4770k ve GTX 770 tabanlı sistem

SüperUğur

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben Uğur. Foruma yeni üye oldum yalnız uzun süredir takip ediyorum. Oldukça öğretici bir site. Bundan böyle sitenizin aktif bir üyesi olma yolunda ilerleyeceğim. Yani sistemimi toplayıp siteye veda etmeyeceğim. Youtube'den technopat ailesinin yaptığı bilgilendirme videoları için başta Recep Baltaş ve Ali Güngör olmak üzere tüm technopat ekibine teşekkür ederim. İstanbul'a geldiğimde muhakkak sizi ziyaret edeceğim.

Konumuza gelecek olursak ben yeni bir sistem toplayacam. Sadece oyun oynamak istesem AMD sistem toplardım hesaplı olması nedeni ile. Amacım hem oyunları ultra ayarlarda oynayabilmek hemde giriş seviyesi grafik tasarım, 3d max vb. programlarla uğraşacağım. Zaten bu nedenle resim kursuna başladım.

Kafamdaki sistem şu;
  • İşlemci İntel 4770 k
  • Anakart msi z97 gaming 7
  • Ekran kartı msi gtx 770 CU2OC
  • Kasa mid tower Zalman z11 plus
  • PSU everest BTX-750-1 (+80 sertifikalı) 750 watt
  • 2 adet kingston 120gb v300 sata3.0 SSD(raid yapılcak)
  • 8gb 2x4 gb Vengeance DDR3 1600MHZ CL9 dual kit ram

Sistemi OC yaparak kullanacağım. Böyle bir sisteme tavsiye edebileceğiniz bütçe dostu bir işlemci soğutucu, bütçe dostu +80 sertifikalı psu lu bir kasa, tavsiye edebilir misiniz?(750 w olması şart değil ne kadar yeterli geliyorsa olabilir ) Ha bir de unutmadan anakartı gaming 7 düşündüm çünkü kartın üstünde OC tuşu mevcut.

Bu tuş otomatik olarak sistemi en uygun stabil değerlere getirip oc ediyormuş. Bunu programla yapmam mümkünse 100 tl daha tasarruf edip gaming 7 yerine gaming 5 alınabilir mi?(aralarında 100 tl civarı bir fark var)

Amacım önemli bileşenlerden taviz vermeden diğer yan bileşenleri azıcık kısarak monitöre daha iyi bütçe ayırabilmek. Monitör dahil hepsine 3.500 tl bütçe ayırabilirim. Buraya kadar okuduğunuz için ve yardımlarınızı esirgemeyeceğiniz için teşekkür ederim.İyi forumlar !

Son düzenleyen: Moderatör:
Berat21 ilgilendiğin için teşekkür ederim yalnız amd ürünler kullanmayı düşünmüyorum. Grafik tasarım ve 3 boyutlu modelleme programlarında nvidia ve intel ürünlerinin daha iyi performans verdiğini okudum.Ayrıca duruma göre hackintosh-win 8 ile dual boot etme durumum bulunuyor.

Ha bir de o monitörün tepkime süresi 6ms fiyatı 435 lira. AOC marka 23'' i2369vmodel ips panel ürünün versiyonunun fiyatı da hemen hemen aynı ve tepkime süresi 5ms. Fiyatı 405 lira.Önerdiğin monitörün + sı 0.7m daha fazla rengi var. - si ise 30 lira daha fazla ve inç olarak küçük olması.

Berat21 kardeş yardımın ve ilgin için teşekkür ederim. Monitörden anakarttan ve işlemciden kısıp ekran kartına bütçe ayırmışsın. Gtx 780 gibi güçlü bir kart elbetteki bu sistemin en güzel özelliği.

Ancak bu sistemin hem eksik hemde gereksiz bir yönü olduğu kanısındayım. Şöyleki SSD ye bütçe ayırmamışsın. SSD benim için olmazsa olmaz.. Harddiskin 1 tb olması gereksiz.İşlemcinin ise grafik tasarım ve modelleme programlarındaki performansı hakkında bilgim bulunmuyor.Monitörün oyunlarda input lag problemi yaratır mı yaratmaz mı tartışılır. Gtx 780 in performansını o monitörün yansıtabileceğine inanmıyorum. Dolayısı ile performansını hissedemediğim bir ekran kartının gereksiz fazla performansı israf değil midir?
Yinede teşekkür ederim o kadar emek verdin topladın ettin.İyi forumlar !

Konu güncel !
Bana yeterli gücü sağlayacak ve hava sirkülasyonu iyi olan fiyat performans ürünü bütçe dostu bir psu lu kasa önerirmisiniz ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı