4K için RX 6900 XT mi, RTX 3090 mı?

Ivylean

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran Kartı: Zotac Geforce RTX 3090 Oc Edition
İşlemci: Amd Ryzen 7 7700X
Anakart: Gigabyte B650m DS3H
Ram: Corsair Vangeance 32 GB 6000 Mhz
SSD: Kingston FURY Renegade 1 TB
Hocam sahibinden üzerinden 2. el aldım. Herhangi bir olumsuz yanı yoktu. Soğutması çok kuvvetliydi. Hem ikinci el hem de oyundan oyuna saatlerce takılmama rağmen hiç 68 derecenin üzerini görmedim. Fanlarından tıkırtı sesi duymadım eğer yapıyor olsa benim kasam masanın üstünde ve gayet sessiz çalışıyor her türlü duyardım diye düşünüyorum.

Hocam sizce 4K için 2. el 9000 lira RX 6900 XT mi (1 yıl garantili, kutulu ve faturalı test ederek alacağım) yoksa 13.000k MSI RTX 3090 mı? (bu Japonya'dan gelme kutu var fatura yok yine test ederek alacağım)

Peki sizce 6900'ü 9'a alıp 13'e satmak ya da 3090 ile takaslamak mantıklı mı?

Bende 4K sistem kullanıyorum RTX 3080 ile birlikte yeterli fakat şu an için yeterli tam sınırda uzun vadeli 4K kullanımı için 4000 serisi ekran kartı şart DLSS 3.0 teknolojisi çok başarılı. Dediğiniz kartlar ile 4K da belli süre sonra ayar kısmak zorunda kalırsınız o zaman da 4K'nın anlamı kalmaz.

Amd den çıkarcak fsr3.
FSR 3 DLSS 2.4 ün görüntü kalite seviyesine anca gelir. Ayrıca 4070 çok az enerji tüketiyor ve sürücü olarak Nvidia sorunsuzluğunu ve en büyük ama en büyük nokta ve oyunların geleceği Ray Tracing. Ray tracing'de yamuluyor AMD 7900 serisi bile yamuluyor. Benchmarklara bakabilirsiniz. O kadar para verdikten sonra ray tracing ve path tracing ile en son teknolojileri görerek oyun deneyimi elde edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı