4K 120FPS için 5070 vs 5070 Ti vs 9070XT

Hocam daha fazla 9070 XT propagandasi yapilmadan ben size sahsi gorusumu ifade edeyim;

Oncelikle amd kullanicisiyim. 9070 xt cikmadan, sosyal medya da sponsorluk karsiligi AMD reklamlari yapilmadan, bu sebeple de kullaktan dolma yalnis bilgilerle kimsenin Amd tercih etmedigi donemde rtx 4070 super den dahi uygun fiyata 7900 xt satin aldim ve bir yildan fazladir severek kullaniyorum.

Ekran karti tercih ederken kriteriniz youtube'daki guvenilirlikten uzak, sadece goruntuyle ekran karti karsilastiran videolar veya sponsor urunu abartili reklamla pazarlayan icerik ureticileriyse (zaten turkce de guvenilir tarafsiz inceleme bulmaniz cok zor) yalnis bir tercihte bulunma olasiliginiz cok yuksek.

Butceniz dahlinde, oncelikli ihtiyaclarinizi belirlemekle baslayin. Ve hayir burada sıklıkla tekrarlandığı gibi sadece oyun icin ise 9070 xt trenine binmeniz gerekmiyor. Sanirim sizde oyun odakli bir sistem toplayacaksiniz. Benim kanaatime gore ust orta seviye grupta, en uygun 9070 xt modeli, en uygun rtx 5070 ti'dan en az 7.000 TL daha ucuz oldugu durumda avantaj yaratacaktir. Soyle ki; zaten genel olarak gerek rt acik gerek degil, tum oyun testlerinin ortalamasinda rtx 5070 ti bir miktar daha fazla performans sunuyor. Ancak kendi kisisel deneyimlerime gore en buyuk artisi upscale olacaktir. Amd fsr 4 ile ciddi bir mesafe kat etmis olabilir. Ancak bu teknolojiyi cok sinirli oyun kullaniyor. Oyunlarinda fsr destegi sunan firmalarda hala fsr1 ya da fsr2 deler. Nvidia nin buradaki en buyuk artisi daha performansli, daha kaliteli upscale teknolojisini, cok daha fazla oyunda sunmasi olacaktir. Butcenin problem olmadigi ve oncelikli ihtiyacin oyun oldugu durumda ise zaten nvidia tercih edlilir.
YouTube testlerini görmezden gelebilsem 5070TI almıştım sanırım çok kafam karıştı. Bana lazım olan 120FPS gölgeleri kısarım biraz optimize ayarlar kullanırım bana hangisi sunuyorsa onu alayım derdindeyim aslında. 5070TI ile 5080 arasında kaldım şimdi de ☺️

YouTube testlerini görmezden gelebilsem 5070TI almıştım sanırım çok kafam karıştı. Bana lazım olan 120FPS gölgeleri kısarım biraz optimize ayarlar kullanırım bana hangisi sunuyorsa onu alayım derdindeyim aslında. 5070TI ile 5080 arasında kaldım şimdi de ☺️
Belirli bir butce dahilinde hareket ediliyorsa ve sonbahara kadar bekleyemiyorsaniz rtx 5070 ti cok daha avantajli. Kaldi ki 4k 120 fps icin tum oyunlarda dlss acmak zorunda kalacaksiniz. Raster 4k oyun performansinda aralarindaki fark yuzde 14. Bu fark size 4k 120 fps hedefi icin onemli bir avantaj saglamadigi gibi Vramleri arasinda da bir fark bulunmuyor.

9070 XT gereksiz pahali zaten su an. 5070 Ti alin gecin.

Bu arada kart ayak ustu 4K zam yemis :D 43K'ya Galax var o daha mantikbu haliyle.

Bu arada kart ayak ustu 4K zam yemis :D 43K'ya Galax var o daha mantikbu haliyle.
Hala aynı fiyat ama DLSS açınca çok yeterli gibi gelmedi en azından seneye çıkan oyunları 4K 120FPS ile oynama ihtimali hakkaten hayal olabilir bilemiyorum. Diğer teknolojisine de bakayım bi.

Önceliğim sadece DLSS kalite ile 4K 120FPS civarını yakalamak olduğu için. 5080'da gözlerim yanarak karar vermiş bulunmaktayım. Biraz kötü hissettirse de ilerde bu fiyatlara alamamak kadar kötü hissettirmeyecek. En azından fiyatı düşerse burda fiyatı düşmesini bekleyen arkadaşlar adına sevinirim. DLSS yetersiz geldiği durumlarda da MFG ile açığı kapatırım diye düşünüyorum. Ek olarak 4K Video düzenleme vs işlerine de merakım var belki vesile olur ilerisi için. Cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.

Her şey yolunda giderse 3-4 gün sonra sorusu olan olursa cevaplamaya çalışırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı