4K 60 Hz monitör vs 2K 170 Hz monitör

Eğer AAA oyunlar oynuyorsan sürekli üzecek bir kart elindeki. Eğer ileride 4K için bir kart almayacaksan 4K monitörü unut. 2K monitör alıp 7700XT/4070 Ti/4070S/4070 gibi bir kart alırsın ileride kafan rahat eder. 2K kaliteye göre evet daha akıcı bir deneyim sunar ki eğer monitörün şu an 144 Hz falan ise pişman olursun 60 Hz bir monitör aldığına.

Anladım. Çok teşekkür ederim.

Öncelikle 170 FPS'yi geçtim, 60 FPS ve 120 FPS arasında bile ciddi fark var. Yakın zamanda terk ettiğim CS2 hariç rekabetçi oyun oynamadım son birkaç yılda. Aksiyonu bol hikayeli oyunlar ağırlıklı oynarım. Kesinlikle değer. Hatta yarışlar için de yüksek hıza değer. Aradaki farkın ne olduğunu görmek istiyorsan, hızlı bir monitörü bir süre kullanıp o hıza alıştıktan sonra 120-144-170 Hz her ne ise onu 60 Hz hıza düşürüp aynı oyunlara tekrar girmeyi deneyebilirsin. Tabii daha öncesinde o Hz değerine paralel yüksek FPS verebilen bir ekran kartı olmalı ki o farkı görebilesin.

Yine de 60 FPS'i yeterli görenlere karşı çıkmıyorum. 4K kalitesini de isteyebilirler. Gönül ister ki 4K ve 100+ FPS oynayabilesin.

Bu kıyasın zaten şu an için önemi yok. O ekran kartına en ideal monitör 1080p çözünürlükte 144 Hz (veya biraz daha üzeri) frekanslı olanlarıdır. Ben de ona benzer güçte olan RX 5700 XT kullanıyorum. Bunların gücü 1080p içindir. Hatta artık yeni oyunların minimum sistem gereksinimleri bu kartlara dayandı. Alan Wake 2 gibi kötü optimizasyonlu oyunlar oynanmaz durumda. Yani demek istediğim ekran kartı da değişmeyecekse iki monitör tercihi de mantıksız. Yok ileride onu da değiştiririm diyorsan 2K 144-165-180 Hz seçeneklerini tercih ettiğimi ifade ettim.

4K monitör ve B580'le 160 FPS alıyorum, bu biraz işlemcinle alakalı.

4K monitör ve B580'le 160 FPS alıyorum, bu biraz işlemcinle alakalı.
Bu konu hem eski hem de yazdığın yorum -muhtemelen- konu sahibini ilgilendirmiyor. Yani boşuna hortlattın konuyu. Vatandaş düşük grafikli veya e-spor oyunlarından bahsetmemiş. Bu bağlamda B580'in 4K çözünürlükte 160 FPS verebileceği güncel oyun hemen hemen yoktur. Yanına dünyanın en güçlü işlemcisini koysan da fayda etmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı