4GB VRAM Devri Kapanıyor mu ?

Madem hazır konusu açılmış RX460 için 4 GB gereksiz mi.
Rx460 LOL gibi MOBA türü oyunlar için oyunculara sunulan bir kart olduğu için 4GB vram fazlası ile gereksiz. O düzeyde bir kart için 2GB son derece ideal olacaktır.

Ömer firmanın çalışanı reklamcısı yada şakşakcısı değilim. Yani 144hz monitörde ben 30 fps ile oynadı isem bana göre süperdir hiç takılmaz bir de dedim youtube de var yemin mi edelim illa.Belki sana 60 fps altı çok kötü gelebilir.

Geçenlerde Deus Ex in yeni oyununu da test ettim. 1080p de ultra da yine bellek yetersizliğinden(4GB VRAM) anlık takılmalar yaşanıyor.
Belli bir seviyenin üzerinde kartları alacak arkadaşlara duyurulur 100-200 lira fazla olsun 4 değilde 8 GB olsun 4GB VRAM devri yavaş yavaş son buluyor gerçekten de.
Oynağım kadarı ile 1080p de 4GB VRAM in sıkıntı yaşattığı oyunlar :
Rise of the tomb raider, Resident Evil 7, Deus Ex mankind divided, Ghost wildlands,Sniper Ghost Warior 3, Shadow of mordor
Azımsanmayacak kadar çok kesinlikle.
Bu nedenle 3-5 ay sonra pişman olmamak için 4 ün üstüne yönlenilmeli bence.

Son düzenleme:
Genelde GPU'nun performansına göre VRAM kapasitesi ayarlanıyor. Fakat RX 470 ve RX 480 kartları için 4GB oyununa göre yeterli olmayabiliyor. Bu da kapitalist pazarlama mantığının gereği birşey. Hangi ürünü alırsanız alın yetmiyor. Orta seviye GPU'larda VRAM yetmedi, hemen bir üst seviyeyi satın al! Onu alınca işlemci yetmedi. İşlemciyi aldınız Anakart fakir kaldı. Anakart'ı da aldık bu defa RAM'ler gözümüze takıldı. Stok soğutucun zaten Allah bin türlü belasını... bir de baktık ki kasamız donanıma göre çok ucuz kaldı. Hepsini hallettikten sonra bi baktık ki monitör bizim kasamıza göre çok hafif kalıyor. Tam onu da değiştirecekken Yepyeni bir GPU çıkmış bizimkinden daha iyi, aynı para, daha düşük TTP değerine sahip.

Yani bu işin sonu yok. Bütçenizi sıkıntıya sokmadan kendinize göre optimal bir sistem kuracaksınız. Zaten amaç biraz daha, biraz daha diyerek daha fazla harcamanızı sağlamak.

@üyeliğimi silin Hocam orasına katılıyorum. Durduk yere gereksiz bir Upgrade yapmak sistemi mahvediyor. Sonra diğer bileşenleri değiştirmek zorunda kalıyorsun ve paranı boş yere harcıyorsun. @William Blazko Arkadaşın yaptığı bence son derece mantıklı bir yükseltme.

Ben arkadaşa cevap olsun diye yazmadım zaten. Genel olarak bu işin sonu yok diyorum. Bütçe sıkıntısı yoksa bu sistem toplama işleri eğlenceli işler. Para varsa oyun oynamaktan daha keyifli olur, topla, boz, dağıt, kur.
Ama örnek olarak; imkanlarını zorlayarak RX 470 F/P sistemi kurdun. Bir süre sonra VRAM yetmeye başladı diyelim. Senin yapacağın iş upgrade değil, ayar optimizasyonu. %5'lik bir dilimi ayrı tutarsak hemen herkesin bir sınırı var. Moral bozmaya veya bütçeni zorlamaya gerek yok.

Evet zevkli iş ama bir sıkıntı çıkarsa kötü oluyor. Çok ellememek lazım.

@Mustafa ÇAKMAK Katılıyorum öyle ne yazık ki. Ayrıca toplumlarda da her bakımdan tüketim çılgınlığı üst safhada. Böylesi durumlarda rasyonelce tercihler yapmak gerekiyor.
@Janissary Ben açıkcası bundan bir iki ay öncesine kadar 4GB Vram 2-3 sene 1080p ultra detaylarda rahatlıkla yetecektir diyordum kendimden emin bir şekilde ama hiçte öyle olmayacak gibi boşuna dememişler büyük lokma ye büyük söz söyleme diye Tabi bende anlamsız yere ultra takıntısı da var o nedenle ekran kartını daha doğrusu belleği yükseltme ihtiyacı gördüm kendimde.

Vram kullanımlarına bakarsak haksız da değilmişim değil mi. (1080p ultra da screenshot aldım) 1060 6GB bile günü kurtaramıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…