4K 60Hz vs 2K 144Hz

Değil ama 1. seçenek daha mantıklı PS4 de olduğu için.

Yüksek çözünürlük sayesinde göze hoş gelen keskin,berrak bir görüntü elde etmek mi yoksa yüksek hertz değeri sayesinde sadece gözü daha az yorması mı daha cezbedici. Bana kalırsa yüksek çözünürlük daha cezbedici.

Yüksek çözünürlük sayesinde göze hoş gelen keskin,berrak bir görüntü elde etmek mi yoksa yüksek hertz değeri sayesinde sadece gözü daha az yorması mı daha cezbedici. Bana kalırsa yüksek çözünürlük daha cezbedici.

Kullanım amacına bağlı. "Bana" kalırsa diye boşuna demiyorsunuz.

Bu çözünürlükte 27" pek önermiyorlar, bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz.
Tam aksine 4K 27 inç bir ekranda inç başına düşen piksel sayısı çok yüksek olduğundan görüntü oldukça keskin görünüyor farkı hemen anlıyorsunuz zaten.

Ben de 28 inç bir 4K monitör kullanıyorum monitörü burnumu yaklaştıracak kadar bir mesafede bile pikselleri görmüyorum müthiş net bir görüntü.

Ayrıca keskin bir görüntü değil aksine bulanık, flu bir görüntü gözü yorar.
Kullanım amacına bağlı. "Bana" kalırsa diye boşuna demiyorsunuz.
Orası öyle haklısınız tabi kişiden kişiye değişebilir.

Son düzenleme:
Amacınız yüksek çözünürlük ise tabii ki 4K. Ve Ekran kartiniz zaten düşük çözünürlük için değil hem de yanında konsolunuz var ve 4K daha ağır basıyor karar açısından. 24 inç bulabilir misiniz bilmiyorum. Genellikle yüksek çözünürlük monitörler genellikle 27 ve üstü oluyor. Öneri olarakta kaliteli bir markanın HDR olan bir monitörü ihtiyacınızı karşılar bence.

Aslında soruya direkt olarak bakınca gelecek cevabı biliyorum; 2K 144Hz fakat zaten elimde 1080p144Hz Samsung C24FG70 modeli mevcut. İki seçeneğim var;
  1. 2K 144Hz modeli tercih edip, neredeyse her şey için onu kullanıp 1080p144'ü yan ekran yapmak.
  2. 4K 60Hz model tercih edip, rekabetçi oyunlarda 1080p144'ü kullanıp diğer durumlarda 4K60'ı kullanmak.
Sistemim:
  • i7 8700
  • GTX 1080
  • 2x8GB 2400MHz
4K'da ayar düşürerek ve AA'yı kapatarak 60 FPS elde edebileceğimi düşünüyorum, zaten 4K'da AA açmanın pek bir mantığı yok.

Siz bu durumda ne önerirsiniz, siz ne yapardınız?
Bekleme imkanınız varsa 4K 100Hz monitörler bu sene sonunda çıkacak diyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı