4690K İşlemci %80 Yükte 70 Derece Normal mi ?

Mehmet_M

Kilopat
Katılım
9 Temmuz 2014
Mesajlar
1.710
Makaleler
2
Yer
Paramaribo / Surinam
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar ben WarFace oyununu oynarken işlemci sıcaklığı 70 dereceye kadar çıkabiliyor.
  • Kasa : Cooler Master Haf 912 Plus
  • Soğutucu : Hyper 212x
Bugün Vatan'a gittim ve bunun normal olduğunu söyledi, stok fan ile bu değerin 80 e ulaşacağını söylediler. Bu değerin normal olduğunu tüm teknik servis dedi ve montajda hata olmadığını söylediler. Başka bir forumda da demiştim bu sorunumu hayır çok sıcak demişlerdi. Götürdüm Vatan'a internetten duyduğun her şeye inanma dediler. 70 derecenin normal olduğuna ben de inanıyorum artık. Ama gerçekten normal mi? Lütfen sadece deneyimli arkadaşlar konuya cevap yazsın.
 
Hyper T4 ve 200R kasa ile, prime95 ve aida64 ile test yaptığımda 4690k, 50 dereceyi geçmemişti. Ortam ısısı, 25-30 derecedir tahmini :) Fan olarak ekstra Evga GTX750Ti'a ait 2 fan var. Hyper 212 ile daha düşük beklerdim ama şartlara da bakmak lazım. Isı yüksek değil.
 
70 derece'yi şahsen ben stok fan ile beklerdim. Ekstra fan ile bana göre oyunlarda 55-60'ı geçmemesi lazım. Bu arada o.c'lu olup olmadığını belirtmemişsiniz. Benim yorumum o.c'suz haline. Eğer o.c yaptıysanız normal.
 
70 Derece'yi Şahsen Ben Stok Fan İle Beklerdim Ekstra Fan İle Bana Göre Oyunlarda 55-60'ı Geçmemesi Lazım.Bu Arada O.c'lu Olup Olmadığını Belirtmemişsiniz.Benim Yorumum O.csuz Haline.Eğer O.c Yaptıysanız Normal.
Havaların sıcak olmasınıda göz önünde bulundur! Ben S.soğutma ile 60'ı buluyorum.;)
 
Havaların sıcak olmasınıda göz önünde bulundur! Ben S.soğutma ile 60'ı buluyorum.;)

Hyper T4 ile 2 hafta önce bu havalarda test ettiğimde 4690k, 50 dereceyi geçmemişti. Z97 Asus Hero anakart var, fan devrini silent moduna aldığımda 55-60 derece civarında oluyor. Turbo moda alınca daha da düşüyor. Bilgisayar öteki evimde, gittiğimde test edip görüntü atarım konuya.
 
Biraz geç olacak ama bilgilendirmek istiyorum. Anakarta bios yükleme sırasında anakartım çökmüştü. Servise verdikten sonra sorunu çözüp yeniden parçaları toplamışlar. Artık boşta 33 derece, yükte 57 derece. Unutmayın her işte bir hayır vardır. ;)
 
Geri dönüş yaptığın için teşekkürler. Bundan sonra hem Vatan görevlilerine, hem de internette yorum yazan her insana inanma desem yeridir :)

212X ile 70 derece normal falan değildir, 60 dereceyi geçmemesi gerekir. Çünkü Hyper212x gayet iyi bir soğutucudur ve onlarca defa test ettiğim bir soğutucudur.
AMD FX serisi işlemciler ile birlikte kullandığımda 55-58 derecenin üzerine çıkartamadım ben.
Şuan 33-60 derece arasında ise sıkıntı yok demektir. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı