Netflix 4K seçeneği almaya değer mi?

İçeriklerin hepsi 4K olmadığı için ne izleyeceğinize bağlı, örnek konu bakımından çok kaliteli olmayan, ama CGI efektleri iyi olan Stranger Things dizisi var. Onu 4K'da izlemekle 1080p izlemek çok fark ediyor. Telefon, monitör ve TV'den denediğimde telefon ekranı küçük olduğu için çözünürlük sırıtmadı ama PC'deyken 32 inç monitörde 1080p izleyince sırıtıyor. OLED monitör falan varsa ya da TV'den bakacaksınız almaya değer. Ayrıca Netflixte 4k kaliteli belgeseller var, aynısı orda da geçerli.

Hocam benim fikrim kesinlikle değmiyor, 65 inç TV'de 1080p izliyoruz ve gayet iyi, 4K ile çok fark hissedemedim, zaten belirli bir uzaklıktan izliyorsan yeni nesil TV'lerde bırak 1080P'yi 720p bile iyi görünüyor.

65 inçde 1080p sırıtır. Siz alışmışsınızdır ondan 720p iyi gözüküyor dediniz zaten telefondan 720P'de izlemiyorum ben rahatsız oluyorum.

Bence hiç gerek yok. Kalite farkını hissetmezsin. Üstelik bazı televizyonlarda 4k içerik HD'e göre daha karanlık oluyor. 1 sene kadar 4k kullandıktan sonra HD'e çevirdim bende.

iPad'imde, telefonumda kullanmak için alacağım. Televizyonum 4K destekliyor mu desteklemiyor mu nereden anlayabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı