kronik birkaç problemleri var, ben o tarz motorlara binmem, etmem ben forumları sık okurum, yaşadığım yerdeki ustalarla aram iyidir, eski motorculardan olduğum için sohbet muhabbet derken, bende sen gibi kimsenin ağzından olumlu bir şey duymadım. Kısaca önermiyorum. R25 ise keza ikinci elde bulaşılmaması gereken motorlarda başı çeker, hatta en baştadır da diyebiliriz. Sebeplerini uzun uzun anlatmama herhalde gerek yoktur. Düşününce anında anlaşılır. Sıfırı da pahalı ve şu an bayilerde yok. Bütçeni tam bilmiyorum fakat 370 bin liralar falan demişsin. Eğer üzerine çıkabilirsen 450 bandına, ikinci elde temiz CB500 hornet ve CBR500r bulabilirsin 2024 modellerini. Onları önereceğim kardeşim, Gençsin sorun yaşamanı istemem, hayırlı akşamlar.

Hatta Hornet500 sıfırları 400-420 bandında var. Sarı sitede bakabilirsin. Cbr500r tabi bir nebze daha pahalıdır.

450sr alabilirsin de 2.el düşük km al bence çok değer kaybediyor en azından 2.el satarken üzmeyecek bir fiyattan al ve daha önce scooter falan sürmüşsün zaten sana A2 ehliyet veriyorlar sende bunun ehliyeti var süremeyecek olsan ehliyetini de alamazsın herhalde ki Avrupa'da herkesin başlangıç saydığı motorlar sr 450, CBR 500r, ninja 400,500 burada abartılıyor sanki canavarmış gibi ha 600rr abartı olur başlangıç için orası ayrı 100beygir üstü bir motorla başlama.

Haklısın sıfırı 330 bin TL 2. eli 2024 model 6 bin km de 220 bin TL ikinci el sıkıntı olur diye korkuyordum.

Bolca sanayi tostu yemek istiyorsan neden olmasın.

CFMOTO ben önermiyorum kardeşim kusura bakma, forumda iki üç tane CFMOTO sahibi var her bu tarz konuda beni bulup karşıt cevap yazıyorlar, o çocuklar daha dünyada bile yokken ben motosiklet üzerindeydim orası da ayrı gerçi, CFMOTO dediğin marka evet direk fason çinliler gibi değil, belirli standartlara göre üretiliyor fakat, servisleri çok bilgisiz ve iş yaptırman çok zor. Parçaları çok pahalı, zaten bu markalar öyle para kazanıyor, motoru ucuza satar, mekanik veya kaporta kalitesi düşüktür, kişinin başına bir şey gelince mecbur yaptırmak zorunda kalır yoksa motorunu satmak istese satamaz, hurdalığa da atamayacağına göre, lanet eder gider yaptırır, güzel de fatura çıkar ne ya bu İtalyan makinesi mi mübarek der. Çin'in stratejisi budur. Öyle tatsız durumlar yaşanabilir. Kronik birkaç problemleri var, ben o tarz motorlara binmem, etmem ben forumları sık okurum, yaşadığım yerdeki ustalarla aram iyidir, eski motorculardan olduğum için sohbet muhabbet derken, bende sen gibi kimsenin ağzından olumlu bir şey duymadım. Kısaca önermiyorum. R25 ise keza ikinci elde bulaşılmaması gereken motorlarda başı çeker, hatta en baştadır da diyebiliriz. Sebeplerini uzun uzun anlatmama herhalde gerek yoktur. Düşününce anında anlaşılır. Sıfırı da pahalı ve şu an bayilerde yok. Bütçeni tam bilmiyorum fakat 370 bin liralar falan demişsin. Eğer üzerine çıkabilirsen 450 bandına, ikinci elde temiz CB500 hornet ve CBR500r bulabilirsin 2024 modellerini. Onları önereceğim kardeşim, gençsin sorun yaşamanı istemem, hayırlı akşamlar.

Hatta hornet500 sıfırları 400-420 bandında var. Sarı sitede bakabilirsin. CBR500r tabii bir nebze daha pahalıdır.

Vay be mesajınız için çok teşekkür ederim sr 450 bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum bayiye gittiğimde en iyisi bu demişti amaç sadece para kazanmak sanırsam dediğiniz motorlara bakacağım CBR 500 r pek sevmiyorum hızı düşük diye duydum siz Japon olsun diyorsunuz eski kasa Japonlar tercih edilir mi 2006 2007 model Suzuki GSX-R 600 veya 600 rr gibi modeller alınır mı? Aşırı uygun.

Haklısın sıfırı 330 bin TL 2. eli 2024 model 6 bin km de 220 bin TL ikinci el sıkıntı olur diye korkuyordum.

Vay be mesajınız için çok teşekkür ederim sr 450 bu kadar sorunlu olduğunu bilmiyordum bayiye gittiğimde en iyisi bu demişti amaç sadece para kazanmak sanırsam dediğiniz motorlara bakacağım CBR 500 r pek sevmiyorum hızı düşük diye duydum siz Japon olsun diyorsunuz eski kasa Japonlar tercih edilir mi 2006 2007 model Suzuki GSX-R 600 veya 600 rr gibi modeller alınır mı? Aşırı uygun.

Sanayide ustalarla kanka olmak istiyorsanız alınabilir ayrıca hadi şanslısınız kanka olmadınız diyelim ama toprakla kanka olabilirsiniz mezarınızda.

Abicim, türkiyede motosiklet kültürü yok. Hele hele saydığın modeller o dönem için “hızlı gençlerin oyuncağı” pozisyonunda idi. O dönemi ben iyi şekilde yaşadığım için çok iyi biliyorum. O motorları gençler kıt kanaat alır, bakım, şu bu yapmadan otobana koşardı basardı da basardı. Yani sürekli hor kullanıldı o motorlar, metal yorgunluğu bir yana o motorların artık temiz mekaniklisini bulmak imkansız hepsi, defalarca rektefiye görmüştür ve mekanik olarak çok yorgunlardır. O dediğin 2006-2010 seneleri arasında olsaydık o zaman al derdim, ama şuan artık onların milatları doldu. Parçalarını bulması neredeyse imkansız. Bulsan bile o kadar pahalıdır ki. Motoru aldığın paraya iş yaptırırsın. Yani anlıyorum hevesin var fakat. İlla 4 silindir supersport istiyorsan kesenin ağzını açacaksın. O sebeple artık o motorların yeri hurdalık. Hornet500, cbr500r ikilisinden birine bak veya illa 4 silindir süpersport diyorsan kesenin ağzını epeyce aç ona göre konuşalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı