4K mouse kullanmak için 240Hz monitör mü gerekli?

Bütçe
3000

Reveal1

Picopat
Daha fazla  
Merhabalr yakında kablosuz mouse almayı düsünüyorum. Biraz araştırma yapınca mouselarda Hertz hizlarinda donglelerle beraber 4K 8k gibi sayılar olduğunu gördum. Fakat bu fareleri kullanirken aynı zamanda monitörün belli Hz degerlerini taşıması gerekiyor gibi bir seyler yaziyordu.

4K için minimum 240 Hz monitör falan gerekiyormuş. Bende ise 180 Hz var. Randıman alır miyim? Ayrıca gerek var mı bu hzdeki mouselara?
Dediğim gibi 3K ya kadar cikarim. Ama ucuz olmasi daha iyi olur. Öneriliriniz varsa yazın.

Merhabalr yakında kablosuz mouse almayı düsünüyorum. Biraz araştırma yapınca mouselarda Hertz hizlarinda donglelerle beraber 4K 8k gibi sayılar olduğunu gördum. Fakat bu fareleri kullanirken aynı zamanda monitörün belli Hz degerlerini taşıması gerekiyor gibi bir seyler yaziyordu.

4K için minimum 240 Hz monitör falan gerekiyormuş. Bende ise 180 Hz var. Randıman alır miyim? Ayrıca gerek var mı bu hzdeki mouselara?
Dediğim gibi 3K ya kadar cikarim. Ama ucuz olmasi daha iyi olur. Öneriliriniz varsa yazın.

İşlemcin çok iyi değilse yüksek Hertz'li almanı önermem. Zira profesyonel olarak FPS oyunu falan oynamıyorsan gerek de yok. Açıkçası 1000Hz rahatlıkla işini görür, bildiğim kadarıyla da mouse Hertz'i ile ekran hertzinin alakası yok.

Stoklara girmişken al. 8000 Hz'e kadar denersin. Bataryayı emer.

180 Hz monitörümle 1000 Hz üstünde fark göremiyorum. 1000 Hz kullanıyorum.

1000 Hz ve üzerine çıkıltığında her ne monitör olursa olsun farkı zaten hissedemezsiniz (Hissedilse bile minimal olur). Mouse'ta bulunan Hertz algılanan hareketin olabildiğince hızlı iletilmesini sağlamak dışında bir etkiye sahip değil. 240 Hz 1 ms monitörde de 60 Hz 1 ms monitörde de sadece 1 mslik gecikmeler farenin gecikmesine eklenir (Sistem bileşenleri gecikmeleri falan da var fakat dahil etmeden örnek vermek amacıyla yazdım). Yani tepkime etkisi yoktur. 1000 Hz ve üzeri bir mouse kullanmaya kalktığınızda işlemci komut diziliminde I/O bölümünü zorlayacağı için iyi bir işlemciniz yoksa kullanmanızıda önermem. İşlemcinin diğer Processlere olan yükünü engelleyen bir etmen sonuçta (Geciktirme yapabiliyor).

Türkiye'de pek bir anlamı yok çünkü farenin hertzine gelene kadar; internet bağlantısı, stabil FPS, anlık donma takılma olmaması, monitörün yenileme hızı gibi bir sürü faktör var. 1000Hz yeterli olur yani.

1000 Hz ve üzerine çıkıltığında her ne monitör olursa olsun farkı zaten hissedemezsiniz (hissedilse bile minimal olur). Mouse'ta bulunan Hertz algılanan hareketin olabildiğince hızlı iletilmesini sağlamak dışında bir etkiye sahip değil. 240 Hz 1 ms monitörde de 60 Hz 1 ms monitörde de sadece 1 mslik gecikmeler farenin gecikmesine eklenir (sistem bileşenleri gecikmeleri falan da var fakat dahil etmeden örnek vermek amacıyla yazdım). Yani tepkime etkisi yoktur. 1000 Hz ve üzeri bir mouse kullanmaya kalktığınızda işlemci komut diziliminde I/O bölümünü zorlayacağı için iyi bir işlemciniz yoksa kullanmanızıda önermem. İşlemcinin diğer processlere olan yükünü engelleyen bir etmen sonuçta (geciktirme yapabiliyor).

Peki önerebilecegın 1000 Hz kablosuz fareler neler bu fiyat bandinda hakkını verebilecek çünkü adı bilinen marklarda ciddi bir pahalilik var geriye iste ATK gibi Wraith üzerinden mouselara baktım

Stoklara girmişken al. 8000 Hz'e kadar denersin. Bataryayı emer.

180 Hz monitörümle 1000 Hz üstünde fark göremiyorum. 1000 Hz kullanıyorum.

Evet buna bende bakmistim boyutu nasıl Full şarj vs ne kadar götüruyor.

1000 Hz ve üzerine çıkıltığında her ne monitör olursa olsun farkı zaten hissedemezsiniz (hissedilse bile minimal olur). Mouse'ta bulunan Hertz algılanan hareketin olabildiğince hızlı iletilmesini sağlamak dışında bir etkiye sahip değil. 240 Hz 1 ms monitörde de 60 Hz 1 ms monitörde de sadece 1 mslik gecikmeler farenin gecikmesine eklenir (sistem bileşenleri gecikmeleri falan da var fakat dahil etmeden örnek vermek amacıyla yazdım). Yani tepkime etkisi yoktur. 1000 Hz ve üzeri bir mouse kullanmaya kalktığınızda işlemci komut diziliminde I/O bölümünü zorlayacağı için iyi bir işlemciniz yoksa kullanmanızıda önermem. İşlemcinin diğer processlere olan yükünü engelleyen bir etmen sonuçta (geciktirme yapabiliyor).

Herkes bu konuda iyi bir işlemci diyor fakat iyi bir işlemciden kastığınız hangi işlemciler? Bende Ryzen 5 5600 var kaç Hz de kullanmalıyım?

Herkes bu konuda iyi bir işlemci diyor fakat iyi bir işlemciden kastığınız hangi işlemciler? Bende Ryzen 5 5600 var kaç Hz de kullanmalıyım?

1000 Hz kullanabilirsiniz. 2000 Hz ve üzeri bu işlemcide hafifte olsa I/O darboğazı yapabiliyor.
8K pooling rate için Ryzen 7 7800x3D işlemcili sistemde bile yaşanılan donmaları paylaşan biri net bir şekilde grafiklede göstermiş. FPS stutter durumunu çok iyi göstermiş. Deli dolu frametime grafiği ortaya çıkıyor. Bu sebeple bayağı sağlam I/O bağlantısına yoğun yüke dayanıp renderda sorun yaşamayacak bir işlemci gerek. Şu an için çok fazla piksel hedef bazlı render işlemlerinde 8K mouse tamamen gereksiz kalıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı