4850 TL'ye Ryzen 5 2600 ve RX 580 Hazır Sistem Alınır mı?

J3lueDream

Hectopat
Katılım
11 Haziran 2016
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD RYZEN5 2600-MSI RX580 8GB-MSI B450M PRO-M2-XIGMATEK CAM KASA-CRUCIAL 8GB RAM - Vatan Bilgisayar
Arkadaşlar Vatan'daki sistem gözüme çarptı da normalde DH-A1/Ryzen 5 2600/MSI RX580 Armor OC 8GB/8GB DDR4 RGB RAM/1TB Disk/Gaming Bilgisayar | ITOPYA sistemi alacaktım. Vatan'daki sistemin İtopya'daki sistemden kötü yanı var mı? Yardımcı olabilir misiniz? Vatan'daki hem daha ucuz hem alması benim için daha kolay olur, şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Arkadaşlar yok mu yardımcı olabilecek arkadaş kötü bir sistem almak istemiyorum. Karar vermem gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Aslında 2 sistem de temelde aynı. Aralarındaki farklara bakılacak olursa;
- Birisinde RAM ışıklı, diğerinde değil.
- Kasaları ve güç kaynakları farklı.

Bunlar haricindeki tüm bileşenlerde fark yok zaten.
Gelelim zurnanın zırt dediği yere. İtopya'nın kullandığı PSU'yu tanımıyorum, belki bilenler konuyu yeşillendirebilir. Vatan'ın ne kullandığı yazmıyor bile.
Sistem kesinlikle kötü değil. Ancak daha bugün sitede bu sistemin bir benzerini 4600 liraya toplayan bir arkadaşın mesajını görmüştüm.

Ryzen için dikkat edilmesi gereken birkaç konu da var keza.
- Ryzen işlemciler Dual modül RAM ile tam performans veriyorlar. Şimdilik 8 GB tek RAM ile başlasanız da işlemcinin tam performansını yanına aynısından bir tane daha takınca göreceksiniz. Zorunlu değil, tercih meselesi.
- Ryzen halen ideal RAM hızını 2933 MHz olarak lanse ediyor. Anakart ayarlarından o değere getirmeyi unutmayın.
 
Pahalı bir sistem ayrıca hangi PSU kullandıkları belli değil. Benzerini arkadaşıma topluyorum. Birazcık araştırırsanız çok daha kaliteli parçalarla aynı sistemi 150-200 TL daha ucuza toplamak mümkün. Ben toplayamam diyorsanız itopyadaki önerim. Ekstra işlemci soğutucusu var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sistem toplama hakkında pek bir bilgim yok maalesef araştırdım iyi kötü anlıyorum ama toplama konusunda pek güvenemiyorum kendime. RAM ilerleyen zamanlarda 16 GB yapmayı düşünüyorum, hele bir sistemi toplayabilir isem eğer önerebileceğiniz sistem varsa 5000 TL geçmeyen yardımcı olursanız sevinirim.

Baya bir araştırdım aslında ama emin olamıyorum. O yüzden buraya geldim yardımcı olursunuz diye illaki bu sistemlerden birini almak zorunda değilim eğer önerdiğiniz önerebileceğiniz sistemler varsa yardımcı olursanız sevinirim. 5000TL limitim var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyat / performans olarak şu anda ideale yakın bileşenler sizin sorduğunuz sistemler zaten. O konuda sıkıntı yok. Eğer acil değil ise ve sistemin montajını yapabilecekseniz (ya da yapabilecek birisi varsa) internette kapmanyaları bekleyin. Haftaya ilan etmeye başlarlar 11.11 kampanyalarını.
O mevcut sistemlerde ise değiştirilmesini önereceğim ilk şey güç kaynağı olacaktır. İtopya size bu olasılığı sunuyor. Ancak dışarıdan topladığınızda kasanın ışıklarına para vermemeyi seçerseniz daha kaliteli bir güç kaynağı o bütçeye sığdırırsınız.
 
Valla ışık mışık pek umurumda değil aslında İtopyadaki sistemin kasasını ve güç kaynağını değiştirsem benim için en iyisi olur mu diyorsunuz. Aslında ben İtopyadan getirmektense vatandan toplamayı düşünüyordum internete pek güvenemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam internetten toplamazsanız kesinlikle daha pahalıya toplarsınız. Bu zaten bilinen bir şey. Önerim arkadaşın dediği gibi 11.11 indirimi ve 11 ayın 23 ünde olan blackfriday beklemen. Neredeyse tüm parçalar indirime girecek ve muhtemelen RX580'i 1200TL seviyelerinde bulabileceksin lakin işlemcin de öyle. Ryzen işlemciler çift RAM'le asıl performansı verir. Ekstra 8 GB 3000 MHz RAM eklersin. Ve hemen hemen ekstra RAM'le sana sistem 4800 civarına gelir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı dışındaki parçalar laf olsun diye konulmuş, o kadar belli ki.

M-ATX anakart, 8GB düşük frekanslı tek kanallı bellek, ne olduğu belirsiz PSU ve hava akışı sıfır olan vasat altı kasa...
Gözünüzü boyamaya çalışıyorlar, kanmayın... Sonra gelip anakartımda neden 2 tane bellek slotu var, kasamın içi neden 78 derece diye konu açıyorsunuz :)
 
Öyle de yapabilirim galiba ama sistem tam oturmadı otursun parça parçada almayı düşünüyorum.

Valla hiç bir bilgim yok ya işlemci ve ekran kartından az çok anlıyorum ama diğer parçaları pek anlamıyorum eğer müsaitseniz bana önerebilirseniz memnun olurum. Parça parça almaya başlamak istiyorum ama hala sistemim oturmadı. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve ekran kartı dışındaki parçalar laf olsun diye konulmuş, o kadar belli ki.

M-ATX anakart, 8GB düşük frekanslı tek kanallı bellek, ne olduğu belirsiz PSU ve hava akışı sıfır olan vasat altı kasa...
Gözünüzü boyamaya çalışıyorlar, kanmayın... Sonra gelip anakartımda neden 2 tane bellek slotu var, kasamın içi neden 78 derece diye konu açıyorsunuz :)

Kasayı kullanmışsınız sanırım. Kullandığınız sistemi yazabilir misiniz merak ettim?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı