4670K, Hyper 103 ile ısınıyor

ByZuras

Hectopat
Merhaba,
Sistemim:
  • Z87 g43 sade
  • Ripjaws 4x2
  • 4670k
  • Asus GTX780 oc edition
  • Cooler master hyper 103
  • Everest 707 bk
Kasanın önünde bir fan, arkasında egzoz fanı, sol kapakta da bir adet fan var.
Macun düzgün sürüldü.
Şu ana kadar OC yapmadım.
Stok fan ile iken boşta Bios'ta 65 derece masaüstünde 45 dereceydi.
Bu fanı aldım Bios'ta 55 masaüstünde 45 dereceydi.

Bf3 açınca işlemci 85 derecelere kadar çıkabiliyor, vatana götürdüm anakartın yetersiz kaldığını ve daha iyi bir anakart almak gerektiği söylenildi. Sizce Z97 gaming 5 alsam düzelir mi, neredeyse her şeyi denedim? Düzelecekse satın alacağım artı 'hdt4gr' alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
Sistemim:
  • Z87 g43 sade
  • Ripjaws 4x2
  • 4670k
  • Asus gtx780 oc edition
  • Cooler master hyper 103
  • Everest 707 bk
Kasanın önünde bir fan, arkasında egzoz fanı, sol kapakta da bir adet fan var.
Macun düzgün sürüldü.
Şu ana kadar OC yapmadım.
Stok fan ile iken boşta Bios'ta 65 derece masaüstünde 45 dereceydi.
Bu fanı aldım Bios'ta 55 masaüstünde 45 dereceydi.

Bf3 açınca işlemci 85 derecelere kadar çıkabiliyor , vatana götürdüm anakartın yetersiz. Kaldığını ve daha iyi bir anakart almak gerektiği söylenildi. Sizce Z97 gaming 5 alsam düzelir mi , neredeyse her şeyi denedim ? Düzelecekse satın alacağım artı hdt4gr alacağım.
Kardeşim benimde aynı problem vardı fakat BF3 açınca 70 civarinda birşeyler oluyordu birde bana yardımda bulunan arkadaşlar hava sıcak ondan dolayı fazla takma dedi. Vatandakiler zaten dünyadan bir haber ürün aldırmak için binbir yalan söylüyorlar.

Bios'tan diyorsanız baktım ne kadar değiştirirsem değiştiriyim fark etmiyor. İşlemci ısısı artınca, kasanın üstüne dokunduğumda sıcaklığı hissediyorum.

Şimdiden iyi geceler dilerim. Çok güzel bir sorum olacak bu konu hakkında. Fan'ın dönüş hızını ayarladınız mı acaba ?
Hayır ben ayarlamadım zaten biraz sesli çalışıyor.Sanırsam epey son derecedir dönmesi.
Hava burada gündüz 20 civarı o kadar sıcak değil. Senin boşta kaç derece?
Hocam benimde masaüstündeyken 50 derece civarlarında birşey oyuna girince 70 civari oluyor hadi diyelim 75 senin biraz fazla gibi 85.Problem çıkarıp çıkarmıcağını bilmiyorum işin piri insanlarında zaten fazla taktığı yok onun için şansa bırakcaz işimizi.

Sizce dediklerini denemesi miyim , anakartı değiştirmeli miyim ? 60 üstü tehkikeli deniyor çünkü.

60 boştayken tehlikeli bence bana kalırsa 85'e kadar bir problem yaratmaz.Anakartla alakası yok kesinlikle anakart almanız için bahane üretiyorlar.

Peki neden Hyper 103 alınca ısı değişmedi? Oyunlarda aynı sıcaklık değerlerini alıyorum, bir internet sayfası açınca 57 dereceye çıkıyor.

Peki neden Hyper 103 alınca ısı değişmedi? Oyunlarda aynı sıcaklık değerlerini alıyorum, bir internet sayfası açınca 57 dereceye çıkıyor.

Eğer kullanmıyorsanız öncelikle temiz bir Windows 8.1 kurulumu yapmanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı