4K monitör önerisi

Bütçe
10 000 - 15 000
Hocam monitör konusunda çok fazla paradoks var aslında. IPS panellerin çoğunda kontrast oranı 1000:1 bu da fotoğraf düzenleme film izlemede size olması gerekenden daha kötü bir görüntü sunar istersen 8k olsun monitör. NIT değeri ve renk sayısı(bit değeri) da çok mühim. VA panel alsan IPS kadar canlı göstermiyor ama kontrast değeri daha iyi fakat dezavantajları çok. Bence en iyisi görerek önce panele karar vermeniz. Daha sonra marka ürün araştırmaya başlarsanız daha sağlıklı olur. Bir teknoloji mağazasına gidip güzel bir araştırma yapmanız sizin isteğinize en uygun rehber olacaktır.
 
@Rpyd hocam gerekeni söylemiş ama eklenmesi gereken bir şey var. Göz alışkanlığı. Gözünüz ve tahminleriniz panele göre alışır ve sabitleşir. Grafik tasarıma ilk başladığımda Casper 20HCSP monitör kullanıyordum, profesyonel olduğumda yine aynı monitörü kullanıyordum. Ardından HP 24MK400H aldım şimdi ona alıştım başka monitörde baskı rengi tutturamıyorum.
 
Belirttiğin fiyata 60hz'nin üstüne çıkman çok zor.
Fotoğraf düzenleme ve film izlemede zaten gerekmiyor.
Type-C bağlantılı:

Uzun zamandır takip ettiğim bir ürün. Bu fiyatta belirtilen amaçlara yönelik alınabilecek en iyi monitör.
 
Fotoğraf düzenleme ve film izleme gibi şeylerde kullanılacak minimum 4K 27-32 inç arası bir monitör önerisinde bulunabilir misiniz?
LG 27UL500-W: 27 inç boyutunda, IPS panel, 60Hz yenileme hızı ve uygun fiyatlı bir seçenek. Renk doğruluğu ve görüş açısı iyi.BenQ EL2870U: 28 inç boyutunda, TN panel, 60Hz yenileme hızı. Düşük giriş gecikmesi ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.ASUS VP28UQG: 28 inç boyutunda, TN panel, 60Hz yenileme hızı. Oyunlar için düşük giriş gecikmesi ve uygun fiyatıyla öne çıkıyor. En fpler bunlar.
 

Geri
Yukarı