45k'ya yazılım ve oyun için bilgisayar toplama önerisi

osman1929

Femtopat
Katılım
28 Ağustos 2025
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçe maksimum 45K gibi.

Yazılım ve ara sıra oyun oynamak için sistem toplayacağım ya da hazır sistem almayı düşünüyorum. Normalde hiç aklımda yoktu, laptop alacaktım. İlk defa böyle bir düşünceye girdiğim için sistem nasıl dizilir vs. hakkında pek bilgi sahibi değilim. Nelere dikkat etmeliyim, ne tavsiye edersiniz ya da öneri sisteminiz var mı?

Aslında ben hem sistem dizmek hem de dışarı işlerinde iş görecek laptop almak istiyorum. Aşırı oyun oynayan birisi değilim. Laptop alsaydım tüm paramla 4050 bir laptop alacaktım. İşimizi görecek şekilde en ucuz fiyata ikisini de çözmeyi düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

(Laptop 2. el olması ya da ekran kartı şu bu olmuş önemsiz, sadece okulda, kafede yazılım işlerimi halletsem yeter.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı Nvidia mı olsun AMD mi ? Eğer Render yapacaksanız Nvidia bakarız. Yok sadece oyun oynayacağım bir sistem istiyorsanız bakabiliriz . Laptop'a çok bütçe kalmaz zaten oradan sadece cafede falan iş yapacaksınız.
 
Ekran kartı NVIDIA mı olsun AMD mi? Eğer Render yapacaksanız NVIDIA bakarız. Yok sadece oyun oynayacağım bir sistem istiyorsanız bakabiliriz. Laptopa çok bütçe kalmaz zaten oradan sadece cafede falan iş yapacaksınız.

NVIDIA olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu yaşıma kadar pek oyun oynayacak durumum olmadi biraz para kazandim onunla da hem yazilim işlerimi halletmeyi hem de ara sira hikayeli oyunlar oynamayi dusunuyorum. Laptop çok da elzem değil. Yazılım işlerinde evde sıkılırsam ya da okuldaki dersler için lazim olursa diye aliyorum(bilgisayar mühendisliği okuyorum)
 
NVIDIA olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Bu yaşıma kadar pek oyun oynayacak durumum olmadi biraz para kazandim onunla da hem yazilim işlerimi halletmeyi hem de ara sira hikayeli oyunlar oynamayi dusunuyorum. Laptop çok da elzem değil. Yazılım işlerinde evde sıkılırsam ya da okuldaki dersler için lazim olursa diye aliyorum(bilgisayar mühendisliği okuyorum)
Hocam render falan yapmayacaksanız hiç Nvidia'ya girmeyin bence. 20K'ye rtx 5070ti'den daha fazla iş yapacak amd ekran kartları var. Kullanacağınız yazılım uygulaması illa NVIDIA gerektiriyor mu ? Bir bakabilirseniz?
 
Hocam render falan yapmayacaksanız hiç NVIDIA'ya girmeyin bence. 20K'ye RTX 5070 Ti'den daha fazla iş yapacak AMD ekran kartları var. Kullanacağınız yazılım uygulaması illa NVIDIA gerektiriyor mu? Bir bakabilirseniz?

Yok hocam gerektirmiyor.
Ne kadar F/P olursa o kadar iyi.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı