4770k OC Genie aşırı ısınma

Cem DArlı

Hectopat
Daha fazla  
Gaming5 anakart üzerinde 4770k işlemci kullanıyorum. Coolermaster 412s. Soğutucu var. Oc genie ile anakart otomatik 3.5 ghzden 4.00 yaptı islemciyi. Ammaaa kasa kapağı açıkken bile 45 50 derece ısı prime 95 de 84 görüyor 10 dakika sonra. Özel macun aldım yine aynı. Montajı tekrar yaptım aynı. Çift fan taktım aynı hatta tek fan daha iyi sonuç verdi. Bu sonuç normal olamaz bunun derdi ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanın önünde ve arkasında fan var. Devirleri düşük 700 devirde çalışıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle kasa kapağını açmanız sirkülasyonu tamamen yok edeceği için kasa kapağını her daim kapalı tutuyoruz.

İkincisi ise I7 4770K gibi üst seviye bir işlemciniz var ve hız aşırtma yapılıp stabilite testine sokulduğunda elbette ısınacaktır.
Çok üst seviye bir soğutucunuz da yok, 412S ile her halükarda 70 dereceye rahat ulaşır diye tahmin ediyorum.

Size tavsiye edebileceğim iki şey var : Termal macunu bilinçli ve olması gerektiği gibi sürdüğünüzden emin olun, işlemci fanını Turbo moda alın yani yüksek RPM değerlerinde çalışsın, üçüncüsü ile hava sirkülasyonunu biraz kuvvetlendirin, 2 adet fan ile yeterli sirkülasyon oluşmaz.

Üst panelde havayı dışarı atan 2 fan, arka tarafta 1 adet egzoz fanı ve ön veya arka tarafta da mümkün mertebe içeri hava veren 2 fan bulundurmalısınız.
Eğer yeterli sirkülasyon yok ise işlemcinin ısınması kolaylaşır, yüksek değerlere çok daha rahat ulaşır.
Tahmin ediyorum ki sıkıntının nedeni yetersiz hava sirkülasyonu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı