7500F ve 6900 XT sistemde Kernel Power 41 hatası neden olur?

huseyinkirci10

Hectopat
Yer
istanbul çatalca
Daha fazla  
Merhaba.
6700XT ekran kartından 6900 XT'ye geçiş yaptım 1 hafta önce. Aldığım kişi esnaf ve 1 hafta deneme süresi verdi. Aldığımdan beri 4 5 defa Kernel Power 41 hatasını alıyorum. Bazen 2 saat sonra bazen 4 saat sonra bazen de hata yaptıktan sonra peş peşe yapıyor. Kulaklıktan cızırtı geliyor ve görüntü gidiyor. Ekran kapalı olup sinyal yok yazıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Forumlarda araştırdım fakat kesin bir sonuca varamadım. PSU'dan ekran kartına gelen kablo tek normalde aynı kablodan 6+2 çıkışı veriyor bunun bir etkisi olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

CPU 7500F.
Anakart ASUS TUF A620M Plus.
PSU FSP Hydro k Pro 750W 80Bronze PCI-e 5.0
GPU XFX merc 6900 XT.

PSU sorunu gibi duruyor. Yükte mi kapanıyor? Başka bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı?

PSU sorunu gibi duruyor. Başka bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı? Yükte mi kapanıyor?

Maalesef hocam elimde başka yok. Güç kaynağınıda sistemi upgrade ederim diye yeni aldım aslında. Hazır sistem çıkması. 1senelik fakat 1 hafta kullanılmış olduğu söylendi bana.

Maalesef hocam elimde başka yok. Güç kaynağınıda sistemi upgrade ederim diye yeni aldım aslında. Hazır sistem çıkması. 1senelik fakat 1 hafta kullanılmış olduğu söylendi bana.

PSU sorunu gibi duruyor. Yükte mi kapanıyor? Başka bir güç kaynağı ile deneme şansınız var mı?

6700XT ile 1ay kullandım aynı PSU'yu onda sorun yaşamadım hiç

6700XT ile 1ay kullandım aynı PSU'yu. Onda sorun yaşamadım hiç.
2 ekran kartının çektiği güç çok farklı. Sizin durumunuzda sorun güç kaynağı gibi duruyor. Bunu haricinde net bir önerim yok çözüm için.

2 ekran kartının çektiği güç çok farklı. Sizin durumunuzda sorun güç kaynağı gibi duruyor. Bunu haricinde net bir önerim yok çözüm için.

PSU 750watt ın tamamını 12v kanalından verebiliyor hocam bir kayıp olmadan. Ekran kartı 290W çekiyor. Diğer bileşenler 450W çekemeyeceğine göre yetmesi gerekmez mi normalde?

@huseyinkirci10, gücün yetmemesi değil de arıza olması bu durumu tetikleyebilir. Kabloları düzgün bağladınız mı? Tam oturttunuz mu kabloyu?

Bende de 6800 XT vardı. 255W güç çekiyor ama sistemim kapanıyordu. 750W güç kaynağım vardı ve arızalıymış.

Evet hocam hepsini tak oturttum dikkatlice. Riser kablo vardı ondan olabileceğini düşünerek onu da çıkarttım. Ne zaman yapacağıda belli olmuyor. Riserı çıkardıktan sonra 4 saat kadar oynadım riserdan sanıyordum ki tekrarladı. Ekran kartından olma ihtimali var mı sizce. Aldığım kişi esnaf olduğu için sentetik testlere bakıp sorunsuz diyor sonuçta. Bende 30dk OCCT çalıştırdım bir sıkıntı olmadı. Sadece oyunda yapıyor.

@huseyinkirci10, ben de aynı sorunları yaşıyordum. OCCT sistemde 1 saat açık tuttum fakat kapanmıyordu. Saatlerce Uncharted 4 oynadım, kapanmıyordu. Battlefield 6 ve ciddi güç çeken oyunlara girince kapanıyordu. Güç kaynağımı değiştirdim ve sorunum düzeldi.

Ekran kartını farklı bir sistemde deneme şansın var mı?

Maalesef hocam. Etrafımda masaüstü bilgisayarı olan bir tanıdığım yok. Forumlara baktıkça kafam daha çok karışıyor. Anakart PSU M.2 ekran kartı işlemci RAM hepsini ayrı ayrı değiştirip çözen insan var :) bilgisayarımı satsam ne yapsam :)

Merhaba.
6700XT ekran kartından 6900 XT'ye geçiş yaptım 1 hafta önce. Aldığım kişi esnaf ve 1 hafta deneme süresi verdi. Aldığımdan beri 4 5 defa Kernel Power 41 hatasını alıyorum. Bazen 2 saat sonra bazen 4 saat sonra bazen de hata yaptıktan sonra peş peşe yapıyor. Kulaklıktan cızırtı geliyor ve görüntü gidiyor. Ekran kapalı olup sinyal yok yazıyor fakat kasa çalışmaya devam ediyor. Forumlarda araştırdım fakat kesin bir sonuca varamadım. PSU'dan ekran kartına gelen kablo tek normalde aynı kablodan 6+2 çıkışı veriyor bunun bir etkisi olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

CPU 7500F.
Anakart ASUS TUF A620M Plus.
PSU FSP Hydro k Pro 750W 80Bronze PCI-e 5.0
GPU XFX merc 6900 XT.

Kernel Power 41 63 genelde laptopsa batarya masaüstü ise Power Supply yüzünden oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı