48 ve 64 Çekirdekli Ryzen Threadripper İşlemciler

Bu forumda birisiyle darboğaz tartışmasına girmiştim ''Ekran kartı kullanımı %100 ise darboğaz vardır'' diyordu sürekli. Bize cahil felan diyordu :D O arkadaşa sesleniyorum, eğer bunu okuyorsan sen bu işlemciyi al belki darboğaz yapmaz o zaman 🤣🤣🤣

AMD artık fiyat performans olmaktan çıkıp zirvelere oynuyor.

İntel önümüzdeki 5 sene içinde ciddi pazar payı kaybedecek görürsünüz iş ve tüketici satışlarında.

AMD bundan 4 sene önce beddua alırken şu an bunları sunması beni gururlandırıyor.

Zamanında İntel sistem toplamaktan dönen biriyim. Ryzen ilk seri işlemcilere dahi çöp denildi ve sonuç şu an ortada. Kısa sürede dahada çok iş çıkartacaklarından eminim artık.

Şu an tek düşüncem bu işlemcilerde çekirdek başına oluşacak performans. :) İntel ayna gibi çatlayacak yakında test sonuçlarını gördükten sonra.

AMD keşke şu ekran kartlarına ciddi bir yatırım yapsa da AMD kartlar üzerindeki şu sorunlar azalsa artık. O zaman Nvidia şişmesinden dahi kurtuluruz.

AMD artık fiyat performans olmaktan çıkıp zirvelere oynuyor.

İntel önümüzdeki 5 sene içinde ciddi pazar payı kaybedecek görürsünüz iş ve tüketici satışlarında.

AMD bundan 4 sene önce beddua alırken şu an bunları sunması beni gururlandırıyor.

Zamanında İntel sistem toplamaktan dönen biriyim. Ryzen ilk seri işlemcilere dahi çöp denildi ve sonuç şu an ortada. Kısa sürede dahada çok iş çıkartacaklarından eminim artık.

Şu an tek düşüncem bu işlemcilerde çekirdek başına oluşacak performans. :) İntel ayna gibi çatlayacak yakında test sonuçlarını gördükten sonra.

AMD keşke şu ekran kartlarına ciddi bir yatırım yapsa da AMD kartlar üzerindeki şu sorunlar azalsa artık. O zaman Nvidia şişmesinden dahi kurtuluruz.
Wattman hatası, çok sık rastlanan Coil Whine ve Isınma. Sadece Wattmanı çözseler onada razıyım. İşlemcileri muazzam ama ne yazık ki ekran kartları sorunlu. Böyle diyince fanboy oluyoruz ama.

Wattman hatası, çok sık rastlanan Coil Whine ve Isınma. Sadece Wattmanı çözseler onada razıyım. İşlemcileri muazzam ama ne yazık ki ekran kartları sorunlu. Böyle diyince fanboy oluyoruz ama.

Kimin ne dediği değil neyin ne olduğunun bilinmesi önemli. Nvidia kartlarda sanki hiç sorun yaşamadık. :) İntel işlemcilerde sanki hiç sorun yaşamadık. :)

Geçtiğimiz iki sene İntel açıkları konu oldu. Bunu konuşan çok olmadı. :)

Üretim üzerinde oluşan hatalar var. Ben hala anlamıyorum test ve sonuçlara, hatta kalite kontrol sonrası paketlemeye giren bu ürünlerin bu sorunları nasıl oluyor cidden anlamıyorum.
Üstelik artık insan eli neredeyse hiç değmiyor.

AMD ekran kartları güç kazandıktan beri FreeSYNC kendini ciddi anlamda öne süremedi bana göre. Son birkaç aydır ekmeğini yiyor AMD bunun.

Fanboyluk devri artık geride kaldı. Zamanında tekel olmuş iki firma vardı ve güven veriyordu. Şimdi oda kalmadı. Artık gün fiyat ve performans zamanı.

Bir sonraki sistemim dahi AMD taraflı olacak kesin olarak.
Ben ülkemiz üzerinde AMD ürünlerinde Asus markasından yanayım yine ekran kartlarında sorun çıkma olasılığı çok yüksek olsa da.

Bu zamana kadar Asus servisi beni hiç mağdur etmedi diğer servislere göre. MSI servisi zaten rezalet 1080 Ti ekran kartında sorun olduğunu ispatladığım halde zar zor değişim veya para iadesi kararı çıktı.

Biz tüketicileri etkileyen sadece ürünler ve markaları değil ürünlere verilen satış sonrası destek dahi etkiliyor.

2050 Yılı: AMD, 2.048 çekirdekli 4.096 iş parçacıklı yeni işlemcisi ThreadRipper 10990X işlemcisini tanıtıyor!

2050 Yılı: Intel, 4nm işlemciye geçti ve 128 iş parçacıklı işlemcisini tanıttı!

Bu forumda birisiyle darboğaz tartışmasına girmiştim ''Ekran kartı kullanımı %100 ise darboğaz vardır'' diyordu sürekli. Bize cahil felan diyordu :D O arkadaşa sesleniyorum, eğer bunu okuyorsan sen bu işlemciyi al belki darboğaz yapmaz o zaman 🤣🤣🤣
Bu konuda bile gönderme yapmayı ihtmal etmiyoruz :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı