Kendim senelerce Nvidia'nın düşük kartlarını kullanıp 2 ay öncesinde AMD'nin RX590 modeline geçtiğim için söylüyorum, 6 senedirde video ve yayın tarzı şeyler hazırlıyorum.@bed0v1 neden almasın AMD ekran kartı? Neye dayanarak söylüyorsun bunu?
Kendim senelerce Nvidia'nın düşük kartlarını kullanıp 2 ay öncesinde AMD'nin RX590 modeline geçtiğim için söylüyorum, 6 senedirde video ve yayın tarzı şeyler hazırlıyorum.@bed0v1 neden almasın AMD ekran kartı? Neye dayanarak söylüyorsun bunu?
Oyun kısmında f/p olarak çok iyiler fakat gerek render aldıktan sonra çıkan kalite gerek hızı benim önceki kartlarıma göre çok kötü kalıyor.Ne sorun yaşadınız kartla? Dizdiğim 4 sistemde RX 580/RX590 kullandım, sorunsuzlar ve çok iyiler.
Oyun kısmında f/p olarak çok iyiler fakat gerek render aldıktan sonra çıkan kalite gerek hızı benim önceki kartlarıma göre çok kötü kalıyor.
Aynı sistemde sadece ekran kartı değiştirerek GPU Render denedim, render için önemli olan şeyin işlemci olduğunu bende biliyorum dostum@bed0v1 video renderi için işlemci kullanılır, ekran kartı değil. RX serisi o fiyat bandında alınabilecek en iyi kartlar. Tabii ki Wattman hatası gibi problemleri çıkıyor, tek soru bile sormadan iade yapıyorlar ama.
@AMDist hocam öncelikle şunu söylemeliyim, o anakartı almadan önce satıcıya BIOS güncellemesi yapmasını rica edin. İşlemciniz yeni nesil olduğu için o anakart BIOS güncellemesi olmadığı sürece işlemcinizi görmez. Montaj kısmına gelirsek, işten anlayan bir arkadaşınızla beraber kurun. Kablo düzenine dikkat edin. Tek başınıza yapmamanızı öneririm. Evet, tek tek alacaksınız sitelerden. Diğer türlü çok pahalı oluyor.
@bed0v1 video renderi için işlemci kullanılır, ekran kartı değil. RX serisi o fiyat bandında alınabilecek en iyi kartlar. Tabii ki Wattman hatası gibi problemleri çıkıyor, tek soru bile sormadan iade yapıyorlar ama.
@AMDist hocam öncelikle şunu söylemeliyim, o anakartı almadan önce satıcıya BIOS güncellemesi yapmasını rica edin. İşlemciniz yeni nesil olduğu için o anakart BIOS güncellemesi olmadığı sürece işlemcinizi görmez. Montaj kısmına gelirsek, işten anlayan bir arkadaşınızla beraber kurun. Kablo düzenine dikkat edin. Tek başınıza yapmamanızı öneririm. Evet, tek tek alacaksınız sitelerden. Diğer türlü çok pahalı oluyor.
Hocam peki @AirJET'in önerdiği sistemi 16 gb ile almak mantıklı mı?(Bu arada bütçemin değişebileceğini söylemiştim@bed0v1 video renderi için işlemci kullanılır, ekran kartı değil. RX serisi o fiyat bandında alınabilecek en iyi kartlar. Tabii ki Wattman hatası gibi problemleri çıkıyor, tek soru bile sormadan iade yapıyorlar ama.
Sakın, kasada hava akışı problemi var, PSU olarak Hiroşima bombası kullanın. Daha güvenilir.Teknikten anlayan bir annemin arkadaşı var.Kendisi bilgisayar hocası.Ama bilgisayar teknisyeni gibi marifetleri var.O biliyordur.Ve evet diğer türlü çok pahalı oluyormuş.
Hocam peki @AirJET'in önerdiği sistemi 16 gb ile almak mantıklı mı?(Bu arada bütçemin değişebileceğini söylemiştim)
Depolama ne alaka?bence bu biraz sacma olur ram ve depolamadan kisilirsa yayinlarda donmalar vs. olabilir
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.