9070XT vs 5070 Ti

Teşekkürler model seçerken ekstra nelere dikkat etmem gerekir ?
sapphire nitro serisi gayet güzeldir ama ama o kadar fark vermeye değmez birbirine yakın olan uygun fiyatlı ekran kartı markalarının soğutmalarına bakın uygun olanı alın derim

34k Bandında sapphire 9070xt bulabiliyorum lakin en uygun 5070ti pny o da 41k. Açıkcası pny inno3d gibi markalara çok güvenemiyorum.
pny 5070ti arkadaşın da dediği gibi 1-2 hafta önce indirimde 38 bine düşmüştü yine düşebilir

34K Bandında Sapphire 9070XT bulabiliyorum lakin en uygun 5070 Ti PNY o da 41k. Açıkçası PNY INNO3D gibi markalara çok güvenemiyorum.

Sapphire markasına pek bulaşmanızı önermem. ASRock, PowerColor güzel 33K ikisi de.

Yıllarca AMD kart kullandım, bu sene arkadaşım 9070 XT ben ise 5070 Ti aldım. Kendisi şu an ağlıyor, AMD'nin uyumluluğu düşük olduğu için çoğu uygulama ve oyunda ben daha yüksek FPS alıyorum. AI tabanlı projeler çalıştırıyoruz benimkisi 220 FPS'leri görüyor o ise benden %30-40 daha düşük verim alıyor, çünkü NVIDIA'nın bu alanda özel çözümleri var.

Saf kas gücü olabilir ama bu kas gücünü kullandıracak teknoloji yok kartta. AMD tavsiye edenlerin düz kullanıcı olduğunu düşünüyorum.

AI tabanlı iş diyorsunuz kendinizde kas gücünü kullanacak teknolojide alakasız NVIDIA iş konusunda çok daha fazla çekirdek ve bir ton desteğe sahip diye olmasın dediğiniz? Sadece 9070XT ve 5070 Ti sensör ve cekirdek gibi temel özelliklerden iş konusunda 5070 Ti daha iyi tercih olacağı net şekilde belli oyun oynanacaksa 9070XT her şekilde daha iyi bu tarz orta ust kartta MFG kullanmak bana göre kazıklanmaktır.

5070 Ti ile 9070 XT'nin performansı aşağı yukarı aynı. Arada sadece RT performansı ve DLSS gibi farklar var. Bence çok para vermene gerek yok 9070 XT alabilirsin. Cebinde kalan para ile bazı upgradeler yapabilirsin.

RT performansı eski seriler gibi değil 9060XT bunun en net örneği.

AI tabanlı iş diyorsunuz kendinizde kas gücünü kullanacak teknolojide alakasız NVIDIA iş konusunda çok daha fazla çekirdek ve bir ton desteğe sahip diye olmasın dediğiniz? Sadece 9070XT ve 5070 Ti sensör ve cekirdek gibi temel özelliklerden iş konusunda 5070 Ti daha iyi tercih olacağı net şekilde belli oyun oynanacaksa 9070XT her şekilde daha iyi bu tarz orta ust kartta MFG kullanmak bana göre kazıklanmaktır.

Eski seriler gibi değil evet. 9060 XT, eski serilere göre RT performansı daha iyi ancak 5060 Ti hala daha önde oluyor.

aynen öyle şu an mfg kullanmak için erken

aynen öyle şu an mfg kullanmak için erken
kaç yıl götürmesi için de 5060 almazsın zaten

34k Bandında sapphire 9070xt bulabiliyorum lakin en uygun 5070ti pny o da 41k. Açıkcası pny inno3d gibi markalara çok güvenemiyorum.
5070 Ti ekran kartı, Gaming gecesinde 37-38.000 TL civarlarına düşebiliyor, dilerseniz gaming gecesini bekleyin. Render ve yayın gibi işlerle uğraşmıyorsanız da hiç düşünmenden 9070 XT alıp geçin.

Fiyat farkına bakarsan 10 FPS'in lafıni yapmayacaksın herhalde?

Biz fiyatını mı konuşuyoruz yoksa RT performansı mı? Hangisinin RT performansı daha iyi 5060 Ti tamam deyip geç işte neden uzatıyorsun ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı