Hocam daha fazla 9070 XT propagandasi yapilmadan ben size sahsi gorusumu ifade edeyim;
Oncelikle amd kullanicisiyim. 9070 xt cikmadan, sosyal medya da sponsorluk karsiligi AMD reklamlari yapilmadan, bu sebeple de kullaktan dolma yalnis bilgilerle kimsenin Amd tercih etmedigi donemde rtx 4070 super den dahi uygun fiyata 7900 xt satin aldim ve bir yildan fazladir severek kullaniyorum.
Ekran karti tercih ederken kriteriniz youtube'daki guvenilirlikten uzak, sadece goruntuyle ekran karti karsilastiran videolar veya sponsor urunu abartili reklamla pazarlayan icerik ureticileriyse (zaten turkce de guvenilir tarafsiz inceleme bulmaniz cok zor) yalnis bir tercihte bulunma olasiliginiz cok yuksek.
Butceniz dahlinde, oncelikli ihtiyaclarinizi belirlemekle baslayin. Ve hayir burada sıklıkla tekrarlandığı gibi sadece oyun icin ise 9070 xt trenine binmeniz gerekmiyor. Sanirim sizde oyun odakli bir sistem toplayacaksiniz. Benim kanaatime gore ust orta seviye grupta, en uygun 9070 xt modeli, en uygun rtx 5070 ti'dan en az 7.000 TL daha ucuz oldugu durumda avantaj yaratacaktir. Soyle ki; zaten genel olarak gerek rt acik gerek degil, tum oyun testlerinin ortalamasinda rtx 5070 ti bir miktar daha fazla performans sunuyor. Ancak kendi kisisel deneyimlerime gore en buyuk artisi upscale olacaktir. Amd fsr 4 ile ciddi bir mesafe kat etmis olabilir. Ancak bu teknolojiyi cok sinirli oyun kullaniyor. Oyunlarinda fsr destegi sunan firmalarda hala fsr1 ya da fsr2 deler. Nvidia nin buradaki en buyuk artisi daha performansli, daha kaliteli upscale teknolojisini, cok daha fazla oyunda sunmasi olacaktir. Butcenin problem olmadigi ve oncelikli ihtiyacin oyun oldugu durumda ise zaten nvidia tercih edlilir.