%46 RAM kullanımı normal mi?

BestOfFadeleS

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bir süredir böyle, normal olarak kabul etmiştim ama şimdi düşününce neredeyse sistemin yarısı kadar ediyor. 2x8 GB RAM bulunuyor ve görsel ekte. Kullandığım web tarayıcıyla birlikte bırakıyorum, bu da çok kullanıyor (2 GB), ki çok sayfa açık, ondan yana sıkıntı yok. Peki kalanını ne harcıyor?

1748821613789.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir süredir böyle, normal olarak kabul etmiştim ama şimdi düşününce neredeyse sistemin yarısı kadar ediyor. 2x8 GB RAM bulunuyor ve görsel ekte. Kullandığım web tarayıcıyla birlikte bırakıyorum, bu da çok kullanıyor (2 GB), ki çok sayfa açık, ondan yana sıkıntı yok. Peki kalanını ne harcıyor?

Eki Görüntüle 2503761

35 sayfa mı açık Brave de öyleyse normal.

Çok sekme açık ise normal olduğunu düşünüyorum. Ne kadar RAM'in olursa olsun zaten ona göre optimize ediliyor.

Brave Browser'ı düzgün şekilde optimize ederseniz bu kadar abartı kullanım olmuyor. Kullanmadığınız özelliklerini kapatın. Ayarlar kısmına girin ve kullanmadığınız tüm özellikleri kapatın...

Tarayıcıda eklentileri mümkün olduğunca devre dışı bırakın. Kullanacağınız zaman açın ve kullanın...

Brave düzgün optimize edildiğinde çok güzel performans veriyor. Örnek; 33 sekme açtığımda bile sizin eklediğiniz görseldeki değerlerin yarısını bile görmedim. Benim için aşırı yüksek değer. Mesela aşağıya eklediğim değerler 2024 yılı başlarında format attığım, birçok sorun yaşadığım ve sorunlu Windows'tan aldığım değerdir...

Brave.png

Bu değer daha aşağılarada düşüyor. Ekran görüntüsünü aldığım sırada 2 sekme açıktı. Birisinde Technopat diğerinde Youtube'de 720p çözünürlükte video izliyordum. Bu yükte uzun süredir tarayıcı geçmişini temizlememiş olmamın getirdiği ekstra yükte var..

Bence bir tık fazla gibi 32 GB RAM var.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    651,1 KB · Görüntüleme: 20

Eki Görüntüle 2503761
Bu değer aşırı normal. Bilgisayarınızın ram miktarı ile kullanımını dengeliyor o yüzden böyle bir sonuç çıkıyor. Bilgisayar yük altındayken ise daha az ram miktarı kullanıyor. Çok normal bir ram miktarı bu. Bir takım ayarlar yaparak bu ram kullanımı daha optimize edebilirsiniz.

Kısaca : Normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı