4GB RAM tam kullanılamıyor

jhonnydepp

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4 GB (kullanılabilir: 3,75 GB)
Ekran kartı
Intel(R) HD Graphics 4600
İşlemci
Intel(R) Core(TM) i5-4200M CPU @ 2.50GHz 2.50 GH
Benim bilgisayarım antika bir bilgisayar. Zaten bedava diye Valorant indirip oynamayı denedim. 30 FPS falan aldım. Buralar detay asıl sorun şu oynarken sürekli takılıp durdu. Görev Yöneticisi'nden baktığımda %90 civarı bir bellek kullanımı gözüküyordu. Oyunu kaldırdıktan sonra bilgisayardan gereksiz şeyleri temizledim. Sonra masaüstüne gelip Görev Yöneticisi'ni açtım ve %60 civarı bir bellek kullanımı gözüküyordu. Şöyle bir matematik yapalım, 4 GB RAM'in 3.75 kullanılabilir kısmı var zaten, bunun %60'ı işletim sistemine gitse yaklaşık 1.80 GB RAM falan kalıyor. Hadi bunun 800 MB'ını Chrome kullandı diyelim, bize 1 GB RAM falan kalıyor. Bu biraz saçma değil mi r? İca ediyorum gülücük atmayın saygı çerçevesinde tartışalım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bilgisayarım antika bir bilgisayar. Zaten bedava diye Valorant indirip oynamayı denedim. 30 FPS falan aldım. Buralar detay asıl sorun şu oynarken sürekli takılıp durdu. Görev Yöneticisi'nden baktığımda %90 civarı bir bellek kullanımı gözüküyordu. Oyunu kaldırdıktan sonra bilgisayardan gereksiz şeyleri temizledim. Sonra masaüstüne gelip Görev Yöneticisi'ni açtım ve %60 civarı bir bellek kullanımı gözüküyordu. Şöyle bir matematik yapalım, 4 GB RAM'in 3.75 kullanılabilir kısmı var zaten, bunun %60'ı işletim sistemine gitse yaklaşık 1.80 GB RAM falan kalıyor. Hadi bunun 800 MB'ını Chrome kullandı diyelim, bize 1 GB RAM falan kalıyor. Bu biraz saçma değil mi r? İca ediyorum gülücük atmayın saygı çerçevesinde tartışalım.

Hocam normal şartlarda Windows ortalama 4 - 4.5GB kullanır, sistemde RAM düşük olduğu için bazı özellikleri kapatıyor, tabii bu da pek önerilmiyor. Bence en yakın zamanda RAM'i 8 yapın.

Artı -1 Eksi
Eğer FPS sorunu yaşıyorsanız arka plandaki bütün uygulamaları kapatın Google Chrome dahil benim de 4 RAM'im var zaten oyun 4 RAM istiyor sen iyice zorluyorsun ha bir de arkadaşın dediği gibi hizmetler vs. var örneğin explorer.exe System gibi bunların açık kalması zorunlu.

Günümüzde oyun oynamak istiyorsanız sisteminiz için konuşmuyorum herhangi bir PC için 16 GB RAM gerekli size tavsiyem bütçeniz varsa 4 GB RAM ekleyin kısa zamanda da bütçe ayirabilirseniz bilgisayar alin ömrünü tamamlis elinizdeki bilgisayar.

Artı -2 Eksi
Eğer sistemde hard disk varsa ayvayı yediniz Windows 10 hard diskte ağlatır o PC'yi zaten boşta 2 GB RAM tüketcek + Google Chrome açık üstüne bir de Valorant açıyorsan kasmasına şaşırmicaksın sistem de zaten gayet normal 30 FPS vermesi sana tavsiyem Windows 8.1 kur.

Artı -1 Eksi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı