4K DLSS mi, 2K native mi?

Evet haklısınız hocam. Yeri gelince 4K yeri gelince 2K. 4K saf kas gücü RDR2 de 65FPS mesela. Baktım rahatsız ediyor DLSS kalitede 80'e çıkıyor. Ama aşırı ağır oyunlarda ya 2K native ya da 4K DLSS performance.
60 Fps de oynanmayacak kadar kötü değil ama bence duruma bağlı. Ben de 4070 S aldım daha takmadığım için hala Rx 6600 kullanıyorum. Kart 1440p Fsr 3 açınca aşağı yukarı 60 Fps Cp 2077 oynatıyor medium high ayarlar karışık şekilde. Gow 2018'i de native olacak şekilde oynamıştım gerçekten bazı oyunlarda DLSS bile kullanılmamalı işleme çözünürlüğünü 720p yapıyor resmen. Gow 2018'de mesela kaliteye bile alsanız 720p çözünürlükte işliyor görüntüyü bunu görmek bile can sıkıcı bence. DLSS performans ayarını kullanmayın derim görüntüyü kesin şekilde bozar. DLSS/FSR kalite modundan aşağıya düşmemenizi öneririm. Native oynayabiliyorsanız her zaman en iyisi nativedir ama oyun aksın hafif görüntü bozulsa sorun olmaz derseniz kalite modunda bu teknolojileri kullanın. RE8'de ben Fsr açmıştım görüntü gayet iyiydi mesela her oyunda aynı olmuyor ama işte o sıkıntı. Tamamen gözünüze güvenerek ayarlamanızı öneriyorum.

60 FPS de oynanmayacak kadar kötü değil ama bence duruma bağlı. Ben de 4070 s aldım daha takmadığım için hala RX 6600 kullanıyorum. Kart 1440p FSR 3 açınca aşağı yukarı 60 FPS cp 2077 oynatıyor medium high ayarlar karışık şekilde. GoW 2018'i de native olacak şekilde oynamıştım gerçekten bazı oyunlarda DLSS bile kullanılmamalı işleme çözünürlüğünü 720p yapıyor resmen. GoW 2018'de mesela kaliteye bile alsanız 720p çözünürlükte işliyor görüntüyü bunu görmek bile can sıkıcı bence. DLSS performans ayarını kullanmayın derim görüntüyü kesin şekilde bozar. DLSS/FSR kalite modundan aşağıya düşmemenizi öneririm. Native oynayabiliyorsanız her zaman en iyisi nativedir ama oyun aksın hafif görüntü bozulsa sorun olmaz derseniz kalite modunda bu teknolojileri kullanın. RE8'de ben FSR açmıştım görüntü gayet iyiydi mesela her oyunda aynı olmuyor ama işte o sıkıntı. Tamamen gözünüze güvenerek ayarlamanızı öneriyorum.

Teşekkürler hocam.

4K DLSS daha mantıklı bence. Düzgün çalışan oyunlarda Upscale teknolojileri işe yarıyor ama native görüntü kadar iyi olamaz hiçbiri. Sihir değil sonuçta az bile olsa bozuyor. Ben de RE4'ü 1440p oynuyorum FSR açınca 100 FPS'i aşıyor oyun görüntüde bozulma da çok az. Ama Cyberpunk gibi oyunlarda mecbur olunca açmak lazım sadece yollardaki detaylar vb çok olduğu için bozulma çok kolay oluyor. Bence siz 1440p native oynayın. 4K'yı da nabza göre şerbet hesabı oyundan oyuna değişecek şekilde kullanın derim. Alan Wake 2 gibi bir oyunda 4K açarsanız kart bayağı zorlanır DLSS ile bile 70 FPS'yi aşmaz gibi geliyor akıcılık düşer ama tabii ki oynanır.

Evet FSR ile RX 6700 kullanırken tanıştım ve midem bulandı o kadar berbat hale getiriyor görüntüyü, benim de tavsiyem her zaman Native çözünürlükte oynamak.

Evet FSR ile RX 6700 kullanırken tanıştım ve midem bulandı o kadar berbat hale getiriyor görüntüyü, benim de tavsiyem her zaman Native çözünürlükte oynamak.
O değişiyor hocam. Ben yeni monitöre geçtiğimde ilk RE8 ve 4'ü denemiştim FSR bu oyunlarda çok işe yaradı görüntüyü hiç bozmadı performansa da katkısı oldu. Ama Gow 2018'de denediğimde kalite de olsa baya bozdu. Öyle ki oyunun ayarlarından işleme ölçeğini elimle kıstım hem performans arttı hem görüntüden az şey kaybettim resmen kendi elimle upscale yaptım çok daha iyi oldu. Cyberpunk'ta ise FSR yine işe yaradı ama çalılar ve yaya geçitlerindeki o beyaz şeritlerde bozulmalar oldu. Fps 60 altına düşmesin diye mecbur oynadım ve bir noktadna sonra alışılıyor çok göze batmıyor çünkü kalan yerleri etkilemiyor FSR. Yani biraz oyuna bağlı açıkçası ama elbette native daha iyi Dlss de olsa native ile aynı olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı