480p candır

Araştır, 7 Mbps internetim var diye hava atmasını biliyorsun.:ROFL:

Örnek veriyorum o paketle İDM ile 4 GB olan bir dosya inerken tahmini 40 dakika diyerek insanın duygularıyla oynuyor. Ayrıca sanrtale yakınsın o zaman. Ben 16 Mbps paketi Vodafone'de kablolu olarak tam alıyordum.
Benim bildiğim en yakın santral bana 15KM ötede. Santrale yakınlık bunlardan biraz anlaşılıyormuş ancak ben hangisi oluduğunu bilmiyorum. Bu resmi çekerken fark ettim hattım 20Mbps destekliyormuş. Yeni öğrendim. Lütfen hava atıyormuş gibi anlaşılmasın 9 - 10 aydır bu interneti kullanıyorum ara ara girer bu sayfaya bakarım ve en yüksek hızımın 20 olduğunu yeni öğrendim. Şaşırdım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    50 KB · Görüntüleme: 139
2. bir bilgilendirme daha yaparsak, Cogent'in Avrupa içi maksimum atadığı ping değeri 35 olarak girilmiş ki daha yükseği olamayacağı belirtilmiş. Şöyle göstereyim:
Screenshot_21.jpg

Bu ne demektir? İstanbul'dan İrlanda'ya 35MS maksimum ping demektir ki ortalama olarak 20-25MS arasında değişir bu değer. İstanbul-Frankfurt arası ise ortalama 5MS'dir. Türkiye içi Hakkari'den İstanbul'a alacağınız ping değeri ise 25-30MS arasındadır. Cogent'ten Valve sunucularına çıkış ortalama 2MS tutuyor. Hakkari'de yaşayan bir insan Valve'in Frankfurt'taki sunucularında CS:GO rekabetçi maça girdiği zaman alacağı ping değeri maksimum 40-45 olmalı. Ancak gelin görün ki İstanbul'da yaşayan birisi bile bu değeri göremez. Oysa ki İstanbul'dan Frankfurt'a alacağımız değer 15MS'yi geçmemeli.
Yukarıdaki yazdığım mesaja karşılık operatörlerin maaliyetlerinin transit routerlardan dolayı arttığını söyleyenler çıkabilir. Maaşallah operatörlerimiz o kadar kaliteli(!) ürünler kullanıyorlar, o kadar kaliteli elemanlar çalıştırıp o kadar güzel ayarlar yapıyorlar ki(!) operatörden Cogent'e çıkışta, yani İstanbul TTnet portundan İstanbul Cogent portuna bağlantıda +40MS ping kazanıyoruz. Bu kadar yüksek kar değerlerinin sonucu böyle olmamalı.

Benim bildiğim en yakın santral bana 15KM ötede. Santrale yakınlık bunlardan biraz anlaşılıyormuş ancak ben hangisi oluduğunu bilmiyorum. Bu resmi çekerken fark ettim hattım 20Mbps destekliyormuş. Yeni öğrendim. Lütfen hava atıyormuş gibi anlaşılmasın 9 - 10 aydır bu interneti kullanıyorum ara ara girer bu sayfaya bakarım ve en yüksek hızımın 20 olduğunu yeni öğrendim. Şaşırdım.
O ne biçim SNR değeri. Ben CAT 6 döşedim yinede o değerleri göremedim. Telefon kutusundan eve nasıl kablo çektin sen? Kim dedi sana 15 KM diye. Sinyal almak mucize olurdu be.

O ne biçim SNR değeri. Ben CAT 6 döşedim yinede o değerleri göremedim. Telefon kutusundan eve nasıl kablo çektin sen? Kim dedi sana 15 KM diye. Sinyal almak mucize olurdu be.
4 - 5 sene önce TTnet kullanırken internet kopma şikayetim vardı. Müşteri hizmetlerini aradık ekip yönlendirdiler baktılar kablolara baya eski dediler. Dışardaki kutudan çatıya kadar kablo çektirler. O zamandan beri aynı kabloyu kullanıyorum. Kabloyu çekenlerin ellerinden öperim. :D

4 - 5 sene önce TTnet kullanırken internet kopma şikayetim vardı. Müşteri hizmetlerini aradık ekip yönlendirdiler baktılar kablolara baya eski dediler. Dışardaki kutudan çatıya kadar kablo çektirler. O zamandan beri aynı kabloyu kullanıyorum. Kabloyu çekenlerin ellerinden öperim. :D
Kaç para aldı? Beleş yaptıysalar böyle helal olsun. Nasıl kablo CAT 5, CAT 6, normal telefon kablosu?

Kaç para aldı? Beleş yaptıysalar böyle helal olsun. Nasıl kablo CAT 5, CAT 6, normal telefon kablosu?
O zamanlar Ttnet müşterisi olduğum için ücretsiz bir şekilde yapmışlardı. Çatıya döşenen kabloların açık yerlerinden fotoğraflar çekmiştim. CAT kablosuna benzemiyor gibi.
Fotoğrafın üstüne 3 - 4 kez tıklarsan gerçek boyutlarında görürsün.
Sağdaki kablo dışarıdaki kutudan geliyor soldaki iki ucu kıvrık ve kalın olan kabloda eve gidiyor.

Son düzenleme:
O zamanlar Ttnet müşterisi olduğum için ücretsiz bir şekilde yapmışlardı. Çatıya döşenen kabloların açık yerlerinden fotoğraflar çekmiştim. CAT kablosuna benzemiyor gibi.
Fotoğrafın üstüne 3 - 4 kez tıklarsan gerçek boyutlarında görürsün.
Sağdaki kablo dışarıdaki kutudan geliyor soldaki iki ucu kıvrık ve kalın olan kabloda eve gidiyor.
Ben bu kadar dandik kablolama görmedim açıkçası... En azından kablo bandıyla bantlasalardı... Yağmur suları üzerine bi damlasa kablolar birbirinden kopacak gibi his veriyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı